11 Ağustos 2020 Salı

Akıllı masa örtüleri restoranlarda sosyal mesafeyi destekler - Advanced Textiles Source



Akıllı masa örtüleri restoranlarda sosyal mesafeyi destekler Mevcut hijyen düzenlemeleri, restoran operatörlerinin misafirler arasında yeterli mesafeyi sağlamasını gerektirmektedir. Akıllı masa örtüleri, çoğu zaman karmaşık olan bu oturma yönetimine yakında yardımcı olabilir. Ek olarak, sensör teknolojisi sayesinde restoran ziyaretçileri, siparişlerini bir sunucuyla temas kurmadan doğrudan kumaşa verebiliyordu.
DITF, bir restoranda sosyal mesafeye yardımcı olmak için akıllı kumaştan bir masa örtüsünün işlevsel bir modelini geliştirdi. Fotoğraf: DITF. Alman Tekstil ve Elyaf Araştırma Enstitüleri Denkendorf (DITF), yalnızca akıllı olmakla kalmayıp aynı zamanda yerleşik sensörlere sahip olmasına rağmen tekstil gibi hissettiren masa örtüleri üzerinde araştırmalar yürütüyor.
Dijitalleşme ilerlemesine rağmen, nispeten az sayıda akıllı tekstil kullanılıyor . Bu sadece bu ürünlerin mevcut yüksek maliyetlerinden değil, aynı zamanda esneklik, hoş bir "el" ve kolay yıkama gibi kumaşlarda genellikle bilinen özelliklere sahip olmadıklarından da kaynaklanmaktadır. Bu nedenle DITF, Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen ve hem enerji tedarikinden hem de veri işlemeden ayrılacak bir araştırma projesinin bir parçası olarak bir tekstil sensör teknolojisi geliştiriyor.
Ölçülen değerler iletilecek kablosuz olarak. Masa örtüleri, masaya entegre elektronik ile etkileşim halindedir. Merkezi işlevler arasında koltuk doluluğunun algılanması, bir menüden sipariş verilmesi ve bir etkinlik ve oyun uygulaması yer alır.
Örneğin, etkileşimli oyunlar bir ürün reklam kampanyası olarak sunulabilir ve bu sayede örneğin tekstile bir zil işlevi verilir. Bu amaçla özel olarak geliştirilmiş sarma iplikleri kullanılmaktadır. İlk işlevsel modeller, yaklaşımı ve dokunuşu algılamak ve göstermek için elektroniği kullanan nakış teknolojisi ile oluşturuldu.
Araştırma sonuçlarının bir üretim ölçeğinde sektöre aktarılmasını sağlamak için araştırma ekibi çeşitli etki değişkenlerini araştırıyor. sensör iplik yapısı veya nakış deseni gibi. Teknoloji için gelecekteki projeler, akıllı evdeki jaluzileri kontrol edebilecek ve böylece oturma alanını parlamayan hale getirebilecek aydınlatmayı ölçen desenler içerebilir. "Ölçülen değerlerin kısa mesafeler için tekstil yüzeylerine entegre edilmiş sargı iplikleri aracılığıyla kablosuz iletimi" araştırma projesi, ortak endüstriyel araştırmanın (IGF) teşvik programı çerçevesinde Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. < br> Daha fazla haber: Yeni IM ViroBac yapısı mikrobiyal tehditleri ele alıyor "WovenSkin", akıllı teknolojiyle dokumaya devam ediyor H&V, cerrahi olmayan tıbbi önlükler için yeni bir malzeme geliştiriyor BMW interaktif tekstil iç tasarımını tanıttı Antrenman kapüşonlu sweatshirt, spor salonunda mikroplardan korur x Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder