5 Ağustos 2022 Cuma

Kanada, Magog Textile Mills'i onurlandırdı



1883'te Alvin Moore ve William Hobbs Magog Tekstil ve Baskı Şirketini kurdu. 1884 baharında, bitki ülkedeki ilk pamuk parçalarını bastı. Magog Textile Mills, eğirme, dokuma, ağartma ve baskı işlemlerini tek bir endüstriyel komplekste bir araya getirerek, 19. yüzyılda Kanada'da pamuk endüstrisinin modernleştirilmesinde önemli bir rol oynadı.
Bugün, Spor Bakanı, Quebec Bölgelerinden Sorumlu Kanada Ekonomik Kalkınma Ajansından sorumlu Bakan ve Brome-Missisquoi Milletvekili Sayın Pascale St-Onge, Magog Tekstil Fabrikalarının ulusal tarihi önemini özel bir törenle andı Espace Culturel de Magog'da bir plaket takdim etmek için. Duyuru, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı ve Parks Canada'dan sorumlu Bakan Steven Guilbeault adına yapıldı. 1889'da Magog Textile and Print Company'deki mali zorluklar, tesisin Hochelaga Cotton Co.'ya satılmasına neden oldu.
Ertesi yıl, Hochelaga Cotton Co., Dominion Cotton Mills ile entegre oldu. Magog'daki tekstil işçileri, çalışma koşullarını iyileştirmek, sendikalar kurmak ve çok sayıda grev örgütlemek için 20. yüzyılda işçi hareketine katıldılar.
Örneğin, Quebec tekstil endüstrisinin 1937'deki grevine katıldılar. Kanada Hükümeti, Kanada Tarihi Yerler ve Anıtlar Kurulu aracılığıyla, ülkemizi şekillendiren önemli kişileri, yerleri ve olayları Kanadalıların ve gençlerin geçmişleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olmanın bir yolu olarak kabul eder. Anma süreci büyük ölçüde kamu adaylıkları tarafından yönlendiriliyor.
Bugüne kadar 2.000'den fazla atama yapıldı. Kanada Hükümeti, 17 yaş ve altı gençler için Parks Canada yerlerine ücretsiz giriş ve yeni Kanada vatandaşları için bir yıl boyunca ücretsiz giriş ile aileleri kutluyor. Kanadalıları, deniz fenerlerinden savaş alanlarına, tarihi mahallelerden Kanada'ya Yerlilerin katkılarına kadar tarihimiz hakkında daha fazla bilgi edinmeye davet ediyor. Keşfedilecek çok sayıda harika yer ve hikaye var.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder