5 Ekim 2021 Salı

Şişirilebilir el, amputelere gerçek zamanlı dokunsal kontrol sağlayabilir – Advanced Textiles Source



Şişirilebilir el, amputelere gerçek zamanlı dokunsal kontrol verebilir MIT tarafından geliştirilen bir şişirilebilir robotik akıllı el, amputelere gerçek zamanlı dokunsal kontrol sağlar, yumuşak, elastiktir ve karşılaştırılabilir protezlerin bir kısmına mal olur. Fotoğraf: MIT/araştırmacılar. MIT ve Şanghay Jiao Tong Üniversitesi'ndeki mühendisler, ampute bir kişiye günlük aktivitelerini el becerisi ile gerçekleştirme yeteneği kazandırabilecek yumuşak, hafif ve potansiyel olarak düşük maliyetli bir nöro-protez el tasarladılar. dokunsal geribildirim için bir sistem, bir gönüllünün kalan uzvunda bazı ilkel duyumları geri getirdi. MIT Haber Servisi, suni uzvunu test eden amputelerin, bir bavulun fermuarını çekmek, bir karton meyve suyu dökmek ve bir kediyi sevmek gibi günlük aktiviteleri, aynı zamanda - ve bazı durumlarda onlardan daha iyi - daha katı olanlarla yaptığını bildiriyor. nöroprostetikler. Araştırmacılar, dokunsal geri bildirim için bir sistemle tasarlanan protezin, bir gönüllünün kalan uzvunda bazı ilkel hissi bile geri kazandırdığını buldu.
Akıllı el yumuşak ve elastiktir, yaklaşık yarım pound ağırlığındadır. Bileşenleri, daha sert akıllı uzuvlarla ilişkili ağırlık ve malzeme maliyetinin bir kısmı olan 500 dolar civarındadır. Yeni tasarım aynı zamanda şaşırtıcı derecede dayanıklıdır, çekiçle vurulduktan veya hatta bir araba ile ezildikten sonra çabucak toparlanır.
MIT'de makine mühendisliği ve inşaat ve çevre mühendisliği profesörü Xuanhe Zhao, "Bu henüz bir ürün değil, ancak performans zaten mevcut nöroprostetiklere benzer veya daha üstün" diyor. "Bu yumuşak protezi çok düşük maliyetli hale getirmek için büyük bir potansiyel var." Zhao ve meslektaşları, Doğa Biyomedikal Mühendisliği'nde çalışmalarını yayınladı.
Daha fazla haber: Giyilebilir klavye MIDI özelliklidir Yeni “cilt” protezlerin ve robotların yaralanmaları algılamasına yardımcı olabilir Solar tuzdan arındırma ünitesi test edildi Araştırmacılar esnek bir "biyolojik pil" yaratıyor Böcek boyutunda bir drone oluşturmak için kullanılan yumuşak aktüatörler İşbirliği, biyo-tabanlı giysi üretiyor × Kapat Lütfen giriş yapın veya kaydolun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kuruluşunuzdaki kişisel kimlik bilgilerinizi kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil ilgili kişi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder