31 Ağustos 2020 Pazartesi

Bioservo’nun kavramayı güçlendiren eldiveni destek kazanıyor - Advanced Textiles Source



El tutuşunu güçlendirmek için Bioservo'nun teknolojisini kullanmanın olumlu etkilerini gösteren yeni bir çalışma yayınlandı. Son çalışma, multipl sklerozlu (MS) veya felç geçirmiş kişiler için ev ortamında yardımlı robotik eldiven kullanılarak araştırıldı. Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir dizi çalışmanın en sonuncusu, Karolinska Enstitüsü Klinik Bilimler Bölümü ile Danderyd Hastanesi, Rehabilitasyon Tıbbı Bölümü, Stockholm, İsveç arasında bir işbirliği içinde gerçekleştirildi. Çeşitli günlük aktiviteler araştırıldı. Test edilen hastalar için en çarpıcı gelişme, sağlam bir kavrama ile bir nesneyi uzun süre tutma becerileriydi.
Bir MS hastası, "Avantajı, kaldırmak için sol elimi kullanabilmemdi. bir şeyler yukarı ve bir şeyler kapmak - önce tutup sonra kaldırın. Bunu daha önce yapamazdım. " Şirketin Ironhand sistemi, bir sırt çantasına veya kalça çantasına takılan bir eldiven ve güç paketinden oluşur.
Operatör, bir uzaktan kumanda veya bir uygulama aracılığıyla kuvveti, parmaklar arasındaki dengeyi, hassasiyeti, kilitlemeyi ve diğerlerini ayarlayabilir sistemi çalışma durumuna göre ayarlama ayarları Journal of NeuroEngineering and Rehabilitation'da daha önce yayınlanan bir makale, Bioservo Technologies kavrama güçlendirici eldiven ile evde rehabilitasyonun omurilik yaralanması olan kişiler için geliştirilmiş el fonksiyonuna yol açtığını gösteriyor. Çalışmadan elde edilen sonuç, robotik eldiven ile rehabilitasyonun kaba ve ince motor fonksiyonunun iyileştirilmesi ve sürdürülmesinde etkili olduğudur. PLoS ONE bilimsel dergisinde yayınlanan bir başka makale, eldivenin bir yardım veya bir eğitim aracı olarak yaşlanmayla ilişkili el işlevindeki bozulmaya karşı koymanın bir yolu olabileceğini gösteren ayrıntılı araştırma sonuçları.
Bioservo Technologies AB, giyilebilir kas güçlendirme sistemleri yapar. El için yumuşak dış iskelet teknolojisi, endüstriyel ortamlarda işçi güvenliğini ve refahını desteklemek için de kullanılır ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder