12 Mayıs 2022 Perşembe

Recover, Bangladeş'te üretim tesisi açtı



Geri dönüştürülmüş bir pamuk elyafı üreticisi olan Recover, Bangladeş'teki yeni tesisinin resmi açılışını duyurdu, şirketin üretim kapasitesini genişletti ve dünyanın en büyük çevre sorunlarından birini çözerek moda endüstrisini dönüştürme çabalarını hızlandırdı. Bangladeş tesisi, Recover'ın tescilli makinelerinin yanı sıra, Recover'ın daha düşük çevresel etkiyle elyaf karışımları sağlayan yenilikçi teknolojisi olan RColorBlend kurulumuyla tam donanımlı olarak geliyor. Dakka'da bulunan yeni üretim merkezi, Recover'ın alternatif bir yatırım yöneticisi olan STORY3 Capital ile yakın zamanda kurduğu ortaklık sayesinde büyüme ve ölçeklenebilirlik stratejisinin ayrılmaz bir parçası.
Bu yeni tesis, Recover'ın sürdürülebilir elyaflara yönelik artan küresel talebi desteklemesine yardımcı oluyor. , ve tekstil ve moda endüstrisinde döngüsellik. Tesisin hem tekstil atıkları ayırma hem de tekstil üretimine yakın stratejik konumu, ölçeklendirme hedefleri ile Recover'ı destekleyecek ve ulaşımın karbon etkisini azaltarak arz ve talebe yakın bir yere yerleştirecek. Asya, en büyük pamuk atığı üreten bölgelerden biridir ve Bangladeş'te bir varlık kurarak Recover, tamamen kapalı bir döngü çözümü sağlayabilir.
Recover CEO'su Alfredo Ferre, "Bangladeş'teki yeni tesis, Recover'ın iddialı genişleme planlarında sadece bir adım. İspanya ve Pakistan'daki mevcut tesislerimize ek olarak, bu yıl Vietnam'da yeni bir üretim merkezinin ve Bangladeş'te ikinci bir tesisin açılışını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. İspanya'daki operasyonlar da ürün geliştirmeye daha fazla yatırım ve küresel olarak kurulan stratejik ittifaklar ve iş ortakları ile genişletilecek.
”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder