3 Ocak 2021 Pazar

"Kazak" bitki bazlı bir biyopolimerden örülmüştür - Advanced Textiles Source



"Kazak" bitki bazlı bir biyopolimerden örülmüştür Fotoğraf: Goldwin Japon teknik giyim markası Goldwin ve biyomateryal mucidi Spiber, bitki bazlı bir mikrobiyal fermantasyon sürecinden oluşturulan bir biyopolimer olan Brewed Protein ™ ile yapılan dünyanın ilk örme giysisi olarak adlandırılan şeyi yarattı. Basitçe "Kazak" olarak adlandırılan bu, ortaklığın ABD'de pazara sunulan ilk Brewed Protein ™ giysisidir
Yumuşak ve rahat bir his için düşük kalın örgü ve bükülmüş ipliklerle geleneksel bir kayak süveterini taklit etmek üzere tasarlanmıştır. Şirketler, ürünün geleneksel, petrokimya bazlı malzemeleri ve üretim yöntemlerini yenilikçi, biyo-temelli çözümlerle değiştirerek moda endüstrisinin çevre üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik ortak misyonlarında bir kilometre taşı olduğunu söylüyorlar. Hızlı moda, iklim değişikliğine en çok katkıda bulunanlardan biri ve doğal kaynakların önemli bir tüketicisi.
Araştırmalar, küresel olarak toplam sera gazı emisyonlarının yüzde 8'ini oluşturabileceğini gösteriyor. Ek olarak, ağırlıklı olarak hızlı bir şekilde kullanılan kumaşlar - polyester, naylon ve diğer sentetikler - petrol bazlı ve dökülmüş mikroplastiklerdir ve bu da onları potansiyel olarak çevreye zararlı hale getirir. Daha fazla haber: Tasarımcı bakterilerden ayakkabı yetiştiriyor Pvilion mimari ödülle onurlandırıldı SABIC ve Fibertex geri dönüştürülmüş dokunmamış kumaş üzerinde işbirliği yapıyor Tasarımcı, biyolojik olarak parçalanabilen çocuk ayakkabılarını örüyor Salomon geri dönüştürülebilir performans koşu ayakkabısını tanıttı × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder