17 Ağustos 2022 Çarşamba

Hyosung TNC, Dünyanın İlk Biyo-Bazlı Spandeksini Ticarileştiriyor



Hyosung TNC, 10 Ağustos 2022'de, kömür yerine mısırdan elde edilen doğal bir malzeme kullanarak biyo-türevli spandeks, 'creora® bio-based' başarıyla geliştirdiğini ve küresel bir çevre dostu sertifika aldığını duyurdu. Geleneksel ürünlere kıyasla karbon emisyonlarını %23 oranında azaltan dünyanın ilk biyo-bazlı elastanını ticarileştiren 'creora® biyo-bazlı' elastan, ABD'den çevre dostu bir sertifika almış mısırdan türetilen bir madde kullanıyor
Tarım, kömürden çıkarılan hammaddelerin bir kısmını değiştiriyor. Mısırdan elde edilen madde uzun süredir genel elyaflar, ambalaj kağıtları, kozmetikler ve sıvı deterjanlar için kullanılmaktadır, ancak teknolojik sınırlamalar nedeniyle benzersiz esneklik ve dayanıklılık sağlamak mümkün olmadığından spandeks gibi yüksek işlevli tekstiller için kullanılmamaktadır. Hyosung TNC, dünya elastan pazarına liderlik eden teknolojik becerisine dayanarak, bir yılı aşkın süredir araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütüyor ve dünyada ilk kez biyo-bazlı elastanı başarılı bir şekilde ticarileştiriyor.
Çevresel etki için uluslararası standartları temel alan bir değerlendirme tekniği olan Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi'ne göre, ürünlere 'creora® bio-based' uygulandığında su kullanımını %39, karbondioksit emisyonlarını ise %23 oranında azaltabiliyor. geleneksel spandex ürünlerine. Haziran 2022'de, "creora® bio-based", SGS'den (eski adıyla Société Générale de Surveillance) küresel bir çevre dostu sertifika olan Eco Product Mark'ı aldı. Eko Ürün İşareti, çevre dostu hammaddelerin kullanıldığı, insan vücuduna zarar vermeyen ve ESG odaklı yönetim ile çevre dostu yöntemlerle üretilen ürünlere verilir.
Avrupa Birliği yakın zamanda 2025 yılında Karbon Sınır Ayarlama Mekanizmasının (CBAM) tam ölçekli olarak benimseneceğini duyurduğundan, çevre dostu biyomalzemelere yönelik küresel talep artıyor. Küresel bir pazar araştırma enstitüsü olan Data Bridge, küresel biyolojik elyaf pazarının 2029 yılına kadar yıllık ortalama %5,5 oranında büyümesini bekliyor.
Hyosung Yönetim Kurulu Başkanı Cho Hyun-joon, grubun küresel markalarla işbirliği yapma niyetine işaret ederek, “Çevre dostu ürün işini büyük ölçüde genişleteceğiz” diyor. Hyosung TNC, başlangıçta Gumi'deki tesisler de dahil olmak üzere Kore'deki üretim üslerinde biyo-bazlı spandeks üretimine başlayacak ve ardından üretimini Vietnam'dakiler gibi küresel üretim üsleri aracılığıyla artıracak. Ayrıca global moda markaları ile iş birliği yaparak ürünlerinde doğal hammadde kullanımını sürekli artırmayı hedeflemektedir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder