10 Mart 2021 Çarşamba

Yeni teknoloji, katlanabilir güneş pillerini mümkün kılar - Advanced Textiles Source



Yeni teknoloji, katlanabilir güneş pillerini mümkün kılar Kore Cumhuriyeti Pusan ​​Ulusal Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, güneş panellerinde katlanabilir bir teknoloji geliştirmek için katlanabilir elektronik ve telefon ekranlarındaki son gelişmeler üzerine inşa ettiler. Verimli bir katlanabilir iletken için temel gereksinim, bütünlüğünü ve diğer istenen özellikleri korurken çok küçük bir yarıçap içinde bükülme basıncına dayanma yeteneğidir.
Kısacası, ince, esnek, şeffaf ve esnek bir iletken malzemeye ihtiyaç vardır. . Yeni katlanabilir güneş pilinin avantajlarını ve kullanımlarını gösteren bir şema. Fotoğraf: Yoon ve diğerleri (2021), Pusan ​​Ulusal Üniversitesi. Uluslararası bir araştırma ekibi, yüksek şeffaflıkları ve mekanik dirençleri sayesinde tek duvarlı karbon nanotüp (SWNT) filmlerde bir çözüm buldu.
Tek sorun, SWNT'lerin kuvvet uygulandığında alt tabaka yüzeyine yapışmakta zorlanmasıdır ( bükme gibi) ve kimyasal doping gerektirir. Bu sorunu çözmek için bilim adamları, iletken katmanı bir poliimid (PI) substratı içine yerleştirerek nanotüplerdeki boşlukları doldurdular. Araştırmacı Prof.
Il Jeon, "Yalnızca esnek elektronik cihazların aksine, katlanabilir cihazlar 0,5 mm kadar küçük katlanma yarıçaplarıyla çok daha sert deformasyonlara maruz kalır. Bu, esnek hale getirilebilen ancak asla tamamen katlanamayan geleneksel ultra ince cam alt tabakalar ve metal oksit şeffaf iletkenlerle mümkün değildir.
” Maksimum performans sağlamak için, ayrıca elde edilen malzemeye iletkenliğini artırmak için "katkılı". SWNT-PI nanokompozit katmanına küçük safsızlıklar (bu durumda, çekilen elektronları molibden okside) sokarak, elektronların yapı boyunca hareket etmesi için gereken enerji çok daha küçüktür ve dolayısıyla belirli bir akım miktarı için daha fazla yük üretilebilir. . Ortaya çıkan prototipleri ekibin beklentilerini fazlasıyla aştı.
Yalnızca 7 mikrometre kalınlığındaki kompozit film, bükülmeye karşı olağanüstü bir direnç, neredeyse yüzde 80 şeffaflık ve yüzde 15,2'lik bir güç dönüştürme verimliliği sergiledi; bu, karbon nanotüp kullanan güneş pillerinde şimdiye kadar elde edilen en yüksek düzeydir. iletkenler. Araştırma, geçtiğimiz günlerde Advanced Science dergisinde yayınlandı.
Daha fazla haber: Yeşil Düğme: Hohenstein yetkili bir sertifika kuruluşu seçti İpek tekstillerin ısı yalıtımında yeniden kullanılması için süreç geliştirildi Ortaklık, kapalı döngü tekstil geri dönüşümünün peşinde DSM ve Clariter kimyasal geri dönüşüm çözümlerinde ortak Mantar, sürdürülebilir bir ses emici olarak kullanılabilir "Kazak" bitki bazlı bir biyopolimerden örülmüştür × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder