29 Mart 2022 Salı

Bitki atıklarından güneş panelleri üretiliyor



Filipinler, Manilla'daki Mapúa Üniversitesi'ndeki bir mühendislik öğrencisi, bulutlu havalarda bile çalışan bir güneş paneli yapmanın yenilikçi bir yolunu buldu. Carvey Ehren Maigue tarafından üretilen "AuReus" adlı ürün, yoğun bulut kapsamı içinden gelen görünmeyen ultraviyole (UV) ışığı toplar. Maigue'e göre, ön testler AuReus güneş panelinin, standart güneş panellerinin yüzde 15-22'sine kıyasla, zamanın yaklaşık yüzde 50'sinde enerji üretebildiğini gösteriyor.
Doğrudan güneş ışığı olmadan enerji üretmenin yanı sıra güneş panelleri, geri dönüştürülmüş bitki atıklarından oluşturuldukları için ek sürdürülebilir niteliklere sahiptir. Maigue, meyve ve sebzelerden -güneşten gelen morötesi ışınları emen ve onları görünür ışığa dönüştüren parçacıklar- ışıldayan parçacıklar çıkardı. elektrik. Yeni güneş panelleri pencerelere veya cephelere floresan kaplama olarak uygulanabilir ve muhtemelen herhangi bir binayı performans gösteren bir jeneratöre veya dikey güneş enerjisi çiftliğine dönüştürebilir ve çevreleyen sert yüzeylerden yansıyan UV ışınlarını yakalayabilir.
Panelleri oluşturmak için kullanılan Maigue bitki atığı, iklim değişikliğinin neden olduğu hava bozulmalarından etkilenen yerel çiftçilerden elde ediliyor ve çürüyen mahsullerin satılması ve güneş enerjisine dönüştürülmesi için bir araç sağlıyor. Maigue, güneş paneli sistemiyle James Dyson Ödülleri'nde ilk kez küresel sürdürülebilirlik kazananı seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder