2 Mart 2022 Çarşamba

Güneş enerjisiyle çalışan elektrikli katamaran uçurtma kanadına sahiptir



SILENT-YACHTS, geleneksel yelkenler yerine uçurtma kanadı olan güneş enerjili bir katamaran olan yeni SILENT 60'ı tanıttı. Mallorca, İspanya ve Fort Lauderdale, Fla.'da bulunan şirket, yatın 42 güneş panelinin her biri 200 kW'lık iki elektrik motoruna güç sağlamak için 17 kWp ürettiğini söylüyor.
60 fit (18m) yat da destekleniyor 286 kWh pil kapasitesi ile günde 100 deniz miline kadar sıfır emisyonlu seyir sağlar. Uçurtma kanadı ve elektrikli vinç ve kısa, katlanabilir bir direk dahil bileşenleri, ön güvertenin altındaki bir dolapta saklanır. İlk SILENT 60 ünitesinde, direk, kuvvetleri tekne yapısı boyunca dağıtan güvertedeki ped gözlerine dört örtü ile bağlanır, ancak sonraki ünitelerde, direk, ön güverte dağınıklığını bırakmak için dolabın içindeki bir taban plakasına monte edilecektir. ücretsiz.
Uçurtma şişirildikten sonra, su yüzeyinde sürüklenmek için denize bırakılır. Halatları çekmek onu havaya fırlatır ve optimal uçuş yüksekliğine ulaştığında gökyüzünde bir '8' rakamı çizmeye başlar ve yatı çekmek için güç üretir. İşlemin tersine çevrilmesi uçurtmayı aşağı indirir.
Otomatik uygulama kontrolleri, uçurtmayı teknenin hemen yukarısında, halat üzerinde en az çekişe sahip olduğu, aşağı indirilebileceği ve yeniden depolanmak üzere baş güverteye indirilebileceği bir konuma hareket ettirir. Olanaklar arasında teknenin alt güverte kamaraları, sosyal alanları, kıç kokpiti, rahat bir pruva alanı ve flybridge bulunuyor. 1 m'nin altında bir drafta sahip olan yat, Karayipler ve Güneydoğu Asya sularındaki seyir alanları için çok önemli bir husus olan sığ koylara erişebilir.
Güneş enerjisi sistemi, fosil yakıtlı bir jeneratöre ihtiyaç duymadan tüm yerleşik sistemlere güç sağlayacak şekilde yapılandırılmıştır. 6-8 knot seyir hızına sahip olan yat, gerektiğinde 20 knot'a da çıkabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder