28 Ekim 2020 Çarşamba

Biyobazlı ürünler ışıldayan tekstiller üretebilir - Advanced Textiles Source



Bir araştırmacı, ışıldayan tekstillerin bir biyolüminesan reaksiyon sistemi kullanılarak oluşturulabileceğini tespit etti. Sweta Iyer, Borås Üniversitesi Tekstil Teknolojisi alanındaki doktora tezi ile ilgili olarak, önemli araştırma sorusunun farklı canlı organizmalarda var olan biyolüminesan reaksiyon mekanizmasını ve reaksiyon sisteminin seçimini anlamak olduğunu söyledi. Bu, tekstilde ışıldayan etkilerin kullanılmasını mümkün kılmak için önemliydi.
Iyer'in "Biyobazlı ürünler kullanan ışıldayan tekstiller — Biyo-esinli bir yaklaşım" tezi, doğada insanların yararlanabileceği özelliklere sahip canlı organizmalar bulunmasına dayanmaktadır. birçok yönden. Bu çalışmaya giden yolculuk, Hindistan'daki Mumbai Üniversitesi'nden fiziksel kimya alanında yüksek lisans derecesi ile mezun olduktan sonra birkaç tekstil şirketinde araştırmacı olarak çalışmaya başladığında başladı. "Bu bana hem tekstil süreçleri hem de işleme endüstrisi hakkında fikir verdi.
... İlgimi çeken soru, yeni işlevler elde etmek için yeni kimyasalların tekstilde nasıl uygulanabileceğiydi" diyor. Tekstil araştırma alanında doldurulması gereken bir boşluk olduğunu fark etti. "Doğadaki biyolüminesans fenomeni ve bunların reaksiyon mekanizmaları, biyoloji ve biyokimyada kapsamlı bir şekilde incelenmiştir, ancak daha önce tekstil ürünlerine uygulanmamıştır. Çalışma, enzim immobilizasyonu ve plazma muamelesi gibi eko-teknoloji yöntemleri kullanılarak gerçekleştirildi. Ve sonuçlar olumluydu. "Geleneksel boyama ve baskı yöntemlerinin kullanımıyla birlikte, mürekkep püskürtmeli ve kromojet baskı gibi kaynakları verimli kullanan yöntemler bile başarıyla kullanıldı," dedi.
"Çalışmam konseptin işe yaradığını kanıtladı." Işıldayan malzemeler, biyotıp, biyosensörler ve güvenlikten mimari ve estetiğe kadar geniş bir yelpazede olası uygulamalara sahiptir. UV koruması ve antibakteriyel özellikler gibi çok işlevli özellikler de elde edildi.
.

27 Ekim 2020 Salı

Pvilion mimari ödülle onurlandırıldı - Advanced Textiles Source



Pvilion mimari ödülle onurlandırıldı Fotoğraf: Pvilion. Pvilion, Brooklyn, NY
, Solar Yelken gölgelikleri ile Mimari Ürünler Tasarım Ödülleri'nde Dış Mekan Ürünleri kategorisinde birincilik ödülü aldı. Kanopiler, hücresel şarj, AC prizleri ve LED aydınlatma için hem gölge hem de güneş enerjisiyle çalışan USB bağlantı noktaları sağlar. Güneş kanopileri, New York Şehri Şehir Çapında İdari Hizmetler (DCAS) Enerji Yönetimi Bölümü'nün bir girişimi olan Enerji Uyarlanabilirliği için Yenilikçi Gösteriler (IDEA) Programı kapsamında Pvilion tarafından yürütülen bir pilot projedir. Program, işletmeleri, yenilikçileri ve girişimcileri dönüştürücü fırsatlar yaratmaya ve bir yenilik kültürü teşvik etmeye teşvik ediyor. DCAS, yeni yapılar için lansman yeri olarak New York Botanik Bahçesi'ni seçti.
Ziyaretçilere gölge arayabilecekleri, bir içeceğin tadını çıkarabilecekleri ve mobil cihazlarını şarj edebilecekleri bir yer, sekiz adet güneş kanopisi, tasarlanmış, mühendisliği yapılmış ve Pvilion tarafından kurulan, sosyal açıdan mesafeli kalırken dinlenmek için alan sağlar. Pvilion, güneşe maruz kaldığında elektrik üreten fotovoltaik hücreleri içeren bir kumaş tasarladı. New York City'nin emisyon azaltma çabalarının bir parçası olarak, kanopilerden yedi tanesi doğrudan şehrin elektrik şebekesine enerji sağlıyor.
Bir yapı, NYBG ve Garden ziyaretçileri tarafından cep telefonlarını ve diğer cihazları şarj etmek için kullanılan bir pil bankasına güç sağlıyor. . Los Angeles merkezli The Architecture MasterPrize ™ tarafından yürütülen Mimari Ürünler Tasarım Ödülleri, mimari ürün tasarımcılarını ve üreticilerini ödüllendiriyor ve harika mimariyi mümkün kılan ürün ve malzemelerin yaratıcılığını kutlamayı ve iyi yapılmış olanlara ışık tutmayı amaçlıyor , fonksiyonel, uzun ömürlü, sürdürülebilir, güzel ve yenilikçi ürünler. Daha fazla haber: SABIC ve Fibertex geri dönüştürülmüş dokunmamış kumaş üzerinde işbirliği yapıyor Tasarımcı, biyolojik olarak parçalanabilen çocuk ayakkabılarını örüyor Salomon geri dönüştürülebilir performans koşu ayakkabısını tanıttı Lenzing, karbon sıfır TENCEL ™ markalı elyafları piyasaya sürdü "Tasarımcı" plastik geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Biyo bazlı ürünler ışıldayan tekstiller üretebilir - Advanced Textiles Source



Bir araştırmacı, ışıldayan tekstillerin bir biyolüminesan reaksiyon sistemi kullanılarak oluşturulabileceğini tespit etti. Sweta Iyer, Borås Üniversitesi Tekstil Teknolojisi alanındaki doktora teziyle ilgili olarak, önemli araştırma sorusunun farklı canlı organizmalarda var olan biyolüminesan reaksiyon mekanizmasını ve reaksiyon sisteminin seçimini anlamak olduğunu söyledi. Bu, tekstilde ışıldayan etkilerin kullanılmasını mümkün kılmak için önemliydi.
Iyer'in "Biyobazlı ürünler kullanan ışıldayan tekstiller — Biyo-esinli bir yaklaşım" tezi, doğada insanların yararlanabileceği özelliklere sahip canlı organizmalar bulunmasına dayanmaktadır. birçok yönden. Bu çalışmaya giden yolculuk, Hindistan'daki Mumbai Üniversitesi'nden fiziksel kimya alanında yüksek lisans derecesi ile mezun olduktan sonra, birkaç tekstil şirketinde araştırmacı olarak çalışmaya başladığında başladı. "Bu bana hem tekstil süreçleri hem de işleme endüstrisi hakkında fikir verdi.
... İlgimi çeken soru, yeni işlevler elde etmek için yeni kimyasalların tekstilde nasıl uygulanabileceğiydi" diyor. Tekstil araştırma alanında doldurulması gereken bir boşluk olduğunu fark etti. "Doğadaki biyolüminesans fenomeni ve bunların reaksiyon mekanizmaları, biyoloji ve biyokimyada kapsamlı bir şekilde incelenmiştir, ancak daha önce tekstil ürünlerine uygulanmamıştır.
" Çalışma, enzim immobilizasyonu ve plazma işleme gibi eko-teknoloji yöntemleri kullanılarak gerçekleştirildi. Ve sonuçlar olumluydu. "Geleneksel boyama ve baskı yöntemlerinin kullanımıyla birlikte, mürekkep püskürtmeli ve kromojet baskı gibi kaynakları verimli kullanan yöntemler bile başarıyla kullanıldı," dedi.
"Çalışmam konseptin işe yaradığını kanıtladı." Işıldayan malzemeler, biyotıp, biyosensörler ve güvenlikten mimari ve estetiğe kadar geniş bir yelpazede olası uygulamalara sahiptir. UV koruması ve antibakteriyel özellikler gibi çok işlevli özellikler de elde edildi.
.

13 Ekim 2020 Salı

Yale araştırmacıları yeni şekil değiştiren malzemeyi duyurdu - Advanced Textiles Source



Yale Üniversitesi'ndeki Prof. Rebecca Kramer-Bottiglio'nun laboratuvarında geliştirilen yeni bir robotik kumaş yapısı, uyarlanabilir giysiler, kendi kendine açılan barınaklar veya hafif şekil değiştiren makinelerde yeni yeniliklere yol açabilir. Araştırmacılar tarafından oluşturulan robotik kumaş, bir kumaşta istenen nitelikleri korurken çalıştırma, algılama ve değişken sertlikte liflere sahiptir: esneklik, nefes alabilirlik, küçük depolama alanı ve düşük ağırlık. \u003cbr\u003e\n\nYale Üniversitesi tarafından sağlanan bilgilere göre, araştırmacılar, fonksiyonel malzemeleri lif biçiminde işlemeye odaklandılar, böylece avantajlı özelliklerini korurken kumaşlara entegre edilebildiler. Örneğin, nispeten düşük sıcaklıklarda sıvılaşan bir alaşım olan Field’ın metal parçacıklarıyla gömülü bir epoksiden değişken sertlikte lifler yaptılar. Soğuduklarında, parçacıklar katı metaldir ve malzemeyi daha sert hale getirir; sıcakken, parçacıklar sıvı halde erir ve malzemeyi daha yumuşak hale getirir. \u003cbr\u003e\n\nKramer-Bottiglio'nun laboratuarında yüksek lisans öğrencisi olan Trevor Buckner, \"Alanımızın metal-epoksi kompoziti, lateks kauçuk kadar esnek veya sert akrilik kadar sert, sadece ısıtarak veya soğutarak 1.000 kat daha sert hale gelebilir\" dedi. ve kağıt üzerinde baş yazar. \"Bu malzemenin uzun lifleri, açıp kapatabileceğimiz destekleyici bir iskelet sağlamak için bir kumaşa dikilebilir.\"\n\nBu isteğe bağlı destek lifleri, robotik bir kumaşın bükülmesine veya bükülmesine ve daha sonra şekle kilitlenmesine veya aksi takdirde tipik bir kumaşı çökertecek yükleri tutmasına olanak tanır. \u003cbr\u003e\n\nKumaşın hareket etmesini sağlamak için araştırmacılar, deforme olduktan sonra programlanmış bir şekle dönebilen şekil hafızalı alaşım (SMA) tel kullandılar. SMA teli genellikle büzülme hareketi oluşturmak için bobinlere veya ağlara programlanır, ancak bu yaklaşım, kumaşın öngörülemeyen bir şekilde toplanmasına neden olduğu için arzu edilmedi.\n\nBuckner, \"Bobin tekniğini kullanmak yerine, düz bükme hareketine çok daha uygun bir geometri vermek için telleri şeritler halinde düzleştirdik, bu robotik kumaşlar için mükemmel,\" dedi.\n\nProje Hava Kuvvetleri Bilim Araştırma Dairesi tarafından finanse edildi. Çalışmalarının sonuçları Proceedings of the National Academy of Sciences'da yayınlandı .. \u003cbr\u003e

Kendi kendini iyileştiren malzemeler üzerinde çalışan ordu araştırmacıları - Advanced Textiles Source



Kendi kendini iyileştiren malzemeler üzerinde çalışan ordu araştırmacıları\n\nFotoğraf: ABD Ordusu. \u003cbr\u003e\n\nABD Ordusu ve Texas A\u0026M Üniversitesi araştırmacıları, havada ve su altında özerk olarak iyileşebilen yeni bir malzeme geliştirdiler. \u003cbr\u003e Dr. Frank, 3 boyutlu yazdırılabilir ve uyarana duyarlı polimerik malzemelerin gelecekteki askeri platformlarda büyük çapta yeniden yapılandırılabilirlik sağlaması bekleniyor. Gardea, bir havacılık mühendisi ve ABD - Ordusunun Savaş Yetenekleri Geliştirme Komutanlığı Ordu Araştırma Laboratuvarı için bu çalışmanın baş araştırmacısı.\n\nAtılım, insansız hava araçlarını ve robotik platformları değiştirmek için yeni fırsatlar sunuyor. Araştırma olgunlaştıkça, epoksi malzemenin büyük çapta yeniden yapılandırılabilirlik yeteneğine sahip olması ve herhangi bir harici kontrol olmaksızın çevresine otonom bir şekilde uyum sağlamasına olanak tanıyan yerleşik zekaya sahip olması beklenmektedir. \u003cbr\u003e\n\nŞu anda, sıcaklık, bu materyalin yanıt verdiği uyarıcıdır ve araştırmacılar, laboratuvar testleri sırasında kullanım kolaylığı nedeniyle ilk olarak seçtiler. Gardea, gerçek dünyada bir sıcaklık uyarıcısı uygulamak o kadar kolay ya da pratik değildir, bu nedenle ışığa duyarlılık getirdiler çünkü uzaktan kontrol etmek ve uygulamak daha kolay, dedi.\n\n\"Çoğu çapraz bağlı malzeme, özellikle de 3-D baskılı olanlar, sabit bir forma sahip olma eğilimindedir, bu da parçanızı ürettikten sonra malzemenin yeniden işlenemeyeceği veya eritilemeyeceği anlamına gelir\" dedi. \u003cbr\u003e Bu yeni malzemenin bir Birden çok kez sıvıdan katıya geçmesine izin veren dinamik bağ, 3 boyutlu basılmasına ve geri dönüştürülmesine izin verir. Ek olarak, dinamik bağlar, malzemenin programlanabileceği ve hatırlanan bir şekle geri dönmesi için tetiklenebileceği benzersiz bir şekil belleği davranışı sunar.\n\nAraştırmacıların bulguları, \"Elastomerikten Sertliğe, 3D Yazdırılabilir, Birbirine Bağlanan Polimer Ağların Özelleştirilebilir Ailesi\" kısa süre önce Advanced Functional Materials'da yayınlandı. \u003cbr\u003e\n\nDaha fazla haber:\n\nYale araştırmacıları yeni şekil değiştiren malzemeleri duyurdu\n\nCoats, telekom kablo endüstrisi için benzersiz ipliği piyasaya sürdü\n\nOros ve astronotlar uzay giysisinden ilham alan ceket üzerinde işbirliği yapıyor\n\nNylstar, Meryl Skinlife Force antiviral kumaşını tanıttı\n\nAhlstrom-Munksjö, TrustShield ™ Biyolojik tıbbi kumaşını ekledi\n\n\n\n×\n\nKapat\n\nLütfen giriş yapın veya kayıt olun\n\nDevam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.\n\nKuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.\n\nYeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. \u003cbr\u003e\n\nE\n\nParola\n\nŞifremi Unuttum\n\nYeni bir hesap oluştur.

Tasarımcı, biyolojik olarak parçalanabilen çocuk ayakkabılarını örüyor - Advanced Textiles Source



Tasarımcı, biyolojik olarak parçalanabilen çocuk ayakkabılarını örüyor\n\nFotoğraf: Noi Einav.\n\nHızlı modanın norm haline geldiği ve giydiğimiz şeylerin çoğunun çöplüklerde bittiği bir günde, bir tasarımcının yeni bir fikri var: son kullanma tarihi olan çocuklar için biyolojik olarak parçalanabilen örgü ayakkabılar. \"İhtiyaçlarımıza göre ve ürünün son kullanma tarihini hesaba katarak, süt aldığımız gibi kıyafetler de alabilseydik?\" endüstriyel tasarımcı Shahar Asor soruyor. \u003cbr\u003e\n\nAsor’un yanıtı, önceden belirlenmiş bir zaman diliminde sökülebilen, biyolojik olarak parçalanabilen iplikler kullanarak çocuk ayakkabılarını örmekti. Çift kişilik yatak örme makinesinde yapılan ayakkabılar, yumuşak üst kısım ve güçlü, esnek taban içeren farklı dokulara sahip tek bir örme parçadan oluşur.\n\n\"En İyisi\" başlıklı malzeme araştırma projesi, bir giysinin uzun raf ömrü ile gardırobumuzu değiştirme ihtiyacı arasındaki çelişkiyi moda endüstrisine son kullanma tarihi konseptini uygulayarak uzlaştırmayı öneriyor. \u003cbr\u003e Örme bazlı bir kompozit malzeme oluşturarak proje, biyolojik olarak parçalanabilen bir tekstilin üretim ve tasarım süreçlerini ve potansiyel kullanımlarını incelemektedir.\n\nTasarımcı, Kudüs Sanat ve Tasarım Akademisi'nden yeni mezun oldu.\n\nDaha fazla haber:\n\nSalomon geri dönüştürülebilir performans koşu ayakkabısını tanıttı\n\nLenzing, karbon sıfır TENCEL ™ markalı elyafları piyasaya sürdü\n\n\"Tasarımcı\" plastik geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir\n\nToray çevre dostu naylonu tanıttı\n\nAITEX, Royo boya sürecini sürdürülebilir olarak onaylıyor\n\n\n\n×\n\nKapat\n\nLütfen giriş yapın veya kayıt olun\n\nDevam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. \u003cbr\u003e\n\nKuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.\n\nYeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.\n\nE\n\nParola\n\nŞifremi Unuttum\n\nYeni bir hesap oluşturun. \u003cbr\u003e

8 Ekim 2020 Perşembe

Salomon geri dönüştürülebilir performans koşu ayakkabısını tanıttı - Advanced Textiles Source



Salomon geri dönüştürülebilir performans koşu ayakkabısını tanıttı\n\nFotoğraf: Salomon.\n\nFransız outdoor markası Salomon, geri dönüştürülmek üzere üretilmiş bir performans koşu ayakkabısı olan Index.01'i tanıttı. \u003cbr\u003e Salomon'un Fransız Alpleri'ndeki Annecy Tasarım Merkezi'ndeki üç yıllık araştırma ve geliştirmenin sonucunda ayakkabı, malzeme israfını azaltmak için üretildi döngüsel yaşam döngüsü ilkelerini kullanarak.\n\nSalomon ekibi, üst ünite için geri dönüştürülmüş polyester ve alt ünite için termoplastik poliüretan (TPU) kullanarak, Index.01'in her iki kısmının da geri dönüştürülebilir olmasını sağladı. \u003cbr\u003e Ayakkabının kullanım ömrü sonunda geri dönüştürülmüş iç taban çıkarılır böylece üst ve alt üniteler geri dönüşüm için ayrılabilir. Ayrıldıktan sonra, alt ünite küçük topaklar haline getirilecek ve daha sonra Salomon alpine kayak botları ve diğer ürünleri yapmak için işlenmemiş TPU ile birleştirilecek. Polyester saya, kumaş yapımında da tekrar kullanılabilir. \u003cbr\u003e\n\nPerformans, stil ve değerleri harmanlayan Index.01, temiz ve yenilikçi bir görünüme sahiptir. Yalnızca 285 gram ağırlığıyla günlük eğitim için tasarlanmıştır ve 9 mm'lik bir damla ve geri dönüştürülmüş EVA köpüğünden yapılmış kalıplanmış bir çorap astarı ve geri dönüştürülmüş bir polyester kılıf içerir.\n\nAyakkabı 2021 baharında çıkacak.\n\nDaha fazla haber:\n\nLenzing, karbon sıfır TENCEL ™ markalı elyafları piyasaya sürdü\n\n\"Tasarımcı\" plastik geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir\n\nToray çevre dostu naylonu tanıttı\n\nAITEX, Royo boya sürecini sürdürülebilir olarak onaylıyor\n\nAATCC, 2020 Sürdürülebilirlik Özel Sayısı'nı duyurdu\n\n\n\n×\n\nKapat\n\nLütfen giriş yapın veya kayıt olun\n\nDevam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.\n\nKuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. \u003cbr\u003e\n\nYeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.\n\nE\n\nParola\n\nŞifremi Unuttum\n\nYeni bir hesap oluştur.

7 Ekim 2020 Çarşamba

Oros ve astronotlar uzay giysisinden ilham alan ceket üzerinde işbirliği yapıyor - Advanced Textiles Source



Oros ve astronotlar uzay giysisinden ilham alan ceket üzerinde işbirliği yapıyor\n\nFotoğraf: Oros.\n\nİzolasyon için yere layık aerojel kullandığı bilinen dış mekan giyim giysisi Oros, sınırlı sayıda üretilen bir ceket için astronotlarla işbirliği yaptı. Şirket, uzay aracını -450 ° F sıcaklıkta izole etmek için kullanılan bilimin, aynı zamanda Dünya'daki insanları kaz tüyü gibi daha tipik yalıtımdan daha sıcak tutabileceğini bildirdi. \u003cbr\u003e NASA'nın neredeyse ağırlıksız aerojel teknolojisi, şirketin patentli SOLARCORE'un temelini oluşturuyor. Şirket, aerojelin hafifliği ve ısıl özelliklerini köpüğün esnekliğiyle birleştirerek \"gezegendeki en sıcak, sıfır yığın malzemesini oluşturmak\" diyor. SOLARCORE 250'den fazla başka yalıtıma karşı test edilmiştir.\n\nDaha fazla haber:\n\nNylstar, Meryl Skinlife Force antiviral kumaşını tanıttı\n\nAhlstrom-Munksjö, TrustShield ™ Biyolojik tıbbi kumaşını ekledi\n\nQmax World LLP, anti-viral tek tip kumaşlara öncülük ediyor\n\nPyroTex® antiviral elyaf üretildi\n\nTrisit, 3D örgü yüz maskeleri sunuyor\n\n\n\n×\n\nKapat\n\nLütfen giriş yapın veya kayıt olun\n\nDevam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. \u003cbr\u003e\n\nKuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.\n\nYeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.\n\nE\n\nParola\n\nŞifremi Unuttum\n\nYeni bir hesap oluşturun. \u003cbr\u003e