3 Ocak 2021 Pazar

MIT araştırmacıları, test için ISS'ye algılama kumaşları gönderiyor - Advanced Textiles Source



MIT araştırmacıları, test için ISS'ye algılama kumaşları gönderiyor MIT araştırmacılarından oluşan bir ekip, bu kumaşların düşük Dünya yörüngesinden ne kadar iyi hayatta kaldığını belirlemeye yardımcı olmak için bir yıl boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'na bir pasif akıllı kumaş örnekleri paneli gönderdi. Fotoğraf: Space BD / JAXA ve MIT News tarafından düzenlendi MIT araştırmacılarından oluşan bir ekip, bazıları gömülü sensörler veya elektronikler içeren yüksek teknoloji ürünü kumaş örneklerini Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) gönderdi. MIT News tarafından yayınlanan bilgiye göre, numuneler, bu malzemelerin alçak Dünya yörüngesinin zorlu ortamında ne kadar iyi hayatta kaldıklarını belirlemek için bir yıl boyunca uzay ortamına maruz kalacak.
Umut, bu çalışmanın, mikrometeoroitleri ve uzay kalıntılarını etkilemek için hassas dedektörler olarak hareket edebilecek uzay aracı için termal battaniyeler oluşturabilmesidir. Nihayetinde başka bir hedef, astronotların basınçlı kıyafetleri ile dokunma hissini hissetmelerini sağlayan yeni akıllı kumaşlar. Mezun öğrenci Juliana Cherston, MIT News'e verdiği bir röportajda, MIT'nin multidisipliner ekibinin üç üyesi, ISS'nin dış yüzeyini "muazzam bir uzay enkazına ve mikrometeoroid darbe sensörüne" dönüştürme fikri de dahil olmak üzere deneyler hakkında içgörüler sundu.
"Japon uzay ajansı JAXA ve Space BD ile Uluslararası Uzay İstasyonuna göndermek için çalıştığımız örnekler, şarj duyarlı sentetik kürk - erken bir kavram - ve titreşime duyarlı fiber sensörler - projemizin odağı - uzaya odaklanıyor esnek kumaşlar, "dedi Cherston. "Ortaya çıkan kumaş, bilimsel önemi olan kozmik tozu tespit etmek ve uzay aracında hasar tespiti için faydalı olabilir." Şu anda ISS'nin beyaz yüzeyi, uzay aracını korumak için özel olarak tasarlanmış Teflon emdirilmiş bir cam elyafı olan "Beta kumaşıdır".
ISS yüzeyinde bir tür "yorgan" oluşturan kumaş sensörleri, ilk olarak güçsüz kalacaktır. Uzay içi test. Ek olarak, kumaş numuneleri, mekanik titreşim enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilen ISN finansmanı ile geliştirilmiş termal olarak çekilmiş “akustik” lifler içerir. Doktora sonrası araştırmacı Wei Yan, "Mikrometeoroitler veya uzay kalıntıları kumaşa çarptığında, kumaş titrer ve" akustik "fiber bir elektrik sinyali üretir" dedi. Yan, "Uzay kesinlikle araştırmamız için yeni bir sınır," diye devam etti. "Ortam koşullarında ve hatta su altında, düşük Dünya yörüngesinden gezegensel cisimlere kadar birçok karasal uygulama tasavvur edilirken, uzay atomik oksijen, radyasyon, yüksek hızlı çarpma cihazları ve aşırı sıcaklık döngüsü ile benzersiz bir ortamdır. Burada lifler ve kumaşlar nasıl performans gösterecek ve lif malzemelerinde ne gibi değişiklikler meydana gelecek? Havacılık uygulamalarının taleplerini karşılamak için elektronik kumaşlar nasıl tasarlanmalıdır? Pek çok bilimsel ve teknolojik soru var.
" Daha fazla haber: Meyve sineği gözü çalışması gelecekteki tekstil ürünlerini etkileyebilir Solight Design, SEEUS95 kendinden yapışkanlı maskeyi piyasaya sürdü Tasarımcı, "biyogarmentri" oluşturmak için araştırmacılarla birlikte çalışır Dönüşen Dokunma projesi tamamen ciddi oyunlarla ilgilidir "Akıllı" yüz maskesi dili çevirir ve yazıya döker × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder