15 Mart 2022 Salı

Akıllı sele, sürüş tekniği hakkında geri bildirim sağlar



Ne var ne yok? | 14 Mart 2022 | Gönderen: IFAI TENG tabanlı basınç sensörleri dizisi ile deneysel eyer. Fotoğraf: Amerikan Kimya Derneği. Binicilik yapanlar, binicilik duruşundaki ince değişiklikler yoluyla ipuçlarını atlarına iletme konusunda yetkin hale gelmelidir.
İyi eğitimli bir at, doğru şekilde yanıt verecektir - binici ata uygun şekilde ipucu veriyorsa. Yeni bir akıllı eyer ile biniciler, hem at hem de binici için performansı artırmak için binicilik teknikleri hakkında ipucu veriyor. Şu anda işlevsel prototip formunda olan cihaz, İç Moğolistan Teknoloji Üniversitesi ve Çin Bilimler Akademisi'nden bilim adamları tarafından geliştirilmektedir.
Üst yüzeyi yedi küçük, ince, esnek disk şeklindeki basınç sensörleri. Her biri, temas halinde olduğu başka bir malzemeden ayrıldıktan sonra bir malzemede elektrik yükünün biriktiği bir fenomen olan triboelektrik etkiden yararlanan bir triboelektrik nanojeneratör (TENG) içerir. Sele durumunda, TENG dizisi tarafından üretilen elektrik sinyalleri, sürücünün dik mi oturduğunu, arkaya yaslandığını, öne eğildiğini veya ayakta mı durduğunu gösterebilir.
Sistem ayrıca kablosuz olarak birisine hemen hemen anında bir uyarı iletebilir. aksi takdirde binicinin attan düştüğünü tespit ederse. Araştırmayla ilgili bir makale yakın zamanda ACS Nano dergisinde yayınlandı. Bu Hikayeyi Paylaş Siz de beğenebilirsiniz.
.. Yeni malzeme son derece gerilebilir ve sağlamdır Robotik kavrayıcı hassas ve naziktir E-tekstil, büyük dokunmatik ekran uygulamalarını mümkün kılar Çift etkili tekstil soğutma teknolojisi piyasaya sürüldü Invoxia, köpekler için biyometrik sağlık tasmasını tanıttı Bilim adamları, aynı zamanda yıkanabilir olan esnek bir pili tanıttı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder