12 Temmuz 2022 Salı

Yüksek teknolojili giyim şirketi siyah alg ve kenevir kullanıyor



Londra merkezli yüksek teknolojili giyim girişimi Vollebak, siyah alg ve kenevir gezegendeki en fütüristik malzemelerden ikisi olduğunu söylüyor. Şirket, oksijen ürettiğini, karbondioksiti temizlediğini ve hatta nükleer bir erimeden sonra toprağı ve havayı bile temizleyebildiğini söylediği tamamen bu malzemelerden yapılmış kapüşonlular ve eşofmanlar piyasaya sürdü. Gezegendeki en zararlı ancak görünmez maddelerden biri olan karbon siyahının yerini almaya hazırlanan siyah alg.
Bu, kalem veya arabadaki mürekkep gibi siyah şeyleri siyah yapmak için kullanılan petrolden elde edilen bir pigmenttir. bir arabada lastikler. Şirket, siyah algler kullanılarak siyah rengin üretilme şeklini yeniden keşfetmeye çalışıyor. Bu, güneş ışığı ve karbondioksit kullanan havuzlarda doğal olarak yetişir.
Şirketin kullandığı ikinci teknoloji, aslında çok eski bir geçmişe sahip, çok yanlış anlaşılan bir malzeme olan kenevirden geliyor. Pamuğun dört katı dayanıklılık ve sekiz katı çekme mukavemeti ile Mısırlılar, piramitleri inşa ederken kayaları taşımak için kullandılar. Vikingler yolculukları için kenevir iplerine, yelkenlerine ve ağlarına güveniyorlardı ve Çinli savaş ağaları zırhlarını ondan inşa ediyorlardı.
Çevre açısından bakıldığında, üretilen her ton kenevir, havadan 1,6 ton CO2'yi uzaklaştırır. Yabani otları öldürür, toprağı arındırır, hızlı büyür ve dünyanın hemen her yerinde gelişir.
Tarım için sıfır böcek ilacı ve çok az su gerektirir. Giysilere gelince, tek bir kenevir lifi 4 metreyi aşabilir, bu da onu inanılmaz derecede yumuşak ama güçlü kılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder