12 Nisan 2022 Salı

Akıllı Kumaşlar Zirvesi'nde sergilenen öğrenci araştırması



North Carolina State University (NC State) kampüsünde gerçekleşen bu yılki Akıllı Kumaşlar Zirvesi ile, Zeis Textiles Extension kompleksi ve Nano-Extended Textiles laboratuvarı (NEXT) için öğrenci gösterileri ve turları içeren bir başka etkinlik günü daha eklendi. NC Eyalet kampüsündeki Wilson Tekstil Koleji'nde. Zeis direktörü Dr. Andre West, tesise yaptığı rehberli turda, üniversitenin kendi tekstil kompleksinde elyaf ve iplik üretme tesislerine, çeşitli örgü ve dokumalar üretme ve çeşitli dokunmamış kumaşlar üretme kabiliyetine sahip olduğunu belirtti.
Test ve araştırma laboratuvarları, hem öğrenci hem de fakülte tarafından oluşturulan projeler için ek yetenekler sunmanın yanı sıra, sektör için eksiksiz bir tekstil üretim operasyonları yelpazesi sunar. West'e göre, NC State, ABD'de tüm bu yeteneklere sahip olan tek eğitim kurumudur. Üniversitenin NEXT laboratuvarı, özellikle “sensörlerin, enerji hasadı, enerji depolama ve iletişim cihazlarının gelişmiş malzeme entegrasyonunu sağlayan” akıllı tekstil platformlarının tasarımını içerdiğinden, öğrencilerin malzeme mühendisliğine olan ilgilerini sürdürmeleri için odaklanmış bir alandır. laboratuvarın web sitesi. NEXT laboratuvarı, tekstil teknolojileri eğitimlerinin ayrılmaz bir parçası olan malzemeler, tekstil elektronik sistemleri ve öğrenci projelerinde araştırmayı içeren bir "mühendislik tasarımı yoluyla teknoloji inovasyonu" kullanır.
Öğrenciler şu anda üzerinde çalıştıkları projelerin özetlerini sundular. laboratuvar turunun bir parçası olarak. Bu arada, katılımcıların, araştırmacılarla yapılandırılmamış sohbetler için zamanları olan, sürmekte olan projeleri incelemeleri için bir Öğrenci Araştırmaları Vitrini mevcuttu. Bunların arasında, Ph.
D tarafından gösterilen, savaş için tasarlanmış gelişmiş, dayanıklı bir tekstil vardı. aday Zoe Newman. Alev geciktiriciliğine ve üstün nem yönetimine ek olarak, tekstil, oldukça gerilebilir yardımcı özelliklere sahiptir.
Auxetic malzemeler, daha tipik malzemelerin tersini yapar ve gerildiğinde kalınlaşır. Doktora adayı Beth Kirkwood iletken ipliklerle ilgili çalışmasını sundu. İplik için yeni bir üç noktalı bükme testi kullanan Kirkwood, hız, dikiş uzunluğu ve ölçü gibi makine parametrelerini içeren örgü sürecini simüle eden yeni bir tahmini iplik modeli için temel geliştirdi. Lifli ve polimer bilimi bölümünde üçüncü sınıf doktora öğrencisi olan Walaa Enab, hizalanmış karbon nanotüp tabakalarını (CNT'ler) lamine kompozit yapıların katmanlar arası bölgesine gömmek için benzersiz bir teknik üzerinde çalışıyor. enine mekanik özellikler.
Lisansüstü araştırma görevlisi Xiaoqi (Suki) Tang, tekstil bazlı vasküler greftlerde kan akışı için akıllı bir gözetim sistemi geliştiriyor. Projesinin amacı, kan akış hızını gerçek zamanlı olarak izlemek için örme veya örgülü bir vasküler greft içine atkı ekleme olarak entegre edilecek geleneksel tekstil yöntemleriyle polyester ve iletken iplikten bir sensör oluşturmaktır. Marissa Noon, lisans araştırma görevlisi; Robert Seevers, M.
S. Tekstil mühendisliği adayı; ve tekstil mühendisliği adayı Ryan Darden, yanlış hizalamanın neden olduğu ağrı ve rahatsızlığı gidermek için bir duruş hizalama çorabı üzerinde çalışıyor. Proje, bir fizyoterapist ve bir hasta tarafından kurulan bir startup ile işbirliği içindeydi. Öğrenciler örgünün tasarımını oluşturdular ve çorabın kullanıcıya nasıl tepki vererek duruşunu iyileştirebileceğini incelediler.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder