15 Eylül 2020 Salı

Tasarımcı, araştırmacılarla birlikte "biyo-araştırma" oluşturmak için çalışır - Advanced Textiles Source



Tasarımcı "biyogarmentri" oluşturmak için araştırmacılarla birlikte çalışır "Biyolojik araştırma", sentetik biyoloji ve tasarım alanlarındaki araştırmaları birleştirerek modanın geleceğini keşfediyor. Fotoğraf: Roya Aghighi. U.
S.'ye göre Çevre Koruma Dairesi, ABD'deki tüketiciler her yıl üretilen kıyafet ve ayakkabıların yaklaşık yüzde 70'ini çöp sahasına gönderiyor. Tasarımcı Roya Aghighi'nin imzasını taşıyan Biyogariştirme Projesi, tekstil atıkları ve hava kirliliğinin çevresel etkisindeki büyük artışı ele almak için başlatıldı. Yaratıcısı, sentetik biyoloji ve tasarım alanlarını kullanarak daha sürdürülebilir moda için olanaklar yaratmaya çalışıyor. Çalışma, fotosentez yapabilen, biyolojik olarak parçalanabilen bir canlı tekstil yaratmayı içeriyor. Ekip, British Columbia Üniversitesi'ndeki (UBC) bir grup bilim insanının yardımıyla, farklı selüloz türleri ve protein bazlı lifler gibi doğal kumaşlar üzerinde fotosentetik canlı hücrelerin hayatta kalması için ilk konsept kanıtını yarattı. Sonuç yüzde 100 doğal ve biyolojik olarak parçalanabilen bir tekstildir, tamamen kompostlanabilir ve daha da önemlisi yaşarken malzeme fotosentez yoluyla havayı arındırmaya çalışacaktır.
Canlı fotosentetik tekstilin yaşam döngüsü, doğrudan nasıl bakıldığına bağlı olduğundan, iş, artık giysi kullananlarla olan ilişkiye meydan okuyor. Bu nedenle, kullanıcının biyo-değerlendirmeyi canlı tutmasına yardımcı olmak için biyo-değerlendirmeler özel bakım talimatlarıyla birlikte gelir. Çok disiplinli bir tasarımcı olarak Aghighi, Kanada'daki biyotasarım uygulamalarını etkinleştirmek için UBC'deki malzeme mühendisleri, bilim adamları ve biyologlarla işbirliği yapıyor.
Çok ülkeli bir araştırma grubu olan Material Experience'da tasarımcı olarak çalışıyor. Daha fazla haber: Solight Design, SEEUS95 kendinden yapışkanlı maskeyi piyasaya sürdü Dönüşen Dokunma projesi tamamen ciddi oyunlarla ilgilidir "Akıllı" yüz maskesi dili çevirir ve yazıya döker Bükümlü elastomerler yumuşak robotikte umut vaat ediyor UCI bilim adamları, insan hücrelerini kalamar benzeri şeffaflıkla tasarlıyor × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder