26 Temmuz 2022 Salı

Biyonik giysiler, hareketliliği genişletmek için yapay zekayı entegre ediyor



Biyonik giyim markası CIONIC, hareketliliği geliştirmek için tasarlanan Neural Sleeve'i ortaya çıkarmak için İsviçreli endüstriyel tasarımcı Yves Béhar ve firmasının sigorta projesiyle işbirliği yaptı. FDA onaylı "biyonik" giyilebilir bacak, skleroz, felç veya serebral palsinin neden olabileceği gibi hareket farklılıklarıyla yaşayanlar için daha fazla bağımsızlık sağlamak için yapay zeka (AI) kullanır. CIONIC'in Kurucusu ve CEO'su Jeremiah Robison, ilk olarak kızına serebral palsi teşhisi konduğunda projeye başladı.
Misyonu daha sonra, dünya çapında engelli hareket kabiliyeti olan birçok insan için daha fazla bağımsızlık sağlamak oldu. CIONIC tarafından yayınlanan bir bildiride, "Birden fazla lokasyondaki deneme katılımcıları, ayak düşmesiyle ilgili iki temel önlemde güçlü bir gelişme gösterdi: topuk vuruşunda dorsifleksiyon (kullanıcıların yüzde 94'ü) ve salınım sırasında ayak bileği ters çevrilmesi (kullanıcıların yüzde 88'i). Özellikle, iki önlem birleştirildiğinde, katılımcılar için ortalama dokuz derecelik bir iyileşme oldu.
” Beş derecenin klinik olarak anlamlı olduğu düşünülmektedir. Neural Sleeve'i geliştirirken, Béhar ve CIONIC, kullanıcı deneyimine öncelik vererek, günlük giyim için takılması ve çıkarılması kolay ve tıbbi bir üründen ziyade bir spor ürünü öneren bir tasarım aradı. Hafif, nefes alabilen kumaşı ile birden fazla renk ve boyutta mevcut olan Neural Sleeve, atletik bir tayt gibi hissettirir, ancak CIONIC uygulamasıyla bir kez eşleştirildiğinde, kullanıcı taytın hareket kabiliyetini nasıl desteklediğini kontrol eder.
Béhar, "Ürünün kullanıcılar için yalnızca fiziksel olarak önemli bir iyileştirmeye sahip olması değil, aynı zamanda mobilite farkının getirdiği bazı duygusal yükleri ortadan kaldırması bizim için zorunluydu" diyor. “İnsan hareketini artırabilecek biyonik giysiler inşa etmek, düşünceli ve bütünsel bir yaklaşım gerektiriyor. Sonuç olarak, yalnızca tek bir çözüm değil, aynı zamanda herkes için insan hareketini analiz edebilen, tahmin edebilen ve artırabilen biyonik giysiler için bir platform oluşturuyoruz," diyor Robison.
Şirket ayrıca, Neural Sleeve'in zaman içinde hareketlilik üzerindeki etkisini anlamak için evde kullanılabilirlik denemeleri yaptı. Şirket, bildirildiğine göre birçok kullanıcı için mobilitenin iyileştirilmesinin yanı sıra orta ila şiddetli ağrı yaşayan kullanıcıların sayısı yüzde 60 oranında azaldı ve orta ila şiddetli anksiyete veya depresyon yaşayan kullanıcıların sayısı yüzde 75 oranında azaldı. Ürünün teslimatının 2023'ün başlarında yapılması bekleniyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder