10 Haziran 2022 Cuma

Hücre ekili deri destekli pilot üretim



VitroLabs, dünyanın ilk hücreli deri üretimi olduğunu söylediği şeyi inşa etmek ve ölçeklendirmek için 46 milyon dolar topladı. Merkezi Milpitas, Kaliforniya'da bulunan biyoteknoloji şirketi, finansmanın Aronomics tarafından yönetildiğini söylüyor; ek yatırımcılar arasında BESTSELLER's Invest FWD, küresel lüks grup Kering, Khosla Ventures, aktör ve çevreci Leonardo DiCaprio, New Agrarian ve Regeneration yer alıyor.
VC.​ CEO Ingvar Helgason, çevresel etkiyi büyük ölçüde azaltırken ve hayvan refahını teşvik ederken lüks endüstrisinin standartlarını karşılayan yüksek kaliteli malzemeler yaratma misyonuyla VitroLabs'ı kurdu. Helgason, "Çevre yönetiminin her zamankinden daha önemli olduğu bir zamanda, biyoteknoloji şirketleri malzeme üretme ve tedarik zincirleri oluşturma şeklimizi değiştirmede öncülük etme fırsatına sahip" diyor Helgason.
"Şirketlerde bir patlama oldu. deriye alternatif malzemeler geliştirmek. Bununla birlikte, VitroLabs'ta ekili hayvan derimiz, endüstrinin, zanaatkarların ve tüketicilerin deri hakkında bildiği ve sevdiği biyolojik özellikleri korurken, geleneksel deri üretim sürecinin, kaynak kullanımıyla ilişkili çevresel ve etik açıdan en zararlı yönlerini ortadan kaldırıyor." 2016 yılından bu yana şirket, yalnızca birkaç hayvan hücresinden hücre ekili hayvan derisi oluşturmak için gelişmiş doku mühendisliği süreçleri kullanılarak yapılan son teknoloji malzemeye öncülük ediyor.
Şirket, hücre genişlemesinin optimizasyonunda ürün kalitesi konusunda önemli ilerleme kaydetti. yeni, büyük ölçekli bir doku kültivatörünün süreçleri ve tescilli tasarımı. 2021 sonbaharında, şirket tezgahtan ticarileştirmeye geçerken, şirket pilot üretim ve laboratuvar alanı için tasarlanmış 45.000 metrekarelik yeni tesisine taşındı. Yakın zamanda sağlanan fon, bilimsel, üretim ve iş geliştirme ekiplerinin genişletilmesiyle ticarileştirmeyi hızlandırmak için kullanılacak.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder