14 Ağustos 2021 Cumartesi

Ultrason yaması kalp krizi veya felç tehlikesini tespit edebilir – Advanced Textiles Source



Ultrason yaması kalp krizi veya felç tehlikesini tespit edebilir Yama, 12'ye -12 ızgara ultrason dönüştürücü içerir ve boyuna veya göğse takılır. Fotoğraf: Doğa Biyomedikal Mühendisliği. Kullanıcının vücuduna ultrason darbeleri gönderen ve kardiyovasküler sorunlar için erken bir uyarı sistemi sunabilen bir cilt yaması geliştirilmiştir.
Bir kişi kalp krizi veya felç için ne kadar erken tedavi görürse, kalp krizi geçirme şansının o kadar iyi olduğu genel olarak kabul edilir. iyileşmek. Newatlas.com, California-San Diego Üniversitesi'nde Prof.
Sheng Xu liderliğindeki bir ekip tarafından oluşturulan cihazın, kardiyovasküler sorunun bu önemli erken göstergesini sağlamak için daha önce geliştirilmiş bir cihaz üzerine kurulduğunu bildirdi. Boyuna veya göğse takılan yama, içinde 12 x 12 ızgara milimetre boyutunda ultrason dönüştürücüsü bulunan ince bir esnek, gerilebilir polimer tabakasından oluşur. Şu anda bir bilgisayara ve güç kaynağına bağlı, ancak sonunda bağımsız ve kablosuz bir cihaz olacak.
Bir çalışma modunda, tüm dönüştürücüler aynı anda ultrason dalga darbelerini iletecek şekilde ayarlanabilir. Bu, cildin 14 cm (5,5 inç) altına kadar doğrudan vücudun bir bölgesine odaklanan bir ultrason ışını üretir.
Diğer modda, dönüştürücüler dalgalarını birbirleriyle senkronize değil, ancak yine de tek bir yapışkan ışın oluşturacak kadar hızlı. Bununla birlikte, bu durumda, bu ışın, yamadan doğrudan aşağıya doğru değil, farklı açılarda yönlendirilebilir, böylece yamayı her birinin hemen üstüne yapıştırmak zorunda kalmadan farklı alanlar taranabilir. Cihaz, kullanıcının üfleme akışını, kan basıncını ve kalp fonksiyonunu gerçek zamanlı olarak sürekli olarak izleyebiliyor ve bu da kardiyovasküler sorunların oluşmaya başlayıp başlamadığını belirleyebiliyor.
Test edildiğinde, yamanın geleneksel elde taşınabilir ultrason ile aynı düzeyde performans gösterdiği görüldü. bir klinikte eğitimli bir teknisyen gerektiren sondalar. Ancak, sonuçlar teknisyenin becerilerine bağlı olarak değişir. Bu değişken, yama ile ortadan kaldırılarak basit, sürekli, evde izlemeyi mümkün kılar.
Makale, Nature Biomedical Engineering dergisinde yayınlandı. Daha fazla haber: Askerler için vücut ısısı kamuflajı umut vaat ediyor Daha güçlü mühendislik örümcek ipeği oluşturuldu Biyobozunur yama kırık kemiklerin iyileşmesine yardımcı olabilir Nextiles, akıllı kumaş yazılım geliştirme kitini piyasaya sürdü Purdue'da geliştirilen yıkanabilir, pilsiz, giyilebilir alternatif Ticari, yüksek irtifa balonculuğu hızlanıyor × Kapat Lütfen giriş yapın veya kaydolun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kuruluşunuzdaki kişisel kimlik bilgilerinizi kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil ilgili kişi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder