6 Ağustos 2020 Perşembe

"Akıllı" yüz maskesi dili çevirir ve yazıya döker - Advanced Textiles Source



"Akıllı" yüz maskesi, dili çevirir ve yazıya döker C-Mask, kullanıcının söylediği şeyi başka bir dile çevirmek için başka herhangi bir maskenin üzerine takılabilir. Fotoğraf: Donut Robotics. Günümüzde maske takmanın dünya çapında günlük yaşamın bir parçası olması nedeniyle, tasarımcılar ve yenilikçiler çeşitli endişelere hitap eden gelişmiş yüz kaplamaları sağlamaya çalıştılar.
Bazıları şeffaf hale getirildi; diğerleri bertaraf sorunlarının giderilmesi için biyolojik olarak bozunur malzemelerden yapılır. Ancak yenilikler arasında, şu ana kadar İnternet'e bağlanan bir maske yoktu. Japon girişim şirketi Donut Robotics'in İnternet bağlantılı "C-Mask" i konuşmaları kaydedebilir, bunları bluetooth aracılığıyla metin mesajlarına dönüştürebilir ve Japoncayı sekiz dile çevirebilir: İngilizce, Çince, Fransızca, Korece, Tayca, Bahasa, İspanyolca ve Vietnamca. < br> Herhangi bir standart yüz maskesinin üzerine yerleştirildiğinde, C-Mask, özel bir uygulama aracılığıyla bluetooth üzerinden bir akıllı telefona veya tablete bağlanabilir. Maske, arama yapmak ve kullanıcının sesini yükseltmek için de kullanılabilir, bu da özellikle yararlı olabilir, çünkü maskeler bazen hoparlörü duyma yeteneğine müdahale edebilir. Proje şu anda 28 milyondan fazla yen (260.000 $ 'dan fazla) arttığı Japon crowdfunding sitesi Fundinno için fon arıyor.
Maskeler Eylül ayında Japonya'da 5.000 adet sevk edilecek. Şirket dünya çapında büyümeyi hedefliyor. Daha fazla haber: Bükümlü elastomerler yumuşak robotikte umut veriyor UCI bilim adamları, insan hücrelerini kalamar benzeri şeffaflıkla tasarlıyor Biyo-tasarımcılar evde yetiştirilen bir selüloz maske üretiyor Production Club, Micrashell Body Takımını sunar Kumaş için malzeme geliştirmek için kullanılan mikroalgler x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder