9 Haziran 2020 Salı

İlacınızı Giymek - İleri Tekstil Kaynağı



ile Janet Preus Nisan ayında IFAI'nin Akıllı Kumaşlar Konferansı'ndaki sunumlar, büyüyen akıllı kumaşlar alanındaki bir dizi konuyu yansıttı. Nufabrx kurucusu ve CEO'su Jordan Schindler, “Giyim: İlaç Dağıtımı için Bir Sonraki Sınır” başlıklı bir oturumda, renk, fiyat veya markaya göre değil, ilaç verme yeteneklerine göre giyim seçimlerimizi yakında yapabileceğimizi açıkladı. “Ayağımız ağrıyorsa neden hap alıyoruz?”
Günlük giyim aslında reçeteli ilaçları almakta hasta uyumunu çözmenin en iyi yollarından biri olduğuna inanıyor, çünkü giysinin kendisi kontrollü vitaminler, takviyeler veya ilaçlar yapabilir. Schindler, şirketin patentli teknolojisinin, ilacın yerleşimini ve miktarını öngörülen şekilde ayarlamayı mümkün kıldığını söylüyor. “Yerleştirildiği yerde çok stratejik olabiliriz” diyor. “Bir yün çorap örneğin yüzde 10 ağrı kesici iplik olabilir.” Nasıl çalışır Schindler'in, tekstilde ilaçların kontrollü salınımını sağlamak için teknik uzmanlığa sahip tekstil tasarımcılarının ve diğerlerinin “ilginç bir karışımı” adını verdiği bir ekip aldı. İlaç aslında ipliğe eklenir, daha sonra belirli bir giysi türü için kumaşa örülür veya örülür.
İlacı içeren giysiler rafta otururken, hiçbir şey bırakmaz. İlacın salınmasını tetikleyen cilt ile temastır. “Cildin sıcaklığına ve nemine ihtiyacı var, bu yüzden sekiz saatlik bir gün boyunca oldukça hassas bir miktar salmak için tasarlanabilir” diyor. ““ Sahip olduğunuz ilaç, faydalanıcı ilaçla rahat ve yumuşak bir giysi. ihtiyaç duyulan yere yerleştirildi. ” Aktif bileşenler, kanıtlanmış ağrıyı gidermek için FDA standartlarını karşılamak için belirlenen bir dizi 25 yıkama döngüsü sürer, ancak 30 yıkamada hala bir fayda olduğunu ve 25 yıkamadan sonra, “Hala standart bir giysiniz var. .” Sıcak veya soğuk havadaki aşırı uçlar da tüketici algısı değişse de ürün üzerinde önemli bir etkiye sahip değildir.
Şirket, yapışkan hissetmeyen, kestiren veya kokusuz bir ürün yaratma noktasını yaratmıştır. “Normal bir giysi gibi hissetmek zorunda” diyor. Konfor önemlidir, ancak “çalışmalarımızdan çıkan en büyük şeylerden biri güvenlik uyumluluğudur.
” İhtiyaç duyulan ilacı içeren giysiler giymenin avantajlarından biri, hastaların ilacı almaya devam etme ihtimalinin daha yüksek olmasıdır. “Bir doktor bir tedavi kullanmanızı önerirse ve kendinizi daha iyi hissetmeye başlarsanız ve devam ettirmezseniz, amaçlandığı gibi faydalanamazsınız” diyor. “Krem sürmeye veya hap almaya devam etmek zorunda değilsen, giysiyi giyerken faydalanmaya devam edersin.
” Şirket için ilk odak noktası ağrı kesici pazar olmuştur, ancak reçeteli ilaçların ve ağrı kesicilerin ötesinde, tekstil ürünleri, vitaminler, güzellik ürünleri ve diğer tezgah üstü kişisel bakım ürünleri ile gömülmüş olanlar için başka önemli fırsatlar da vardır. “Bu ürünlerle tüketici doğru miktarı kullanıyor” diyor. “Örneğin, cildinize sadece bir krem ​​koyduğunuzda bunu yapmak daha zordur.
” Bir askerin ekstra ilaç taşıma sorunu nedeniyle askeri kullanım potansiyeli de vardır. “Sadece yapmayacaklar” diyor. Ürün, halihazırda piyasada bulunan ticari örnekleri vardır.
Venom Sports, mevcut bir ürünün manşonunda bir ağrı kesici yama dikti. İçinde ağrı kesici olan dizlik gibi diğer ürünler, şirket tarafından ülke çapında yaygınlaştırılmıştır. Kompresyon giysisi gibi cerrahi sonrası tedavilere de ilgi vardır.
Pek çok perakende satış mağazasında bulunan parantez veya sıkıştırma manşonları gibi tüketici ürünlerinin hepsi ağrıyı azaltmak için tasarlanmıştır, ancak hiçbirinin içinde ağrı kesici yoktur. Bu, şirketin bir sonraki adımda olmasını beklediği yerdir. Bu arada, diğerleri gibi COVID-19 virüsüne karşı koruma sağlamak için maskeler yapmaya başladı.
Ürdün, aktif bileşenlerin (vitamin, takviye, ilaç) giyim yoluyla kontrollü bir şekilde teslim edilmesine odaklanan yenilikçi bir teknoloji şirketi olan Nufabrx'i kurdu; son birkaç yıldır aktif ağrı bileşenlerinin ipliğe gömülmesini sağlayan kimyagerlerle özel teknolojiler geliştirdi. Şirket, ABD
Savunma Bakanlığı ve Massachusetts Teknoloji Üniversitesi (MIT) tarafından 1 milyon dolarlık hibe aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder