23 Haziran 2020 Salı

Üretilecek şeffaf cerrahi maskeler - Advanced Textiles Kaynak



COVID-19 salgınının bir sonucu olarak, sağlık çalışanları, Sağır ve İşitme Zorluğu olan hastaların tedavisinde yüz maskelerinin kullanılmasının bir sorun olabileceğini belirtmiştir. Şimdi İsviçre disiplinlerarası araştırma enstitülerinden bir araştırmacı ekibi, EssentialTech Center'da EMPA ve EPFL, biyokütle tabanlı bir malzemeden yapılmış tamamen şeffaf bir cerrahi maske geliştirdi ve maskeleri pazarlamak için HMCARE adlı bir girişim oluşturdu. Ekip tarafından tasarlanan ürün, bakım verenler ve hastalar arasındaki teması daha az kişiliksiz hale getirmek için sağlık kullanıcılarının genellikle giydiği standart trim-katlamaların yerini almayı amaçlamaktadır.
Yüzlerinin yarısı gizlendiğinde insanlarla konuşmak zor . Ses boğuk olabilir ve bir hastanın yüz ifadelerinin tamamını okuması zordur. Çocuklar, yaşlılar ve İşitme Zorluğu için maskeler iletişimde daha büyük bir engeldir.
HMCARE CEO'su Thierry Pelet, “Kısmen şeffaf olan maskelerin prototiplerini bulabilirsiniz, ancak kumaşın bir kısmı şeffaf plastikle değiştirilen normal maskelerdir. Ancak plastik gözenekli olmadığından, kullanıcının nefes almasını zorlaştırır ve kolayca sislenir. Empa ve EPFL araştırmacıları, şeffaflık, direnç ve gözenekliliğin doğru kombinasyonunu bulmak için iki yıl harcadılar ve sonunda bu uygulama için özel olarak geliştirilmiş bir polimerden yapılmış bir membran buldular.
Malzemeyi Davide Barana ile geliştiren EMPA araştırmacısı Giuseppino Fortunato, “Gözenek büyüklüğü yaklaşık 100 nanometre olan ince elektrospun membranlar üretebiliriz” diyor. Liflerin mimarisi, havanın geçmesine izin veren ancak virüsleri ve bakterileri tutan son derece küçük boşluklar oluşturur. Yeni maskeler optimal verimlilik (tek kullanımlık cerrahi maskeler gibi) için tek kullanımlık olacağından, araştırmacılar en başından beri geri dönüştürülebilir veya biyolojik olarak parçalanabilir bir malzeme bulmaya odaklandılar.
“Maskelerimiz biyokütle türevinden yüzde 99 üretildi ve Tamamen çevre dostu olana kadar onlar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz ”diyor Pelet. Maskeler yakında endüstriyel ölçekte üretilecek ..

9 Haziran 2020 Salı

Serge Ferrari kumaş virüidal teknolojisi geliştirdi - Advanced Textiles Kaynak



Serge Ferrari kumaş virüidal teknolojisi geliştiriyor Serge Ferrari Group, koronavirüsün viral yükünü neredeyse ortadan kaldırmak için kumaşlara uygulanabilecek bir teknoloji geliştirdiğini söylüyor. Fotoğraf: Serge Ferrari Grubu. Fransız malzeme imalat şirketi Serge Ferrari Group, kompozit membran yüzeyleri için şirketin koronavirüsleri% 99'a kadar ortadan kaldırabildiğini söylediği bir virüidal teknoloji geliştirdi ve patentledi. Gümüş parçacıklarının özelliklerine dayanan şirket, kumaşların virüs ve bakteriler için yayılma kaynağı haline gelmesini önlemenin bir yolunu buldu. Membranlara uygulandığında, bu teknoloji, koronavirüslerin viral yükünü, 15 dakikalık temas süresinden sonra yüzde 95 ve bir saatlik temas süresinden sonra yüzde 99 oranında azaltabilir. Bulgular Fransız bağımsız laboratuvarı VirHealth tarafından doğrulandı. Şirket, hastane tesisleri ve bireysel koruyucu giysiler de dahil olmak üzere tıbbi uygulamalar için antiviral özelliklere sahip kumaşlar pazarlamayı planlamaktadır.
Teknoloji, halka açık tesislerde veya okullar da dahil olmak üzere yüksek yağış alan tesislerde kullanılan malzemeler için değerli bir katkı sağlayabilir. fidanlıklar, ofisler, perakende işletmeler, konaklama tesisleri, etkinlik mekanları ve toplu taşıma araçları. Daha fazla haber: Kenzen’in vücut ısı sensörü sistemi çalışanların güvenliğini sağlamaya yardımcı olur Mühendisler askerler için "giyilebilir klima" tasarladı Livinguard, koronavirüse karşı tedaviyi duyurdu FDA, AR Tech’in izolasyon ünitesi için onay veriyor Cifra, COVID 19'a karşı Çözgü Maskesi başlattı x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Mühendisler askerler için “giyilebilir klima” tasarladılar - Advanced Textiles Kaynak



Mühendisler askerler için “giyilebilir klima” tasarladı Fotoğraf: Mühendislik Fakültesi, Missouri Üniversitesi. Bir gün, askerler insan vücuduna yaklaşık 11 ° F soğutma sağlayabilen cilt üstü bir cihaz olan “giyilebilir klima” kullanarak soğuyabilirler. Missouri Üniversitesi'ndeki mühendisler tarafından tasarlanan cihaz, kan basıncını, kalbin elektriksel aktivitesini ve cilt nemlendirme seviyesini de izleyebilir.
Bu nefes alabilir ve su geçirmez cihaz, kullanıcıya rahatsızlığı azaltmak için fan veya pompa gibi elektriği kullanmayan pasif soğutma adı verilen bir işlemle vücuda kişisel iklimlendirme sağlar. Mühendislik Fakültesi'nde yardımcı doçent olan yazar Zheng Yan, “Cihazımız ısı emilimini en aza indirmek için güneş ışığını insan vücudundan uzaklaştırabilir, aynı zamanda vücudun vücut ısısını dağıtmasına izin verebilir” dedi. “Bunun, ortaya çıkan cilt üstü elektronik alanındaki bu yeteneğin ilk gösterilerinden biri olduğuna inanıyoruz.
” Şu anda, cihaz küçük, kablolu bir yama; Araştırmacılar, kablosuz bir versiyonun tasarlanmasının bir ila iki yıl süreceğini söylüyor. Ayrıca bir gün teknolojisini almayı ve cihazın soğutma yeteneklerinin tüm vücuda sunulmasını sağlamak için akıllı kıyafetlere uygulamayı umuyorlar. Şu anda, soğutma sadece yamanın bulunduğu belirli bir alanda yoğunlaşmaktadır.
“Pasif soğutma kabiliyetine sahip çok işlevli cilt üstü elektronikler için çok ölçekli gözenekli elastomer substratlar” çalışması Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayınlandı. Fon, Missouri Üniversitesi başlangıç ​​fonu ve Hava Kuvvetleri Bilimsel Araştırma Ofisi'nden bir hibe ile sağlandı. Daha fazla haber: Kenzen’in vücut ısı sensörü sistemi çalışanların güvenliğini sağlamaya yardımcı olur Serge Ferrari kumaş virüidal teknolojisi geliştiriyor Livinguard, koronavirüse karşı tedaviyi duyurdu FDA, AR Tech’in izolasyon ünitesi için onay veriyor Cifra, COVID 19'a karşı Çözgü Maskesi başlattı x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

UCI bilim adamları kalamar benzeri şeffaflık ile insan hücrelerini tasarlar - Advanced Textiles Kaynak



Ahtapot, kalamar ve diğer deniz canlıları, ışığın iletimini ve yansımasını manipüle etmek için vücutlarında özel dokular kullanarak kaybolan bir eylem gerçekleştirebilir ve şimdi California Irvine Üniversitesi'ndeki araştırmacılar insan hücrelerini benzer şeffaf yeteneklere sahip olacak şekilde tasarladılar. Bilim adamları yakın zamanda Nature Communications'da yayınlanan bir makalede, kafadanbacaklı deriden, ayarlanabilir şeffaflık ve ışık saçma özelliklerine sahip memeli hücrelerini donatmak için nasıl ilham aldıklarını açıkladılar. Kimya ve biyomoleküler mühendislikte bir UCI doktora öğrencisi olan baş yazar Atrouli Chatterjee, “Bin yıl boyunca insanlar felsefi spekülasyonlara, bilim kurgu eserlerine ve çok sayıda akademik araştırmaya ilham veren şeffaflık ve görünmezlikten etkilendi” dedi. Kesinlikle bilim alanında olan proje, ışığı iletmek, yansıtmak ve absorbe etmek için kontrol edilebilir özelliklere sahip hücresel sistemler ve dokular tasarlama ve mühendislik üzerine yoğunlaşıyor. ” Chatterjee, kafadan bacaklıların renk değiştirme yeteneklerinin insanlara fayda sağlamak için benzersiz teknolojiler geliştirmek için nasıl taklit edilebileceğini uzun bir geçmişi olan UCI doçent Alon Gorodetsky'nin laboratuvarında çalışıyor. Ekibinin biyo-ilham araştırması, kızılötesi kamuflaj ve diğer gelişmiş malzemelerdeki atılımlardaki gelişmelere yol açtı.
Bu çalışma için, grup, dişi Doryteuthis opalescens mürekkeplerinin, mantolarındaki bir şeridi neredeyse şeffaftan opak beyaza dinamik olarak değiştirerek yırtıcılardan kaçınma yolundan ilham aldı. Araştırmacılar daha sonra bu biyolojik gizleme tekniğinde yer alan hücreler arası protein bazlı parçacıkların bazılarını ödünç aldılar ve ışık saçılma güçlerinin diğer hayvanlara aktarılıp aktarılmadığını test etmek için bunları insan hücrelerine tanıtmanın bir yolunu buldular. Bu kalamar türü, ışığı yayma şeklini değiştirebilen lökoforlar adı verilen özel yansıtıcı hücrelere sahiptir.
Bu hücreler içinde, lökozomlar, yanardöner kamuflaj üretebilen yansıtıcılar olarak bilinen proteinlerden oluşan membrana bağlı parçacıklar bulunur. Deneylerinde, araştırmacılar insan embriyonik böbrek hücrelerini kültürlediler ve genetik olarak onları reflini ifade edecek şekilde tasarladılar. Proteinin düzensiz bir düzenlemede hücrelerin sitoplazmasındaki partiküllere birleşeceğini keşfettiler.
Ayrıca, optik mikroskopi ve spektroskopi yoluyla, eklenen reflin bazlı yapıların hücrelerin ışık saçılımını değiştirmesine neden olduğunu gördüler. Bu araştırmanın ortak yazarı Gorodetsky, “Hücrelerin sadece yansıtmadığını ifade etmediğini, aynı zamanda proteini sferoidal nanoyapılarda paketlediklerini ve hücrelerin gövdelerine dağıttıklarını görünce şaşırdık” dedi. “Kantitatif faz mikroskopisi ile, protein yapılarının hücrelerin içindeki sitoplazmaya kıyasla farklı optik özelliklere sahip olduğunu belirleyebildik; diğer bir deyişle, neredeyse yerli yerli kafadanbacaklı lökoforlarında olduğu gibi optik olarak davrandılar.
” “Bu proje, sefalopodlardaki lökoforlardan esinlenen uyaran duyarlı optik özelliklere sahip insan hücreleri geliştirmenin mümkün olduğunu gösterdi ve bu şaşırtıcı reflin proteinlerinin yabancı hücresel ortamlardaki özelliklerini koruyabildiğini gösteriyor” dedi. Yeni bilginin, tıbbi ve biyolojik mikroskopi uygulamaları için yeni bir biyomoleküler işaretleyici olarak reflinleri kullanma olasılığını da açabileceğini söyledi. Savunma Uygulamalı Araştırma Projeleri Ajansı ve Hava Kuvvetleri Bilimsel Araştırma Ofisi'nden destek alan bu projede, Kaliforniya Üniversitesi, San Diego ve Japonya'daki Hamamatsu Fotonik'ten araştırmacılar da yer aldı.
.

Kenzen’in vücut ısı sensörü sistemi çalışanların güvenliğini sağlamaya yardımcı oluyor - Advanced Textiles Source



Kenzen’in vücut ısı sensörü sistemi çalışanların güvenliğini sağlamaya yardımcı olur Fotoğraf: Kenzen Akıllı KKD geliştiricisi Kenzen, gerçek zamanlı çalışan ısı izleme sistemini başlattı. Bulut Tabanlı Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) sistemi, çekirdek vücut sıcaklığı çok yüksek olduğunda hem çalışanı hem de amirini uyaran, kollarında çalışanlar tarafından giyilen giyilebilir bir cihaz içerir. Gerçek zamanlı uyarılar anında müdahale ve ısı yaralanmalarından işçi güvenliğini sağlar.
Ünite, kalp atış hızı, aktivite, cilt ve ortam sıcaklıkları dahil olmak üzere birçok fizyolojik ve çevresel metriği izler. Bu sensör verileri birlikte, çekirdek vücut sıcaklığının gerçek zamanlı tahminine izin verir. Daha fazla haber: Mühendisler askerler için "giyilebilir klima" tasarladı Serge Ferrari kumaş virüidal teknolojisi geliştiriyor Livinguard, koronavirüse karşı tedaviyi duyurdu FDA, AR Tech’in izolasyon ünitesi için onay veriyor Cifra, COVID 19'a karşı Çözgü Maskesi başlattı x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

İlacınızı Giymek - İleri Tekstil Kaynağı



ile Janet Preus Nisan ayında IFAI'nin Akıllı Kumaşlar Konferansı'ndaki sunumlar, büyüyen akıllı kumaşlar alanındaki bir dizi konuyu yansıttı. Nufabrx kurucusu ve CEO'su Jordan Schindler, “Giyim: İlaç Dağıtımı için Bir Sonraki Sınır” başlıklı bir oturumda, renk, fiyat veya markaya göre değil, ilaç verme yeteneklerine göre giyim seçimlerimizi yakında yapabileceğimizi açıkladı. “Ayağımız ağrıyorsa neden hap alıyoruz?”
Günlük giyim aslında reçeteli ilaçları almakta hasta uyumunu çözmenin en iyi yollarından biri olduğuna inanıyor, çünkü giysinin kendisi kontrollü vitaminler, takviyeler veya ilaçlar yapabilir. Schindler, şirketin patentli teknolojisinin, ilacın yerleşimini ve miktarını öngörülen şekilde ayarlamayı mümkün kıldığını söylüyor. “Yerleştirildiği yerde çok stratejik olabiliriz” diyor. “Bir yün çorap örneğin yüzde 10 ağrı kesici iplik olabilir.” Nasıl çalışır Schindler'in, tekstilde ilaçların kontrollü salınımını sağlamak için teknik uzmanlığa sahip tekstil tasarımcılarının ve diğerlerinin “ilginç bir karışımı” adını verdiği bir ekip aldı. İlaç aslında ipliğe eklenir, daha sonra belirli bir giysi türü için kumaşa örülür veya örülür.
İlacı içeren giysiler rafta otururken, hiçbir şey bırakmaz. İlacın salınmasını tetikleyen cilt ile temastır. “Cildin sıcaklığına ve nemine ihtiyacı var, bu yüzden sekiz saatlik bir gün boyunca oldukça hassas bir miktar salmak için tasarlanabilir” diyor. ““ Sahip olduğunuz ilaç, faydalanıcı ilaçla rahat ve yumuşak bir giysi. ihtiyaç duyulan yere yerleştirildi. ” Aktif bileşenler, kanıtlanmış ağrıyı gidermek için FDA standartlarını karşılamak için belirlenen bir dizi 25 yıkama döngüsü sürer, ancak 30 yıkamada hala bir fayda olduğunu ve 25 yıkamadan sonra, “Hala standart bir giysiniz var. .” Sıcak veya soğuk havadaki aşırı uçlar da tüketici algısı değişse de ürün üzerinde önemli bir etkiye sahip değildir.
Şirket, yapışkan hissetmeyen, kestiren veya kokusuz bir ürün yaratma noktasını yaratmıştır. “Normal bir giysi gibi hissetmek zorunda” diyor. Konfor önemlidir, ancak “çalışmalarımızdan çıkan en büyük şeylerden biri güvenlik uyumluluğudur.
” İhtiyaç duyulan ilacı içeren giysiler giymenin avantajlarından biri, hastaların ilacı almaya devam etme ihtimalinin daha yüksek olmasıdır. “Bir doktor bir tedavi kullanmanızı önerirse ve kendinizi daha iyi hissetmeye başlarsanız ve devam ettirmezseniz, amaçlandığı gibi faydalanamazsınız” diyor. “Krem sürmeye veya hap almaya devam etmek zorunda değilsen, giysiyi giyerken faydalanmaya devam edersin.
” Şirket için ilk odak noktası ağrı kesici pazar olmuştur, ancak reçeteli ilaçların ve ağrı kesicilerin ötesinde, tekstil ürünleri, vitaminler, güzellik ürünleri ve diğer tezgah üstü kişisel bakım ürünleri ile gömülmüş olanlar için başka önemli fırsatlar da vardır. “Bu ürünlerle tüketici doğru miktarı kullanıyor” diyor. “Örneğin, cildinize sadece bir krem ​​koyduğunuzda bunu yapmak daha zordur.
” Bir askerin ekstra ilaç taşıma sorunu nedeniyle askeri kullanım potansiyeli de vardır. “Sadece yapmayacaklar” diyor. Ürün, halihazırda piyasada bulunan ticari örnekleri vardır.
Venom Sports, mevcut bir ürünün manşonunda bir ağrı kesici yama dikti. İçinde ağrı kesici olan dizlik gibi diğer ürünler, şirket tarafından ülke çapında yaygınlaştırılmıştır. Kompresyon giysisi gibi cerrahi sonrası tedavilere de ilgi vardır.
Pek çok perakende satış mağazasında bulunan parantez veya sıkıştırma manşonları gibi tüketici ürünlerinin hepsi ağrıyı azaltmak için tasarlanmıştır, ancak hiçbirinin içinde ağrı kesici yoktur. Bu, şirketin bir sonraki adımda olmasını beklediği yerdir. Bu arada, diğerleri gibi COVID-19 virüsüne karşı koruma sağlamak için maskeler yapmaya başladı.
Ürdün, aktif bileşenlerin (vitamin, takviye, ilaç) giyim yoluyla kontrollü bir şekilde teslim edilmesine odaklanan yenilikçi bir teknoloji şirketi olan Nufabrx'i kurdu; son birkaç yıldır aktif ağrı bileşenlerinin ipliğe gömülmesini sağlayan kimyagerlerle özel teknolojiler geliştirdi. Şirket, ABD
Savunma Bakanlığı ve Massachusetts Teknoloji Üniversitesi (MIT) tarafından 1 milyon dolarlık hibe aldı.