28 Haziran 2022 Salı

Terra Carta kazananları arasında inekler için giyilebilir



EkoNot | 27 Haziran 2022 | Gönderen: IFAI Fotoğraf: Sıfır Emisyonlu Hayvancılık Projesi. İnekler için metan azaltıcı bir maske, Birleşik Krallık
iklim çözümü yarışmasının kazananları arasındaydı. Prens Charles ve eski Apple CDO'su Jony Ive kısa süre önce iklim krizi çözümleri geliştirmek için kurulan Terra Carta Design Lab'in dört kazananını duyurdu. 125 başvuru arasından ödül alan projeler arasında şunlar yer alıyor: lastik aşınmasının yakalanması ve izlenmesine öncülük eden bir temiz teknoloji girişimi; yüzde 100 geri dönüştürülebilir ve kimyasal içermeyen dış mekan performans tekstili; bitki ve ağaç restorasyonu için gıda atıklarından yapılan aerodinamik tohum kabukları; ve inekler için metan emisyonlarını azaltmak için giyilebilir cihaz.
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) raporlarına göre, her biri günde 400 litre metan soluyan 1,6 milyar sığır, küresel ısınmanın önde gelen nedenlerinden biridir. Sıfır Emisyonlu Hayvancılık Projesi (ZELP), sığırlar için metan emisyonlarını gerçek zamanlı olarak nötralize etmek için giyilebilir bir cihaz tasarladı.
İnek nefes verirken, metan bir katalizörden geçerek oksitlenir ve ardından CO2 ve su buharı olarak havaya salınır. . Teknoloji, metan azaltımını ve çiftçiler için refah, verimlilik ve doğurganlık ölçümleri gibi temel verileri hassas bir şekilde takip ediyor ve ekip, emniyet kemerinin ineğin kafasına rahatça oturduğunu söylüyor. Bu Hikayeyi Paylaş Siz de beğenebilirsiniz.
.. Hücre ekili deri destekli pilot üretim Nike spor ayakkabılarını üç parça halinde geri dönüştürüyor Bilim adamları PET'i parçalayan enzim geliştiriyor Mikrofiber Yenilik Yarışmasında tanınan kazananlar Bitki atıklarından güneş panelleri üretiliyor Güneş enerjisiyle çalışan elektrikli katamaran, uçurtma kanadına sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder