3 Mart 2021 Çarşamba

Yeni bağlantı elemanı fikri mantarlardan ilham alıyor - Advanced Textiles Source



Yeni bağlantı elemanı fikri mantarlardan ilham alıyor Yeni geliştirilen bir tutturucu, hiçbirine zarar vermeden üç tip kumaşa takıldı ve çıkarıldı. Fotoğraf: Preeti Sharma. Velcro® gibi cırt cırtlı tutturma malzemeleri, bağlantı elemanı çekilirken malzemelere zarar verebileceğinden, araştırmacılar mantarlardan esinlenen bir alternatif üzerinde çalışmaya başladılar.
Hollanda'da yapılan işten gelen 3B baskılı tutturucu Wageningen Üniversitesi sert kancalara sahip değil, bunun yerine küçük mantarlar gibi şekillendirilmiş yumuşak polimer yapılar kullanıyor. Hassas bir kumaş parçasına bastırıldığında, tutturucunun mantar "kapakları" bu kumaşın lifleriyle kenetlenir ve ikisini bir arada tutar. Bunları ayırırken, "mantarlar" lifleri nazikçe serbest bırakır.
Araştırmacı Preeti Sharma, "Askeri kullanım için çocuk bezleri veya sessiz tutturucular gibi birçok uygulamada kullanılabilir" diyor. "Hala yapılacak çok fazla araştırma var, ancak mantar şeklindeki tasarım, yumuşak mekanik bağlantı elemanları için oldukça iyi çalıştı.
" Bu teknoloji, ayaklı robotların ayak tabanlarında da kullanılabilir, bu da onların yürümelerine olanak sağlar. duvarlar veya kertenkeleler gibi tavanlar. Yakın zamanda Biointerphases dergisinde çalışma hakkında bir makale yayınlandı. Kaynak: Amerikan Fizik Enstitüsü, www.
newatlas.com. Daha fazla haber: Yeni biyomedikal bant origami tekniklerini kullanıyor Koronavirüsü öldürmek için tasarlanmış yüz maskesi piyasaya sürüldü Konsept otomobilde gösterilen iç mekanlar için dokunmatik yüzeyler RxFiber, tıbbi cihaz elyafının patentini açıkladı MXene'li kumaş elektromanyetik dalgaları engelleyebilir Westex ve Polartec, Polartec FR Koleksiyonunu görücüye çıkardı × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder