28 Mayıs 2022 Cumartesi

Akıllı stent kan akışı verilerini iletebilir



Stentler, daralan kan damarlarını açtıkları için damar sorunları olan kişiler için hayat kurtarıcı bir fark yaratabilir. Kan akışı verilerini uzaktan harici bir bilgisayara veya mobil cihaza iletme yeteneği ile bunun ötesine geçen deneysel yeni bir implant geliştiriliyor. Georgia Teknoloji Enstitüsü'ndeki (Georgia Tech) ekip, Yrd.
Prof. Woon-Hong Yeo tarafından yönetiliyor. "Bu elektronik sistem, arteriyel basınç, nabız ve akış dahil olmak üzere hemodinamik verileri harici bir veri toplama sistemine kablosuz olarak iletmek için tasarlanmıştır ve süper küçük ve incedir, bu yüzden onu içeride herhangi bir yere iletmek için bir kateter kullanabiliriz. beden," diyor Yeo.
Cihaz birden fazla biyouyumlu malzemeden yapılmıştır ve aerosol püskürtme baskılı yumuşak kapasitif sensörler ile anten görevi gören iletken döngüler içerir. Ancak, şarj edilmesi veya değiştirilmesi gereken bir pil içermez. Normal bir arter stentinde olduğu gibi, cihaz, uygun kan akışını sürdürmek için o damarı açık tuttuğu tehlikeli bir kan damarı içine cerrahi olarak yerleştirilebilir ve genişletilebilir.
Ek olarak, endüktif kuplaj olarak bilinen bir süreçte, harici olarak uygulanan manyetik alanlar, enerjiyi stente kablosuz olarak aktarmak ve geçici olarak çalıştırmak için kullanılır. Sensörleri daha sonra bir radyo sinyali şeklinde iletilen kan akışı okumalarını alır. Araştırma, kısa süre önce Science Advances'te yayınlanan bir makalede açıklanmıştır.
Kaynak: Georgia Tech ve newatlas.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder