9 Haziran 2020 Salı

Mühendisler askerler için “giyilebilir klima” tasarladılar - Advanced Textiles Kaynak



Mühendisler askerler için “giyilebilir klima” tasarladı Fotoğraf: Mühendislik Fakültesi, Missouri Üniversitesi. Bir gün, askerler insan vücuduna yaklaşık 11 ° F soğutma sağlayabilen cilt üstü bir cihaz olan “giyilebilir klima” kullanarak soğuyabilirler. Missouri Üniversitesi'ndeki mühendisler tarafından tasarlanan cihaz, kan basıncını, kalbin elektriksel aktivitesini ve cilt nemlendirme seviyesini de izleyebilir.
Bu nefes alabilir ve su geçirmez cihaz, kullanıcıya rahatsızlığı azaltmak için fan veya pompa gibi elektriği kullanmayan pasif soğutma adı verilen bir işlemle vücuda kişisel iklimlendirme sağlar. Mühendislik Fakültesi'nde yardımcı doçent olan yazar Zheng Yan, “Cihazımız ısı emilimini en aza indirmek için güneş ışığını insan vücudundan uzaklaştırabilir, aynı zamanda vücudun vücut ısısını dağıtmasına izin verebilir” dedi. “Bunun, ortaya çıkan cilt üstü elektronik alanındaki bu yeteneğin ilk gösterilerinden biri olduğuna inanıyoruz.
” Şu anda, cihaz küçük, kablolu bir yama; Araştırmacılar, kablosuz bir versiyonun tasarlanmasının bir ila iki yıl süreceğini söylüyor. Ayrıca bir gün teknolojisini almayı ve cihazın soğutma yeteneklerinin tüm vücuda sunulmasını sağlamak için akıllı kıyafetlere uygulamayı umuyorlar. Şu anda, soğutma sadece yamanın bulunduğu belirli bir alanda yoğunlaşmaktadır.
“Pasif soğutma kabiliyetine sahip çok işlevli cilt üstü elektronikler için çok ölçekli gözenekli elastomer substratlar” çalışması Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayınlandı. Fon, Missouri Üniversitesi başlangıç ​​fonu ve Hava Kuvvetleri Bilimsel Araştırma Ofisi'nden bir hibe ile sağlandı. Daha fazla haber: Kenzen’in vücut ısı sensörü sistemi çalışanların güvenliğini sağlamaya yardımcı olur Serge Ferrari kumaş virüidal teknolojisi geliştiriyor Livinguard, koronavirüse karşı tedaviyi duyurdu FDA, AR Tech’in izolasyon ünitesi için onay veriyor Cifra, COVID 19'a karşı Çözgü Maskesi başlattı x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder