28 Temmuz 2020 Salı

Akıllı teknolojiyle dokuma "WovenSkin" pares - Advanced Textiles Source



“WovenSkin” akıllı teknolojiyle dokuma yapıyor Bir tekstil sanatçısının Hibrit Vücut Laboratuarı tarafından geliştirilen imalat süreci ile oluşturulan dokuma cilt üstü arayüzü: Arkadaki bir dokunma sensörü goblen teknikleri ile dokunuyordu. Fotoğraf: Hibrit Vücut Laboratuvarı Cornell Üniversitesi'nin Hibrit Vücut Laboratuarı'ndaki bir tasarım ekibi, tekstil yapılarında devreyi birleştiren “WovenSkin” cilt üstü arayüzleri ('akıllı dövmeler' olarak adlandırdı) oluşturdu.
Bu teknik, tasarımı, araştırmayı ilerletmek için fiber sanatını yeni teknolojiyle harmanlıyor ve deride arayüzler üretildiğini söylüyor. Bir zanaat olarak dokuma, teknolojik entegrasyon yeteneğine sahip çeşitli yumuşak, giyilebilir formlar oluşturmak için yapısal, dokusal, estetik ve kültürel ifadelere sahiptir. Bu projede, araştırmacılar “ikinci bir deri dokuma” potansiyelini araştırarak, cilt üstü arayüzleri hazırlamak için dokuma uygulamasını genişletti.
Dokuma, cilt yapısı arayüz imalatına uzatıldığında ince bir form korurken katmanlar arasında elektrik bağlantılarına izin veren tekstil yapısında devre içerir. Dokuma ayrıca yapının kendisinde çoklu malzeme entegrasyonunu destekler ve cilt üstü cihazlar için daha zengin bir malzeme sunar. Araştırmacılar, cilt üzerinde yapışmayı sağlayan PVA'nın cilt dostu malzemesinden yararlanan bir üretim yaklaşımı ve yaklaşımın işlevsel ve tasarım potansiyelini gösteren bir dizi vaka çalışması sundular.
Ekip üyeleri arasında Ruojia Sun, Ryosuke Onese, Margaret Dunne, Andrea Ling, Amanda Denham yer alıyor. Onlar Cindy Hsin-Liu Kao tarafından yönetildi.
Yayınları “İkinci Bir Cildi Dokuma: Dokuma Yoluyla Cilt Üzerinde Arayüzler Hazırlama Fırsatlarını Keşfetme” başlığını taşıyor. Daha fazla haber: H&V cerrahi olmayan tıbbi önlükler için yeni bir malzeme geliştirdi BMW interaktif tekstil iç mekanını tanıttı Egzersiz hoodie spor salonunda mikroplardan korur Koronavirüse karşı etkili bulunan elektroseutik kumaşlar Üretilecek şeffaf cerrahi maskeler x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder