10 Mayıs 2022 Salı

Otomatik örgü, yardımcı giyilebilir cihazların üretimini kolaylaştırıyor



MIT'nin Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı'ndan (CSAIL) bilim adamları, yumuşak pnömatik aktüatörleri hesaplamalı olarak tasarlamak ve dijital olarak üretmek için ölçeklenebilir bir boru hattı geliştirdiler. "PneuAct", otonom olarak çalışan bir makine-örme işlemi kullanarak, tipik olarak manuel tasarım ve üretim gerektiren yumuşak robotik ile ilgili bir sorunu ele aldı. Bir insan tasarımcı, aktüatörün nasıl hareket edeceğini programlamak için yazılımdaki dikiş ve sensör tasarım modellerini belirler ve daha sonra baskıdan önce simüle edilebilir.
Tekstil parçası, ucuz bir şekilde sabitlenebilen örgü makinesi tarafından üretilir. Aktüatörü tamamlamak için kullanıma hazır kauçuk silikon tüp. Örme aktüatör, algılama için iletken ipliği entegre ederek aktüatörlerin dokunduklarını "hissetmelerini" sağlar. Ekip, yardımcı bir eldiven, yumuşak bir el, etkileşimli bir robot ve dört ayaklı bir pnömatik yürüyüş de dahil olmak üzere birkaç prototip tasarladı.
Örneğin, eldiven, parmak kas hareketini desteklemek için giyilebilir, bu da parmak kaslarının hareketini desteklemek için gereken kas aktivitesi miktarını en aza indirir. görevleri ve hareketleri tamamlayın. Bu, yaralanma, sınırlı hareket kabiliyeti veya parmaklarda başka travmalar yaşayanlar için potansiyel taşır. MIT CSAIL Ph.
D'den Yiyue Luo, "Günümüzün tekstil endüstrisinde çok yaygın bir üretim yöntemi olan dijital makine örgüsü, bir tasarımın tek seferde 'basılmasını' mümkün kılıyor ve bu da onu çok daha ölçeklenebilir kılıyor" diyor. öğrenci ve araştırma hakkında yeni bir makalenin baş yazarı. "Yumuşak pnömatik aktüatörler özünde uyumlu ve esnektir ve akıllı malzemelerle birleştiğinde birçok robotta ve yardımcı teknolojide gerekli bir güç haline geldiler ve tasarım aracımızla hızlı üretim, umarım kolaylık ve her yerde bulunabilirliği artırabilir.
" "Yazılım aracımız hızlı, kullanımı kolay ve kullanıcıların tasarımlarını doğru bir şekilde önizleyerek, yalnızca bir kez üretmeye ihtiyaç duyarak sanal olarak hızla yinelemelerine olanak tanıyor. Ancak bu süreç hala insanlardan biraz deneme yanılma gerektiriyor. Bir bilgisayar, zengin, algılamaya dayalı davranışa izin vermek için tekstillerin aktüatörlerde fiziksel olarak nasıl programlanması gerektiği konusunda akıl yürütebilir mi? Harvard Üniversitesi'nde malzeme bilimi ve makine mühendisliği alanında doktora sonrası araştırmacı olan ve makalenin başka bir yazarı olan Andrew Spielberg, bir sonraki sınır bu," diyor.
Luo, makaleyi Kui Wu, eski MIT CSAIL doktora öğrencisi, Spielberg, MIT postdoc Michael Foshey ve MIT profesörleri Tomas Palacios, Daniela Rus ve Wojciech Matusik ile birlikte yazdı. Bildiriyi Bilgi İşlem Sistemlerinde İnsan Faktörleri ACM Konferansında sundular..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder