28 Nisan 2020 Salı

Ortak çaba - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



ile Dara Syrkin 1910'da, Kuzey Çin'den geçen bir veba ile savaşmak için Lien-teh Wu adlı bir doktor çağrıldı. Hastalığın pire kaynaklı olmadığını, ancak hava yoluyla kasıldığını belirledi. Yakın tarihli bir Fast Company makalesi, bu bilim insanının tıp uzmanlarının ve genel halkın hastalığın yayılması konusundaki anlayışını değiştiren çalışmalarını anlatıyor.
Lien-the Wu, kullanıcının yüzüne sabitlenmiş bir etrafa sarılmış maske geliştirdi. İnhalasyonların filtrelenmesine yardımcı olmak için pamuk ve gazlı bez katmanlarından yapılmıştır. Tasarım, nispeten ucuz ve kolayca temin edilebilen malzemeler ve maske üretimini 1911'de çarpıcı bir şekilde artırdı.
1918 grip salgını başladığında, bilim adamları ve halkın çoğu arasında maskeler iyi biliniyordu. Bugün tekstil şirketleri COVID-19 pandemisine ve hastalıkların yayılmasını önlemek için maske ve diğer kişisel koruyucu ekipman (KKD) ihtiyacına cevap veriyor. Bazı şirketler uzmanlıklarını yeniden yönlendiriyor.
Diğerleri süreçleri ve alanları yeniden yapılandırıyor. Bazıları kaynakları meslektaşlarıyla paylaşıyor ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarla birlikte çalışıyor. Birçoğu da yanıtlarını iyi küresel ortaklar olmanın bir yolu olarak görüyor.
Teknoloji, sağlık ve tekstil şirketi Myant, ayda bir milyon maske yapmak amacıyla 80.000 metrekarelik üretim tesisini yeniden yapılandırdığını söyledi. Kanada tesisindeki örgü makineleri, cephe çalışanları için tasarlanmış yıkanabilir tekstil yüz maskeleri ve mahallelerinde önemli geziler yapan insanlar için durmaksızın çalışıyor. Myant, artan üretimi, dünyanın dört bir yanındaki topluluklara “yeni bir normal yaşam türü” kuran bir yanıt olarak görüyor.
ZF North America, emniyet kemeri ve hava yastığı sistemleri için maskeler ve önlükler oluşturmak üzere kes ve dik uzmanlığını yeniden yapılandırıyor. Maskeler, çorba mutfaklarındaki personel, bakım evleri ve diğer önemli kuruluşlar gibi cephe sağlık çalışanlarının ve toplumdaki enfeksiyon riski yüksek olan bireylerin korunmasına yardımcı olmak için CDC yönergelerini karşılamak üzere geliştirilmiştir. Şirket, ortağı Detroit Sewn'a Nisan 2020'nin sonuna kadar 100.000 maske teslim etmeyi bekliyor.
Detroit Sewn, tam hizmetli bir kes ve dikme üreticisi olmuştur, ancak son zamanlarda faaliyetlerini yalnızca maske ve önlük üretimine odaklanmak için yeniden yapılandırmıştır. Detroit Sewn, ZF Kuzey Amerika ve diğer üreticilere kumaş tedarik ediyor. Çözgülü örme makinesi üreticisi Karl Mayer, elastik kumaşlar için iki kılavuz çubuklu triko makinelerinin maskeler için bant üretimine dönüştürülebileceğini söylüyor.
Şirket, başına 15 milyon maskeye kadar yeterli bant üretilebileceğini tahmin ediyor. ve Avrupa makineleri Asya üretimini artırmak için çalıştırılabilir. Ayrıca koruyucu maskelerin yanı sıra yüksek hızlı üretimleri için talimatlar da geliştiriyor. Şirket, Karl Mayer'da geliştirilen maskelerin dikiş gerektirmeden tek parça olarak üretildiğini söylüyor.
Üreticiler, topluluklar boyunca koruma gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olmak için birbirleriyle ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla işbirliği yapmaktadır. Detroit Sewn Inc. evde dikilmiş maskeleri dağıtan Pontiac, Mich., Michigan Maske Bağış Merkezi oluşturmak için Glamorous Moms Vakfı ile ortaklık yapıyor. (Tekstil şirketleri, diğer malzemelerin tükendiğinde kumaş maskelerinin bir kriz yanıtı seçeneği olduğuna dikkat çekiyorlar. Kumaş maskelerinin N95 maskelerinin yerini alması amaçlanmamıştır.) Bazı üreticilerin kendi ihtiyaçları, yani emekleri vardır. Monterey Mills, 23 Mart 2020'de yıkanabilir, yeniden kullanılabilir bir yüz maskesi tanıttı, ancak şirket talebe yetişmekte zorlanıyor. Monterey Mills, günde en az 10.000 adet üretim kapasitesine sahip kesme ve dikme ortakları arıyor.
İhtiyaçlar kritik olduğunda bilgi paylaşımı önemlidir. Bu amaçla, dikilmiş ürünler endüstrisi organizasyonu SEAMS kalıp merkezini duyurdu. PPE üretmek için gereken birçok desen - ev yapımlarından onaylı tıbbi ürünlere - dikişlerde erişilebilir.
org / ppe-patterns. Araştırmacılar ve üreticiler, tüm dünyada devam eden ihtiyaçları karşılamak için maskeler ve diğer KKD'ler geliştirmeye ve yapmaya devam edecekler. Bu yeni virüs hakkında daha fazla bilindiği gibi, tekstil COVID-19 ile mücadelede yardımcı olmak için geliştirilmiş ürünlerle yanıt veriyor.
Bazı tekstil üreticileri yeniden kullanılabilir cerrahi olmayan maskelere özellikler ekliyor. Antimikrobiyal faydalar sağladığı bildirilen üç Kuzey Carolina şirketi, Nufabrx, CuTEC Copper ve Bossong Medical, yüzde 82 CuTEC Bakır elyafından üretilen TheraMask yeniden kullanılabilir maskeleri ve eldivenleri oluşturmak için işbirliği yapıyor. TheraMask web sitesi, alınan her sipariş için ilk müdahaleye, sağlık hizmetine veya temel hizmet kahramanına bir maske bağışlandığını söylüyor.
Dara Syrkin, St. Paul, MN merkezli serbest yazar ve editördür. Editörün notu: Bu, elbette, dünya çapında bize meydan okuyan birçok şirketin küçük bir temsilidir.
Gelecek haftalarda ve aylarda diğerlerinin çabalarıyla ilgili ek makaleler için bu siteyi ve specialitefabricsreview.com adresini ziyaret edin. işletmeler ve kuruluşlar. http: // www.
myantppe.ca www.zf.
com https://www.karlmayer.com www.
montereyinc.com https: //www.theramasks
com /..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder