23 Nisan 2020 Perşembe

Ultra ince organik güneş pili geliştirildi - Advanced Textiles Source



Ultra ince organik güneş pili geliştirildi Fotoğraf: RIKEN. Bilim adamları, yeni bir Off Grid Energy Independence makalesine göre “hem dayanıklı hem de yüksek verimli bir ultra ince organik güneş pili” oluşturdular. Organik fotovoltaikler ayrıca geleneksel silikon bazlı filmlere daha çevre dostu ve daha az maliyetli alternatifler vaat ediyorlar.
RIKEN Öncü Araştırma Kümesi ve RIKEN Acil Durum Bilimi Merkezi'nden bilim adamları ekibi, uluslararası ortaklarla işbirliği yaptı ve esnek hücreyi oluşturmak için basit bir tavlama sonrası işlemi kullandı. Organik hücrenin atmosferik koşullarda 3.000 saat içinde yüzde 5'ten daha az bir oranda ayrıştığı ve aynı anda yüzde 13'lük bir enerji dönüşüm oranına sahip olduğu bildirilmektedir. (Makaleye göre, güneş pili performansının anahtar göstergesini silikon hücrelerde yüzde 25'e kadar olan oranla veya yüzde 17'ye kadar katı olabilen katı organik hücrelerle karşılaştırın.
) Ekip, Toray Industries tarafından geliştirilen bir yarı iletken donör katmanı kullandı. Bilim adamları ayrıca, termal stabiliteyi arttırdığı bildirilen fulleren olmayan bir akseptör kullandılar. Bildirilen makalede, 90 derecelik bir ilk tavlamadan sonra malzemeyi 150 santigrat dereceye kadar ısıtan basit bir tavlama işlemi denendi.
Bu adımın, oluşturulan kararlı arayüz nedeniyle cihazın dayanıklılığını arttırdığı düşünülüyor. katmanlar arasında. “Araştırmamız, ultra ince organik güneş pillerinin uzun süre boyunca yüksek güç sağlamak için istikrarlı bir şekilde kullanılabileceğini ve yüksek sıcaklık ve nem gibi ağır koşullarda bile kullanılabileceğini gösteriyor. Umarım bu araştırma, giysilere takılan sensörler gibi giyilebilir elektronik cihazlarda kullanılabilen uzun vadeli istikrarlı güç kaynağı cihazlarının geliştirilmesine katkıda bulunacağını umuyorum. ”Diyor araştırmanın yazarı Kenjiro Fukuda. Daha fazla haber: Akıllı tekstil, giyen kişi yaralanırsa acil servisleri uyarabilir Giyilebilir cihaz vücut ısısını kamufle eder Battelle, N95 maskelerini yeniden kullanmak için dekontaminasyon sistemini kullanıyor Shima Seiki, WHOLEGARMENT® maskesi için örgü verilerini yayınladı Mitsufuji, yeniden kullanılabilir Hamon AG maskesini piyasaya sürdü x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder