6 Mart 2020 Cuma

Bilim adamları Uzayda Mycelia evleri için potansiyel araştırıyor - Advanced Textiles Kaynak



Bir tekstil olarak tarif edilemese de, bu malzeme tekstil ürünlerinin sağladığı bazı şeylerin yerini alabilir. NASA’nın Kaliforniya’daki Ames Araştırma Merkezi’ndeki bir grup bilim insanı ay, Mars ve ötesinde yaşanabilir yapılar yetiştirebilecek yeni teknolojileri araştırıyor ve prototip haline getiriyor. Teknolojiler, mantar yapısının bir parçası olan dal benzeri iplikler olan mantarlara ve misellere dayanır.
“Şu anda geleneksel Mars için habitat tasarımları bir kaplumbağa gibidir - evlerimizi bizimle “güvenilir bir plan, ancak yüksek enerji maliyetleri ile” diyor Lynn Rothschild, erken aşama projesinin baş araştırmacısı. “Bunun yerine, biz oraya vardığımızda bu habitatları kendimiz yetiştirmek için mycelia'dan yararlanabilir. ” Miko-mimari olarak adlandırılan konsept, mantar miselyumunun özelliklerini araştırıyor.
Çok zor görünebilir, ancak kendini büyütüp onarabilmenin yanı sıra, miko mimarisi o kadar dayanıklıdır ki betonarme daha güçlü olabilir. NASA şu anda tasavvur ediyor kaşifler yanlarında uyuyan mantarlardan oluşan kompakt bir yaşam alanı getiriyor su ekleyerek büyümeye başlayın. Bu büyüme mycelia'nın doğasına bağlı olacaktır, karmaşık yapıları hassas bir şekilde oluşturmak için iç içe geçiyor. mucizeler, deri - veya Mars'ta konut yapmak için yapı taşları. Araştırmacılar ekibi Miko-mimari projesinin bir parçası olarak “yetiştirilmiş” mobilyalar ve tuğlalar. “Mekan için tasarladığımızda, çok daha fazla özgürlüğe sahip yeni fikir ve materyalleri denemekte özgürüz Rothschild dedi.
“Ve bu prototiplerden sonra diğer dünyalar için tasarlandıklarını onlara geri getirebiliriz. ”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder