12 Nisan 2022 Salı

Giyilebilir sensörleri prototiplemek için yeni bir yöntem



Ne var ne yok? | 11 Nisan 2022 | Gönderen: IFAI İki modlu kesme üretim sürecinden yapılan gerilebilir bir "akıllı ağ". Bu cihaz, cilde monte edilmiş ter çıkarma ve algılamada uygulanabilir. Fotoğraf: Peisheng He/UC Berkeley.
California Berkeley Üniversitesi'ndeki mühendisler, tıp araştırmacılarının yeni giyilebilir sensör tasarımlarını daha hızlı test etmelerini sağlayacak bir araç geliştirdi. Tipik olarak, araştırmacılar fotolitografi kullanarak ada köprüsü sistemleri inşa edeceklerdi, ancak bu, temiz bir oda ve karmaşık ekipman gerektiren yarı iletken levhalar üzerinde desenler oluşturmak için ışığı kullanan çok adımlı bir süreçtir. Yeni teknik, özellikle test için bir veya iki düzine numune hazırlarken daha basit, daha hızlı ve daha ekonomiktir.
Renxiao Xu, doktorasını yaparken tekniği geliştirdi. Berkeley'de makine mühendisliğinde.
Xu, giyilebilir sensörlerde düşük gerilimli esneklik elde etmek için mühendislerin bir "ada-köprü" yapısı kullandığını söyledi. Adalar katı elektronikler ve sensör bileşenleri barındırıyor ve köprüler adaları birbirine bağlıyor. Spiral ve zikzak şekilleri, büyük deformasyonlara uyum sağlamak için yaylar gibi gerilir.
Bu Hikayeyi Paylaş Şunları da beğenebilirsiniz...
Akıllı bandaj, ısıyı algıladığında ilacı serbest bırakır Akıllı Kumaşlar Zirvesi'nde sergilenen öğrenci araştırması Yeni malzeme son derece gerilebilir ve sağlamdır Akıllı sele, sürüş tekniği hakkında geri bildirim sağlar Robotik kavrayıcı hassas ve naziktir E-tekstil, büyük dokunmatik ekran uygulamalarını mümkün kılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder