8 Aralık 2020 Salı

İnsan parmakları için geliştirilmiş nanomesh sensörü - Advanced Textiles Source



İnsan parmakları için geliştirilmiş nanomesh sensörü Nanomesh sensör, "insan saçından çok daha ince" olarak tanımlanıyor. Fotoğraf: 2020 Someya ve ark. Japon bilim adamları, insan parmaklarında kullanılabilen basınca duyarlı bir "e-cilt" yarattılar.
Ultra ince "nanomesh sensörü", Sunghoon Lee liderliğindeki Tokyo Üniversitesi'ndeki bir ekip tarafından yapıldı. Üniversite tarafından sağlanan bilgilere göre, biri yalıtkan bir poliüretan ağ ve diğeri de basınç algılama elektrotları olarak işlev gören elektriksel olarak iletken altın hatlardan oluşan dört katmandan oluşuyor. Gözenekli zar, bir kişinin parmak ucuna uygulandığında dokunma hissini veya nesneleri kavrama becerisini etkilemeyecek kadar incedir.
Aslında, 18 denek, kullanıcının bunu fark etmediğini bildirdi. Ağ ayrıca çok dayanıklıdır, sıkı testlerden sonra bile sağlam ve işlevsel kalır. Teknolojinin nihayetinde zanaatkârlar veya cerrahlar gibi çok hassas ve titiz işler yapan kişilerin el işlerinin arşivlenmesinde kullanım alanı bulabileceği umulmaktadır.
Parmak basıncı verilerine dayanarak, diğer insanlar ve hatta robotlar bunu yapabilir. aynı becerileri aynı beceri düzeyinde yapmayı öğrenirler. Araştırma, Science dergisinde yakın zamanda yayınlanan bir makalede anlatılıyor. Daha fazla haber: Akıllı kumaşlar için UV ile aktive edilmiş polimer geliştirildi Akıllı tekstil ürünlerinde ortaklıklar E-tekstilde zorluklar ve olanaklar Tekstili 3B yazdırmanın daha ucuz ve daha kolay yolu Çoraplar için ağrı giderici iplikler × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder