23 Mart 2021 Salı

Araştırmacılar esnek bir "biyolojik pil" yaratıyor - Advanced Textiles Source



Araştırmacılar esnek bir "biyolojik pil" oluşturuyor Halka olarak takılan termoelektrik giyilebilir bir cihaz. Fotoğraf: Xiao Lab. Colorado Üniversitesi (CU) Boulder'daki araştırmacılar, insan vücudunu biyolojik bir pile dönüştüren yeni, düşük maliyetli bir giyilebilir cihaz geliştirdi.
Cihaz, yüzük, bilezik veya herhangi bir aksesuar gibi takılabilecek kadar esnektir. cilde dokunan Cihaz, vücudun iç sıcaklığını elektriğe dönüştürmek için termoelektrik jeneratörleri kullanarak kişinin doğal ısısını kullanır. Makalenin kıdemli yazarı ve Paul M.
Rady Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü'nde doçent olan Jianliang Xiao, "Gelecekte, giyilebilir elektronik cihazlarınıza bir pil eklemek zorunda kalmadan güç sağlayabilmek istiyoruz" dedi. . Cihaz, cilt alanının her santimetrekaresi için yaklaşık 1 volt enerji üretebilir.
Bu, alan başına mevcut çoğu pilin sağlayabileceğinden daha az voltajdır, ancak saat veya fitness takipçisi gibi küçük giyilebilir elektronik cihazlara güç sağlamak için yeterlidir. . Bu cihazı daha önce geliştirilmiş termoelektrik giyilebilir cihazlardan farklı kılan, esnek olması, hasar gördüğünde kendini iyileştirebilmesi ve tamamen geri dönüştürülebilir olmasıdır. Lego oyuncaklarıyla inşa etmeye benzer şekilde, daha fazla jeneratör bloğu eklenerek güç artırılabilir.
Araştırmacılar, hızlı yürüyüş yapan bir kişinin, tipik bir spor bilekliği boyutundaki bir cihazı kullanarak yaklaşık 5 volt enerji üretebileceğini hesapladı. elektrik, birçok saat pilindeki güçten daha fazlasıdır. Yeni cihazlar aynı zamanda biyolojik doku kadar dayanıklıdır. Örneğin, cihazınız yırtılırsa, kırılan uçları sıkıştırabilirsiniz ve bunlar sadece birkaç dakika içinde yeniden mühürlenir.
Cihazla işiniz bittiğinde, onu özel bir çözüme daldırabilirsiniz. elektronik bileşenleri ayıracak ve poliimin bazını çözecek, böylece bileşenlerin her biri yeniden kullanılabilir. Yeni makalenin ortak yazarları arasında Çin'in Harbin Teknoloji Enstitüsü, Güneydoğu Üniversitesi, Zhejiang Üniversitesi, Tongji Üniversitesi ve Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar yer alıyor. Daha fazla haber: Böcek boyutunda bir drone oluşturmak için kullanılan yumuşak aktüatörler İşbirliği biyo temelli giysi sağlar ShadowSense, robotlara bir "dokunma" hissi verir Araştırmacılar, hareketi algılayan ve izleyen bir iplik yaratıyor Emici film, terle çalışan giyilebilir cihazlara yol açabilir MIT araştırmacıları, test için ISS'ye algılama kumaşları gönderiyor × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder