10 Kasım 2020 Salı

Tekstili 3B yazdırmanın daha ucuz ve daha kolay yolu - Advanced Textiles Source



Tekstili 3B yazdırmanın daha ucuz ve daha kolay yolu 3D kumaş yapıları binlerce yıldır var, ancak elyafı kumaşa dönüştürme süreci çok fazla değişmedi. MIT merkezli ve Jack Forman başkanlığındaki bir araştırma ekibi, tekstil ürünlerini 3 boyutlu formlara dönüştürmek için hızlı ve erişilebilir bir yaklaşım ihtiyacını fark etti. Bu fotoğraf serisinde, A) kıvrımları sıkıştırarak 3D baskılı lambayı açmayı göstermektedir.
B) plileri ayırarak ışığı parlatmayı göstermektedir. C) lambayı karartmak için pilleri birbirine dokunmadan itmeyi gösterir. Son olarak, D) pilelerin sıkışmasının lambayı kapattığını gösterir.
Fotoğraf: Jack Forman MIT tarafından sağlanan bir rapor, araştırmalarının, ucuz, modifiye edilmemiş, 3B yazıcı kullanılarak ek bir yazılım olmadan çeşitli 3B formlara hızlı bir şekilde basılabilen birçok malzemeden oluşan ince, esnek tekstiller olan DefeXtiles ile sonuçlandığını söylüyor. Bu, tekstil formunu kodlamak için malzeme özellikleri kullanılarak elde edilir: özellikle baskı için yeterli malzeme kullanılmadığında ortaya çıkan periyodik boşluklar kullanılarak. Yazıcı, katı, sert bir tabakayla aynı şekilde hareket eder ve yazdırır, ancak termoplastik filamentte meydana gelen tel çekme davranışından yararlanarak, gerilebilirlik ve esneklik sağlayan küçük boşlukları kodlamak mümkündür.
Forman, bir anlamda makine ve malzeme formu birlikte üretiyor. Tamamı 140 cm yüksekliğinde PLA ile basılmış üç minyatür elbise. A) geliştirilemeyen karmaşık bir giysiye sahip bir elbisedir.
B) 'de elbise ve elbise formu aynı anda basılır. C) 3 katlı kumaştan opaklık sağlayan bir gelinliği gösterir. Fotoğraf: Jack Forman.
Araştırmacılar, son kullanıcının tercihine göre değiştirilebilen elbise tasarımları oluşturarak süreci örneklediler. Giysilerin yanı sıra, TPU kullanan ultra sağlam bir raketle üretmekten kapasitif algılamaya sahip kıvrımlı bir abajur gibi kumaş teknolojisinin kullanımları çok çeşitlidir. Araştırmacılar, özellikle heyecan verici bir gelecek yönünün, ameliyattan sonra organları ve dokuyu daha iyi güçlendiren düşük maliyetli ve etkili özelleştirilmiş cerrahi ağlar üretmek için DefeXtiles'ı kullanmak olduğunu söylüyorlar.
Ek olarak, siprofloksasin HCl gibi antibiyotikler yüklenirse, bozulma yavaşlayacaktır. enfeksiyonu önleyen antibiyotiği serbest bırakın. Diğer bir özellik, ağın mekanik özelliklerinin desteklenen dokununkine uyacak şekilde ayarlanabilmesidir. Daha fazla haber: Çoraplar için ağrı giderici iplikler Biyobazlı ürünler ışıldayan tekstiller üretebilir Inner Mettle, IM ViroBac kumaşını piyasaya sürdü Kendi kendini iyileştiren malzemeler üzerinde çalışan ordu araştırmacıları Yale araştırmacıları yeni şekil değiştiren malzemeleri duyurdu × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder