13 Şubat 2021 Cumartesi

Araştırmacılar, hareketi algılayan ve izleyen bir iplik oluşturuyor - Advanced Textiles Source



Massachusetts'teki Tufts Üniversitesi'ndeki mühendisler, boynun hareketini ölçebilen, başın yönü, dönüş açısı ve yer değiştirme derecesi hakkında veri sağlayan esnek, iplik tabanlı sensörler yarattı ve gösterdi. Keşif, Tufts ekibine göre atletik performansı ölçebilen, işçi veya sürücü yorgunluğunu izleyebilen, fizik tedaviye yardımcı olabilen, sanal gerçeklik oyunlarını ve sistemlerini geliştirebilen ve bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüleri iyileştirebilen ince, göze çarpmayan dövme benzeri yamalar için potansiyeli artırıyor. sinematografi. Araştırmacılar deneylerinde, bir deneğin boynunun arkasına "X" şeklinde iki iplik yerleştirdiler.
Elektriksel olarak iletken karbon bazlı bir mürekkeple kaplı sensörler, iplikler büküldüğünde hareketi algılar ve elektrik iletme şekli. Denek bir dizi kafa hareketi gerçekleştirdiğinde, teller küçük bir Bluetooth modülüne sinyaller yolladı ve ardından verileri analiz için kablosuz olarak bir bilgisayara veya akıllı telefona iletti. Veri analizi, sinyalleri yorumlamak ve kafa hareketlerini gerçek zamanlı olarak yüzde 93 doğrulukla ölçmek için çevirmek için gelişmiş makine öğrenimi yaklaşımlarını içeriyordu.
Bu şekilde, sensörler ve işlemci, kablolar, hantal cihazlar veya kamera kullanımı veya bir odaya veya laboratuar alanına hapsetme gibi sınırlayıcı koşullar. Araştırmacılara göre, algoritmaların vücuttaki her konum için uzmanlaşması gerekecek olsa da, ilkenin kanıtı, iplik sensörlerinin diğer uzuvlardaki hareketi ölçmek için kullanılabileceğini gösteriyor. İplikleri içeren cilt yamaları ve hatta vücuda oturan giysiler, ölçümlerin en alakalı olduğu ortamlarda hareketi izlemek için kullanılabilir.
Tufts Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde bir lisans öğrencisi ve çalışmanın ilk yazarı olan Yiwen Jiang, "Bu, sağlığımızı, performansımızı ve çevremizi müdahaleci olmayan bir şekilde izleyen sensörleri nasıl yapabileceğimizin umut verici bir göstergesidir" dedi. "Sensörlerin kapsamını ve hassasiyetini iyileştirmek için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor. Bu durumda, düzenli aralıklarla yerleştirilmiş veya bir modelde düzenlenmiş daha geniş bir dizi iş parçacığından veri toplamak ve eklemli hareketin nicelleştirilmesini iyileştiren algoritmalar geliştirmek anlamına gelebilir." Scientific Reports'ta açıklanan teknoloji, Tufts mühendisleri tarafından geliştirilen, tekstile dokunabilen, ortamdaki gazları ve kimyasalları veya ter içindeki metabolitleri ölçebilen, artan sayıda iplik bazlı sensörlere katkıda bulunuyor.
Kaynak: Tufts Üniversitesi.

Konsept otomobilde gösterilen iç mekanlar için dokunmatik yüzeyler - Advanced Textiles Source



Konsept otomobilde gösterilen iç mekanlar için dokunmatik yüzeyler Fotoğraf: Leonhard Kurz Otomobil üreticilerinin konsept araçları, mekanik anahtarlar veya düğmeler içermeyen otomobil kokpitlerini giderek daha fazla sergiliyor. Sağlam, kesintisiz ve yumuşak kıvrımlı yüzeyler bunun yerine dokunarak etkinleştirilen işlevlerle donatılmıştır. Yüzeyin altında, yalnızca gerektiğinde görünür hale gelen kontrol öğeleri gizlidir, ancak bu zarif görünüm, karmaşık bir temel teknolojiye dayanmaktadır.
Alman kaplama üreticisi Leonhard Kurz, yalnızca kapasitif bir dokunmatik ekranla değil, aynı zamanda bir dokunmatik panelle donatılmış bir İnsan Makine Arayüzü (HMI) konsept paneli geliştirdi. Gösterge panelinin merkezi çalıştırma öğesi, çoklu dokunma işlevi ve tamamlayıcı dokunmatik düğmelere sahip bir dokunmatik ekrandır. Dokunmatik panel, tasarıma entegre bir arka aydınlatma işlevini kontrol etmek için kullanılır.
Aydınlatma devre dışı bırakıldığında, dokunmatik kontroller ve ortam aydınlatması kaybolur ve yüzey opak ve sağlam bir görünüm kazanır. Özellikle konsept panel için Fading Lines adlı büyük, sıradışı, doğa odaklı bir tasarım geliştirildi. Bu ayırt edici tasarım, sürekli bir eğimden çok parlak siyah bir piyano yüzeyine doğru ilerler.
Olağandışı yüzey tasarımının yanı sıra, bileşenin geometrisi de özel bir özellik sergiler. Bileşenin görüntüleme alanı, organik bir eğri içinde işletim paneline geçer. Bu, çalışma alanını vurgular ve kavisli geometri dokunsal bir yardımcı görevi görür.
Uzman ortaklardan oluşan bir teknoloji ittifakı konsept geliştirmeyi mümkün kılmıştır. HMI'nin tasarımı Kurz Digital Solutions tarafından uygulandı. FFB ve IML özellikli dokunmatik sensörler için sensör teknolojisi, Kurz'un yan kuruluşu PolyIC tarafından sağlandı.
FFB entegrasyonu için proses teknolojisi, Kurz Group'un diğer bir üyesi olan damgalama makinesi üreticisi Baier'den geliyor. Projeye diğer endüstri ortakları da katıldı. Konsept paneli, otomotiv kategorisinde ürün tasarımı için 2020 Red Dot Ödülü aldı.
Daha fazla haber: Koronavirüsü öldürmek için tasarlanmış yüz maskesi piyasaya sürüldü RxFiber, tıbbi cihaz elyafının patentini açıkladı MXene'li kumaş elektromanyetik dalgaları engelleyebilir Westex ve Polartec, Polartec FR Koleksiyonunu görücüye çıkardı Multivitamin tekstil işlemi Oeko-tex® standardını karşılar Maskeleri sterilize etmek için teknoloji piyasaya sürüldü × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.