10 Mart 2021 Çarşamba

Yumuşak robotik için bir atılım - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



Yumuşak robotik için bir atılım İnsanların daha kolay hareket etmesine yardımcı olabilecek yumuşak robotik giysiler, yumuşak robotik için yeni bir esnek ve hafif güç sisteminin geliştirilmesiyle gerçeğe bir adım daha yaklaşıyor. Bristol Üniversitesi, Bristol, İngiltere'den araştırmacılar, yumuşak, bükülebilir, düşük maliyetli, yapımı kolay ve kredi kartıyla hemen hemen aynı boyutta olan yeni bir elektro-pnömatik pompayı başarılı bir şekilde gösterdiler. Elektro-pnömatik pompa (sağda) ve ölçek için cüzdan kartları. Fotoğraf: Tim Helps, Bristol Üniversitesi.
Robotik profesörü Jonathan Rossiter liderliğindeki SoftLab ve Bristol Robotik Laboratuvarı bilim adamları, yeni pompanın engelli ve yaşa bağlı kas dejenerasyonundan muzdarip insanlar için giyilebilir yardımcı cihazların önünü açabileceğine inanıyor. Yumuşak robotlar, esneyebilen ve bükülebilen uyumlu malzemelerden yapılmıştır. Bu malzemeler, içine hava pompalandığında kasılan yapay kaslar haline getirilebilir. Bu kasların yumuşaklığı, yardımcı giysilere güç vermek için uygun hale getirir. Bununla birlikte, bu pnömatik yapay kaslar, hacimli, gürültülü, karmaşık ve pahalı olan geleneksel elektromanyetik (motorlu) pompalarla güçlendirilmiştir. Bristol Mühendislik Matematiği Bölümünden Prof. Rossiter ve BRL'de Soft Robotics grubu başkanı Prof. Rossiter, “Hareketlilik sorunları olan binlerce insanın hayatı bu yeni teknoloji ile dönüştürülebilir. Yeni pompalar, rahat ve şık güç destekli giysiler sunmamıza yardımcı olacak önemli bir gelişmedir.
Şimdi elektro-pnömatik pompaları daha küçük ve daha verimli hale getirmek için çalışıyoruz. " Ekip, yeni teknolojinin ticarileştirilmesine yardımcı olmak için aktif olarak ortaklar arıyor. Bristol Robotics Laboratory (BRL), Birleşik Krallık'ta çok disiplinli robotik araştırma için bir akademik merkezdir.
Prof. Rossiter liderliğindeki araştırma üzerine bir makale yakın zamanda Science Robotics dergisinde yayınlandı. Daha fazla haber: Yeni bağlantı elemanı fikri mantarlardan ilham alıyor Yeni biyomedikal bant origami tekniklerini kullanıyor Koronavirüsü öldürmek için tasarlanmış yüz maskesi piyasaya sürüldü Konsept otomobilde gösterilen iç mekanlar için dokunmatik yüzeyler RxFiber, tıbbi cihaz elyafının patentini açıkladı MXene'li kumaş elektromanyetik dalgaları engelleyebilir × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder