29 Eylül 2020 Salı

Enerji dolu bir pazar - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



Yazan: Janet Preus Pandemi nedeniyle tekstil endüstrisinin pek çok segmentinin yeniden işlenmesinin ortasında, bir pazar segmenti yaptığı işin temellerine odaklanmayı başardı: e-tekstiller ve şimdi de iletken elyaf ve iplikler. Bu teknoloji artık sadece ilginç bir deney değil, uygulanabilir ve büyüyen bir uygulama yelpazesi yarattı. Grand View Research, "Küresel e-tekstil pazarının, uzman giyilebilir bilgi işlem tasarımcıları tarafından giyilebilir teknoloji ve akıllı giysilerdeki teknolojik çoğalma ve yenilikler nedeniyle yüksek büyüme potansiyeline sahip olması bekleniyor." sağlık, wellness, medikal ve fitness alanlarında önemi. IDTechEx, e-tekstiller hakkındaki kapsamlı raporlamasını 2020-2026 görünümüyle güncelledi. "E-tekstiller ve Akıllı Giysiler 2020-2030: Teknolojiler, Pazarlar ve Oyuncular" özetinde "E-tekstiller için büyük resim son derece ümit verici" diyor.
"E-tekstil ürünleri pek çok heyecan verici alanda araştırılıyor nişler, vücut hareketlerinin yakalanmasından milyarlarca dolarlık hastalıkların ve yan etkilerin önlenmesine, yol güvenliğinin iyileştirilmesine ve çok daha fazlasına kadar. … E-tekstiller için fikirler on yıllardır ortalıkta dolaşıyor, ancak son 30 yılda artan ticari odaklanma var. ... bu teknoloji alanı giderek daha fazla araştırıldıkça çeşitli sektörlerde yeni ürünler ortaya çıkıyor.
” Kanıtlar piyasa raporlarının ötesine geçiyor. Endüstri etkinliklerinde sunumların yaygınlaşması ve etkinliklerin sayısındaki artış, doğası gereği sanal olsa da, bu pazar segmentinin gücünü göstermektedir. Uluslararası Endüstriyel Kumaşlar Birliği (IFAI), Kasım ayının başlarında düzenlediği İleri Tekstiller (AT) Konferansı'nda, özellikle e-tekstiller hakkında veya doğrudan bu pazarla ilgili çeşitli sunumlarla akıllı kumaşlara odaklanıyor.
Baskı tahtası ve elektronik montaj endüstrilerine hizmet veren bir ticaret birliği olan IPC, Ekim ayı başında sanal bir E-Tekstil Zirvesi düzenleyecek ve Tekstil Enstitüsü de Kasım ayı başlarında e-tekstiller üzerine sanal bir konferans düzenleyecek. Web sitesinde, Ekim ayı ortalarında düzenlenecek Wear Konferansı "giyilebilir ürünler aracılığıyla tekstil ve teknolojinin kaynaşmasını keşfedecek". "E-tekstili, gücü ve bağlanabilirliği anlama" ve diğer ilgili konular üzerine içerikler sunacak.
Tekstil alt tabakalarına fonksiyonel elyaf entegrasyonu hedef olmuştur, ancak engeller devam etmektedir. Bunlar, e-tekstillerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi ile ilgili konuları ele almanın karmaşıklığını temsil eden çok disiplinli alanlardaki uzmanlar tarafından IFAI’nin AT Konferansında bir panelde özellikle tartışılacaktır. Bu arada, yeni uygulamaların keşfi büyüyor.
Bir endüstri olarak, teknik tekstiller geleneksel olarak modaya ve sanata çok fazla ilgi göstermemiş, e-tekstiller, elyaflar ve iplikler gibi gelişmiş teknolojiler, "giyilebilir ürünler" akıllı telefona gönderilen sağlık verilerini toplayan sensörlerle donatılmış ayakkabı ve gömleklerle yüksek teknolojili, özel son ürünlerden tüketici perakende arenasına geçiş yapan her türden. Www.advancedtextilessource.
com adresinde "sensörler", "giyilebilir ürünler" veya "akıllı kumaş" araması yaptığınızda gömleklerden çoraplara, araba iç mekanlarına kadar bu teknolojinin bir biçimini kullanarak her şeyi bulacaksınız. Artık iletken kumaşlar, elyaflar ve iplikler fizibilitelerini kanıtladığına göre, araştırmacılar ve tasarımcılar uygulamalar listesine eklemeye devam ediyor - çoğu tıp alanında. Hollandalı tasarımcı ve araştırmacı Jessica Smarsch, işbirlikçileri Christian Dils, Fraunhofer IZM; Paula de Andrés, POL Stüdyosu; ve Gaia Liesdek, Knitwear Lab, Connextyle gömleğini yaratmak için, başlangıçta vücudun üst kısmını tamamen kullanmayan felçli hastalar için tasarlandı.
Gömlek, verileri toplar ve egzersizlerinin ve iyileşmelerinin kalitesi ve ilerlemesi hakkında geri bildirim sağlar. TexPCBs adı verilen yeni bir tekstil teknolojisini kullanarak, hastalara aynı zamanda yaratıcı modellerde görsel geri bildirim ve nasıl geliştikleri hakkında raporlar sağlayan bir uygulama ile eşleştirildi. U.
S. Ordu da bu alanla eşit derecede ilgileniyor ve tekstil ve diğer esnek malzemeler arasındaki çizgiyi elektronikle eşleştiren başka bir tür e-tekstil arayışında kendi araştırmasını yapıyor. Sadece bu yaz, U.
S. Savunma Bakanlığı, Ordu önderliğindeki bir esnek elektronik projesine 154 milyon dolar ödül verdi.
NextFlex Manufacturing Innovation Institute, ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ile ikinci işbirliği anlaşmasını imzaladı.
Hükümet program yönetimi ABD'nin sorumluluğunda olacak Ordu Savaş Yetenekleri Geliştirme Komutanlığı'nın Maryland'deki Ordu Araştırma Laboratuvarı.
NextFlex'in hükümet program yöneticisi ve laboratuvarda bir Ordu fizikçisi olan Dr. Eric Forsythe, "Esnek hibrit elektronikler, dijital katmanlı üretimi geleneksel elektronik bileşenlerle bir araya getiren elektronikler üretmenin yeni bir yoludur" dedi. Örnekler, sağlığı izleyen giyilebilir cihazların yanı sıra, iletişim ve gözetim ağlarında asker kimlik doğrulamasını sağlayan iletişim ve sensör platformlarını içerir.
Ayrıca, yolların, köprülerin ve binaların yapısal sağlığının izlenmesine ve yazılımdaki ilerlemelerin desteklenmesine yardımcı olabilirler. robotik. Yeni ürünler, gelişmiş teknolojiler ve ek pazarlara açılma zamanın bir işaretidir. Araştırmacılar, tasarımcılar, üreticiler ve kullanıcılar bu e-teknolojilerle daha rahat hale geldikçe, uygulamaların ve pazarların sayısının artmaya devam edeceğine inanmak için iyi nedenler var. Janet Preus, Advanced Textiles Source'un kıdemli editörüdür. Kendisine jlpreus@ifai.com adresinden ulaşılabilir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder