28 Mayıs 2022 Cumartesi

Konseptten pazar başarısına



Medikal tekstillerde yenilik sıkıntısı yoktur, ancak bu harika fikirleri pazara sunmak kalıcı bir zorluk olmaya devam etmektedir. Dosyalanan patentler açısından, tıbbi teknoloji, teknoloji alanları arasında nispeten yavaş bir büyüme gösteriyor - Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne (WIPO) göre 2008-2018 döneminde yalnızca yüzde 6,5.
Avustralya'daki Melbourne Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre, tıbbi tekstillerle ilgili olanlar da dahil olmak üzere, dosyalanmış patentlerin yaklaşık yüzde 40'ı piyasaya sürülme ve seri üretim noktasına kadar ilerledi. Grand View Research'e göre 2020'de küresel tıbbi tekstil pazar büyüklüğü 24,70 milyar dolar olarak belirlendi ve 2021'den 2028'e kadar yüzde 4,
5'lik bir bileşik yıllık büyüme oranında (CAGR) genişlemesi bekleniyor. Fikirden tam ticarileştirmeye geçme motivasyonu orada. Aşağıda tartışılan örneklerde, pazara giden çok farklı iki yol neyin mümkün olduğunu göstermektedir.
Jordan Schindler, on yıl önce kurulan ve Charlotte, Kuzey Karolina'da ABD tekstil endüstrisinin kalbinde yer alan Nufabryx®'in CEO'su ve itici gücüdür.
2021'de şirket, Charlotte Business Journal. Şirketin patentli teknolojisi, cilde terapötik miktarlar sağlayan aktif bileşenleri depolar ve serbest bırakır. Şirketin piyasaya sürüldüğü sırada hem bu hem de Schindler'in ifade ettiği gibi 'sağlık giyimi' pazar sektörü yeniydi.
İkisi birlikte büyüdü ve aşırıya kaçmamış bir hızda görünüyor. IFAI'nin Expo'su gibi endüstri etkinliklerinde konuşan Schindler, teknoloji iddialarını abartmadan bilgisini gösterdi. Ek olarak, Nufabryx'in denizaşırı ülkelerde daha düşük maliyetler aramak yerine üssünü Kuzey Carolina'da tutma kararı, yakınlardaki yerleşik fabrikalarla güçlü ilişkiler kurarak şirketin istikrarlı büyümesini destekledi.
Bu şekilde, ürünü kullanılabilir hale getirebildiler. ülke çapında Target ve Walmart gibi mağazalarda. Şirket, topikal analjezik ile aşılanmış sırt sargısı ve boyun kolları, karite yağı ile nemlendirilmiş yoga pantolonları ve tozlukları ve melatonin ile aşılanmış bir pijama ve yatak takımı gibi ağrı kesici ürün gruplarını genişletmeyi planlıyor. Her yıl akademi, tıbbi ve sağlık tekstillerinde zengin bir araştırma üretir; ancak, pazara çok daha azı ulaşır.
Ticarileştirme departmanları ve kuluçka bölgeleri birçok üniversitede iyi yapılandırılmıştır, ancak bunların sonunda devam etmesi gereken mezunlar için sınırlı bir ömrü vardır. Yine de Dr Michelle Rae, doktorasını İskoçya'daki Heriot-Watt Üniversitesi'nde anti-embolizm çorapları (AES) üzerine yapmış olmasıyla bunun yapılabileceğinin kanıtıdır. Çalışmaları, piyasada mevcut AES tarafından başarıyla ele alınmayan sorunların çoğunu çözen yeni bir iplik kombinasyonunun keşfedilmesine yol açtı ve tek beden herkese uyan standardı terk ederek başka bir benzersiz satış pozisyonu oluşturdu. Rae bu gelişmeyi Ph.
D'den almıştır. 2000 yılında, en büyük zorluğun ürünü hayata geçirmek için gereken ücretsiz becerilere sahip bir uzman ekibi bulmak olduğunu kabul ettiği bir süreçte ticarileşmeye doğru ilerledi. Bu büyük bir soru: Gizlilik anlaşmaları hazırlamak ve patent başvurularını sağlamak için fikri mülkiyet uzmanlarını ve hukuk uzmanlarını görevlendirmek ve doğru makineye sahip doğru üreticiyle ortaklık kurmak.
Üreticilerin tahammül etmesi gerektiği için bu tek başına büyük bir engel olabilir. Ar-Ge sırasında örnekleme yapmak için önemli aksama süresi. Büyük bir marka için adı ve potansiyel sipariş miktarları kapıları açabilir, ancak start-up'lar aynı avantaja sahip değildir. Rae'nin ana hatlarını çizdiği yolculuk, açık veya tek bir yol olmadı.
Derecenin pratik çalışmasını tamamladıktan sonra, Edinburgh Üniversitesi'nde doktora derecesinin bulunduğu araştırma görevlisi oldu. ekip, çorapların geliştirilmesini ve hastaların değerlendirilmesini sağlayan Medical Research Council Confidence in Concept'ten (MRC CiC) finansman sağladı.
Ardından ticari fırsatları keşfetmek ve Dr. Heriot Watt Üniversitesi'nden Lisa MacIntyre, Ellis Developments'tan Framework Knitters ve Julian Ellis. Rae, "Ticarileştirme görevi tek başına yapılamayacak kadar büyük göründüğü için proje birkaç yıl durdu ve çoğu zaman olduğu gibi, finansman tükendi ve yaşam taahhütleri devraldı," diyor Rae.
Ancak proje ikinci bir rüzgar aldı. , "kendi bakımında ve ötesinde hastalara daha iyi bir ürün sunma konusundaki inancımı ve arzumu paylaşan yerel bir cerrahın tutkusuyla yeniden ateşlendi." Sonraki adımlar? Daha fazla test etme, numune alma, ölçek verimliliklerine ulaşma, prototipleme makinelerinden ticari düzeydeki örme makinelerine geçme ve nihayet bu iyileştirilmiş tıbbi ürünü Birleşik Krallık'taki hastanelere ulaştırma
ve uluslararası genişleme. Her iki durumda da en güçlü şekilde karşımıza çıkan şey, iyi ilişkiler ve tekstil endüstrisinin çok ötesine genişlemesi gerekebilecek bir ağ kurmanın önemidir. Lisansüstü düzeydeki üniversitelerin ekip oluşturma, proje yönetimi ve bütçe yönetimi gibi ihtiyaç duyulan iş becerilerine yönelik daha fazla kurs ve seminer oluşturması gerektiğine dair uzun süredir devam eden bir tartışma vardır.
Dr. Rae'nin dediği gibi, “fikir tek başına değildir. yeterli." Dr.
Marie O'Mahony bir endüstri danışmanı, yazar ve akademisyendir. Advanced Textiles Source'a düzenli olarak katkıda bulunuyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder