3 Mart 2021 Çarşamba

ShadowSense, robotlara bir "dokunma" hissi verir - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



ShadowSense, robotlara bir "dokunma" hissi verir Araştırmacılar, yumuşak robotlara insani bir dokunuş katıyor. Video: Cornell Üniversitesi Robotlar için dokunmaya duyarlı elektronik cilt, birkaç grup tarafından geliştirilmekte olan bir projedir. Cornell Üniversitesi, bilim insanlarının daha basit bir yaklaşım izlediklerini, ancak robotlara dokunulduklarını bildirmek için gölge görüntüleme kameraları kullandıklarını bildirdi.
ShadowSense olarak bilinen deneysel sistem, USB ile çalışan dizüstü bilgisayara bağlı bir kamera içeriyor, yumuşak gövdeli bir robot üzerinde elektronik olmayan yarı saydam bir "deri" altında bulunur. Bir kişi robota yaklaştığında, ortamdaki ışık elinin gölgesini deriye düşürür. Kamera, elin cilde gerçekten ne zaman dokunduğunu, cildin hangi bölgesine dokunduğunu ve hangi hareketi yaptığını belirlemek için makine öğrenimine dayalı algoritmaları kullanarak cildin diğer tarafından (robotun içinde) o gölgeyi takip ediyor. < br> Bu şekilde, ShadowSense yalnızca robota ne zaman ve nerede dokunulduğunu söylemekle kalmaz, aynı zamanda farklı dokunma hareketlerine farklı komutlar da atayabilir. Mevcut prototip robot - esasen silindirik tekerlekli bir iskeletin etrafına gerilmiş naylon deriden oluşan şişirilebilir bir mesane - avuç içi ile dokunma, delme, iki elle dokunma, sarılma, işaret etme ve hiç dokunmama arasında ayrım yapabiliyor aydınlatmanın gücüne ve yönüne bağlı olarak yüzde 87,5 ile 96 arasında doğruluk.
ShadowSense prototipi, robotun cildine dokunan bir kullanıcının elinin gölgesini (sağda) "görür". Fotoğraf: Cornell Üniversitesi Araştırmacılar, dokunmatik ekranlarda veya elektronik cihazlarda da kullanılabileceğinden, teknolojinin uygulamalarının robotik ile sınırlı olmadığını hemen belirtiyorlar. Bununla birlikte, ShadowSense'in şu anda hala bazı sınırlamaları var - yalnızca bir ışık kaynağı gerekli değil, aynı zamanda kameranın cildin etkileşimli kısmının görüş alanı içinde de konumlandırılması gerekiyor.
Aynaların veya ek lenslerin kullanılması ikincisini ele almaya yardım edin. Baş bilim adamı Doç. Prof.
Guy Hoffman. "Bunun nedenlerinden biri, tüm vücut dokunuşunun çok sayıda sensör gerektirmesi ve bu nedenle uygulanmasının pratik olmamasıdır. Bu araştırma, düşük maliyetli bir alternatif sunuyor.
” Araştırma, Etkileşimli, Mobil, Giyilebilir ve Her Yerde Kullanılabilen Teknolojilerle ilgili Hesaplama Makineleri Birliği dergisinde yakın zamanda yayınlanan bir makalede anlatılıyor. Daha fazla haber: Araştırmacılar, hareketi algılayan ve izleyen bir iplik yaratıyor Emici film, terle çalışan giyilebilir cihazlara yol açabilir MIT araştırmacıları, test için ISS'ye algılama kumaşları gönderiyor Meyve sineği gözü çalışması gelecekteki tekstil ürünlerini etkileyebilir Solight Design, SEEUS95 kendinden yapışkanlı maskeyi piyasaya sürüyor Tasarımcı, "biyo-araştırma" oluşturmak için araştırmacılarla birlikte çalışır × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder