8 Aralık 2020 Salı

Tasarımcı bakterilerden ayakkabı yetiştiriyor - Advanced Textiles Source



Tasarımcı bakterilerden ayakkabı yetiştiriyor Jennifer Keane / Vita Larvo. Biodesigner Jennifer Keane, "günümüzün petrokimya bazlı materyallerini daha sürdürülebilir olanlarla değiştirerek" daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya yardımcı olma çabalarıyla ilerliyor. "Nanoselüloz adı verilen, çelikten sekiz kat daha güçlü ve Kevlar'dan daha sert, şeffaf ve inanılmaz derecede hafif olan küçük bir elyafı doğal olarak büyüten" k.
rhaeticus bakterisi ile çalışıyor. Keane, projenin, tasarımcının plastiklerle ilgili hayal kırıklığı ve "bilimsel araştırma ve doğal malzemeler etrafındaki tasarım tezahürleri" arasındaki uyumsuzluktan kaynaklandığını söylüyor. "Doğanın daha iyi anlaşılması ... tamamen yeni yapım sistemlerine ve daha önce hayal edilmemiş malzeme kategorilerine izin verebilir.
" Tasarımcı, bakterileri kültürlemeye ek olarak, nasıl büyüyeceğini manipüle etmek için yeni araçlar yapmak zorunda kaldı. Sonunda mikrobiyal dokuma adını verdiği bir süreç tasarladı. Geleneksel dokuma bağlamında, "Çözgüyü dokuyorum ve bakteriler atkıyı nano ölçekte büyütüyor.
Bu, geleneksel dokuma ile mümkün olmayan desenleri dokuma potansiyeline olanak tanıyor ve malzeme mukavemetini çoklu olarak üretiyor. talimatlar." "Bu büyümüştür" adını verdiği tek parça halinde yarattığı ayakkabı saya. Keane, selülozik malzemenin yüksek performanslı kompozitlerden biyomedikal uygulamalara kadar çok sayıda endüstride özelleştirme ve uygulama potansiyeli sunduğunu söylüyor. Daha fazla haber: Pvilion mimari ödülle onurlandırıldı SABIC ve Fibertex geri dönüştürülmüş dokunmamış kumaş üzerinde işbirliği yapıyor Tasarımcı, biyolojik olarak parçalanabilen çocuk ayakkabılarını örüyor Salomon geri dönüştürülebilir performans koşu ayakkabısını tanıttı Lenzing, karbon sıfır TENCEL ™ markalı elyafları piyasaya sürdü × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder