10 Haziran 2022 Cuma

PANGAIA ve Spiber biyofabrike kapşonluyu piyasaya sürdü



Los Angeles, Kaliforniya merkezli malzeme bilimi şirketi PANGAIA, PANGAIA Lab bünyesinde, biyoteknolojik Brewed Protein™ lifleri ve organik pamuk içeren, Japon biyomateryal üretim grubu Spiber Inc. ile ortaklaşa yapılan sınırlı sayıda bir sweatshirt olan dördüncü kapsülü tanıttı.
Şirket, Brewed Protein liflerinden yapılan bir sweatshirt'ün ilk kez dünya çapında satışa sunulacağını söylüyor. Bu, PANGAIA ve Spiber Inc. arasında çok yıllı bir anlaşmanın başlangıcını temsil ediyor. PANGAIA Lab, yaşam tarzı ürünlerine ileri teknoloji getiren, şirket içindeki keşif platformudur.
Spiber ile olan ortaklık, fosil yakıtlara ve hayvan türevli elyaflara biyo-tabanlı alternatifler bulmaya yönelik ortak bir misyonla doğdu. PANGAIA Baş İnovasyon Sorumlusu Dr. Amanda Parkes, "Spiber's Brewed Protein elyafları, biyofabrikasyon yoluyla kumaş yaratma şeklimizi bozacak ve markaların karbonu kirleten malzemelerden uzaklaşmasını sağlayacak" diyor. Spiber's Brewed Protein malzemeleri, bitki türevli biyokütleden ve farklı uygulamalar için şekillendirilebilen biyolojik bir yapı bloğu üreten tescilli bir fermantasyon işleminden yapılır.
Polimerler, hassas filament liflerinden çeşitli biçimlere dönüştürülebilir. kaşmir benzeri yumuşaklığa veya yünün termal ve nem emici özelliklerine sahip iplikleri eğirmek için ipeksi parlaklık. Büyük ölçekli üretimin, önemli ölçüde daha düşük sera gazı emisyonları üretmesi ve kaşmir gibi geleneksel hayvansal türevli liflerden daha az arazi ve su kullanımı gerektirmesi bekleniyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder