11 Haziran 2022 Cumartesi

Çözülen kalp pili artık daha akıllı hale geldi



Yalnızca bir yıl önce, Northwestern Üniversitesi bilim adamları, artık ihtiyaç duyulmadığında vücutta zararsız bir şekilde çözünen, tamamen implante edilebilir, kablosuz bir cihaz olan ilk geçici kalp pilini tanıttı. Şimdi, üst gövdenin etrafına yerleştirilmiş dört yumuşak, esnek, kablosuz, giyilebilir sensör ve kontrol ünitesinden oluşan koordineli bir ağa entegre edilmiş yeni, akıllı bir versiyonu piyasaya sürdüler. Sensörler, vücut sıcaklığı, oksijen seviyeleri, solunum, kas tonusu, fiziksel aktivite ve kalbin elektriksel aktivitesi dahil olmak üzere vücudun çeşitli fizyolojik fonksiyonlarını sürekli olarak izlemek için birbirleriyle iletişim kurar.
Sistem daha sonra bu birleşik aktiviteyi analiz etmek için algoritmalar kullanır. anormal kalp ritimlerini otonom olarak tespit etmek ve kalbi ne zaman ve hangi hızda atacağına karar vermek. Tüm bu bilgiler bir akıllı telefona veya tablete aktarılır, böylece doktorlar hastalarını uzaktan izleyebilir. Yeni geçici kalp pili ve sensör/kontrol ağı, kalp ameliyatından sonra geçici kalp pili uygulamasına ihtiyaç duyan veya kalıcı bir kalp pili bekleyen hastalarda kullanılabilir.
Kalp pili, ağdaki bir düğümden kablosuz olarak enerji toplar; bu, yumuşak bir şekilde çalışan küçük bir kablosuz cihazdır. hastanın göğsüne yapışır. Bu teknoloji, teller (veya kablolar) dahil olmak üzere harici donanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Sistemin hastayla iletişim kurmasını sağlamak için araştırmacılar, vücudun herhangi bir yerine takılabilen küçük, giyilebilir bir dokunsal geri bildirim cihazı dahil ettiler.
Sensörler bir sorun algıladığında (düşük pil gücü, yanlış cihaz yerleştirme veya kalp pili arızası), dokunsal cihaz, kullanıcıları uyaran ve onları sorun hakkında bilgilendiren belirli modellerde titrer. McCormick Mühendislik Okulu'nda profesör olan Igor R. Efimov, "Mevcut ayarlarda geçici kalp pilleri, kalbi uyaran harici bir jeneratöre bağlı bir kablo gerektirir," dedi. "Kalp kendini uygun şekilde uyarma yeteneğini yeniden kazandığında, telin çekilmesi gerekir.
Tahmin edebileceğiniz gibi, bu kalbe bağlı bir teli çekmek için oldukça dramatik bir işlemdir. Bu soruna farklı bir açıdan yaklaşmaya karar verdik. Kolayca çözülen ve çıkarılması gerekmeyen bir kalp pili yarattık.
Bu, tehlikeli bir adım olan teli çekmeyi önler.” "Mevcut kalp pilleri oldukça akıllıdır ve hastaların değişen ihtiyaçlarına iyi yanıt verir," diyor Kardiyoloji Bölümünde tıp profesörü Rishi Arora. “Ancak giyilebilir modüller, geleneksel kalp pillerinin yaptığı her şeyi ve daha fazlasını yapıyor. Bir hasta temelde göğsüne küçük bir yama takar ve kalp pilini kontrol etmek için gerçek zamanlı geri bildirim alır.
Kalp pili yalnızca biyolojik olarak emilebilir olmakla kalmaz, aynı zamanda kalp pilinin olağan faaliyetlere yanıt vermesine olanak tanıyan yumuşak, giyilebilir bir yama tarafından kontrol edilir. implante edilebilir sensörlere ihtiyaç duymadan hayatın Çalışma, Northwestern'den John Rogers, Ph.D.
, Louis Simpson ve Kimberly Querrey Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Profesörü, Biyomedikal Mühendisliği; Prof. Arora ve Prof. Efimov.
Çalışmaları Science dergisinde yayınlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder