29 Temmuz 2020 Çarşamba

Colback Nonwoven Hollandalı yüz maskesi projesinde işbirliği yapıyor - Advanced Textiles Source



Colback Nonwoven Hollandalı yüz maskesi projesinde işbirliği yapıyor Colback Nonwovens, Hollanda'daki sağlık kurumlarında kişisel koruyucu ekipman (KKD) eksikliğinin giderilmesine yardımcı oldu. Bir kamu / özel kuruluşta, Hollanda'daki Low & Bonar’ın Colback üretim tesisi, Hollanda hükümetinin yaptığı bir çağrıdan sonra desteğini sundu. Colback nonwovenlar artık FFP2 sertifikalı tıbbi yüz maskelerine takviye katmanı olarak dahil edildi.
Maskelerin kendileri Hollanda'da bulunan AFPRO Filters tarafından üretiliyor. Her iki şirket de yüz maskesi işinde yeni olmasına rağmen, kısa bir süre içinde gerçekleşti. Diğer birçok ülkede olduğu gibi, COVID 19'un kıtalara yayılmasıyla Hollanda küresel bir KKD sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı.
Hollanda Sağlık ve Spor Bakanı tarafından çağrıldığında, seçilmiş bir kamu / özel konsorsiyumu ortaya çıktı. Hollandalı şirketler, tek bir amaca katılmaya ve hizmet etmeye davet edildi: ülke içinde büyük ölçekli, kâr amacı gütmeyen tabanlı sağlık koruma ürünlerinin üretiminin gerçekleştirilmesi. Low & Bonar ve AFPRO Filtreleri bu konsorsiyumun bir parçası oldu ve tıbbi yüz maskeleri üzerinde birlikte çalışmaya başladı; Her iki şirket de maliyet bedeli ile teslimat yapıyor. Konsorsiyum tıbbi maskeleri eşit olarak veya ulusal sağlık kurumlarına olan ihtiyacın en yüksek olduğu yere dağıtıyor.
Low & Bonar iş geliştirme müdürü Edgar Berkhout, “Hiçbirimiz daha önce yüz maskelerine girmemiş olsak da, alanlarımızda uzun zamandır uzmanlık üzerine inşa edebilirdik ve çalıştırabileceğimize inanıyorduk” dedi. AFPRO Filters tedarik zinciri direktörü Niels Berkhout, “Tüm ilgili olanlar arasında yüksek derecede esneklik yaşadık: mühendislik, üretim, planlama ve teslimatlar,” dedi. “Bize çok fazla teknik bilgi verildi ve her zaman kısa sürede.
Birlikte yoldaki tüm engelleri aşmayı başardık.” Colback eğrilerek bağlanmış dokunmamış bir kumaştır. FFP2 onaylı yüz maskesindeki rolü takviye.
Ara katman olarak ürün, maskeler için gerekli sağlamlığı sağlayarak aşınma sırasında şekil ve yerde tutar. Ürün ultrasonik kaynak için uygundur ve yıpranmadan veya kıvrılmadan keser. Colbond, Colback nonwoven üreticisidir ve Mayıs 2020'den beri bir Freudenberg Performans Malzemeleri şirketi olan Low & Bonar'ın bir bölümüdür.
Daha fazla haber: Sanayi koalisyonu KKD politikası hakkında açıklama yaptı Techtextil N.A., Texprocess Americas şovları bir sonraki basımlara ertelendi AAFA standartlaştırılmış federal yüz maskesi yönergelerini çağırıyor Anti-viral cerrahi maske üretmek için yükselin Tekstil, yüz maskesi testlerinde N95'lerden daha iyi performans gösteriyor x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

28 Temmuz 2020 Salı

Akıllı teknolojiyle dokuma "WovenSkin" pares - Advanced Textiles Source



“WovenSkin” akıllı teknolojiyle dokuma yapıyor Bir tekstil sanatçısının Hibrit Vücut Laboratuarı tarafından geliştirilen imalat süreci ile oluşturulan dokuma cilt üstü arayüzü: Arkadaki bir dokunma sensörü goblen teknikleri ile dokunuyordu. Fotoğraf: Hibrit Vücut Laboratuvarı Cornell Üniversitesi'nin Hibrit Vücut Laboratuarı'ndaki bir tasarım ekibi, tekstil yapılarında devreyi birleştiren “WovenSkin” cilt üstü arayüzleri ('akıllı dövmeler' olarak adlandırdı) oluşturdu.
Bu teknik, tasarımı, araştırmayı ilerletmek için fiber sanatını yeni teknolojiyle harmanlıyor ve deride arayüzler üretildiğini söylüyor. Bir zanaat olarak dokuma, teknolojik entegrasyon yeteneğine sahip çeşitli yumuşak, giyilebilir formlar oluşturmak için yapısal, dokusal, estetik ve kültürel ifadelere sahiptir. Bu projede, araştırmacılar “ikinci bir deri dokuma” potansiyelini araştırarak, cilt üstü arayüzleri hazırlamak için dokuma uygulamasını genişletti.
Dokuma, cilt yapısı arayüz imalatına uzatıldığında ince bir form korurken katmanlar arasında elektrik bağlantılarına izin veren tekstil yapısında devre içerir. Dokuma ayrıca yapının kendisinde çoklu malzeme entegrasyonunu destekler ve cilt üstü cihazlar için daha zengin bir malzeme sunar. Araştırmacılar, cilt üzerinde yapışmayı sağlayan PVA'nın cilt dostu malzemesinden yararlanan bir üretim yaklaşımı ve yaklaşımın işlevsel ve tasarım potansiyelini gösteren bir dizi vaka çalışması sundular.
Ekip üyeleri arasında Ruojia Sun, Ryosuke Onese, Margaret Dunne, Andrea Ling, Amanda Denham yer alıyor. Onlar Cindy Hsin-Liu Kao tarafından yönetildi.
Yayınları “İkinci Bir Cildi Dokuma: Dokuma Yoluyla Cilt Üzerinde Arayüzler Hazırlama Fırsatlarını Keşfetme” başlığını taşıyor. Daha fazla haber: H&V cerrahi olmayan tıbbi önlükler için yeni bir malzeme geliştirdi BMW interaktif tekstil iç mekanını tanıttı Egzersiz hoodie spor salonunda mikroplardan korur Koronavirüse karşı etkili bulunan elektroseutik kumaşlar Üretilecek şeffaf cerrahi maskeler x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

“Akıllı” yüz maskesi dili çevirir ve kopyalar - Advanced Textiles Source



“Akıllı” yüz maskesi dili çevirir ve kopyalar C-Mask, kullanıcının söylediklerini başka bir dile çevirmek için herhangi bir maske üzerine takılabilir. Fotoğraf: Donut Robotics. Maske takma artık dünya çapında günlük yaşamın bir parçası olarak, tasarımcılar ve yenilikçiler çeşitli endişeleri ele alan gelişmiş yüz kaplamaları sağlamaya çalıştılar.
Bazıları şeffaf hale getirildi; diğerleri bertaraf sorunlarının giderilmesi için biyolojik olarak bozunur malzemelerden yapılır. Ancak yenilikler arasında, şu ana kadar İnternet'e bağlanan bir maske yoktu. Japonca başlangıçlı Donut Robotics tarafından internete bağlı “C-Mask”, konuşmaları kaydedebilir, bluetooth üzerinden kısa mesajlara yazabilir ve Japoncayı sekiz dile çevirebilir: İngilizce, Çince, Fransızca, Korece, Tay dili, Bahasa, İspanyolca ve Vietnamca. br> Herhangi bir standart yüz maskesinin üzerine yerleştirildiğinde, C-Mask, özel bir uygulama aracılığıyla bluetooth üzerinden bir akıllı telefona veya tablete bağlanabilir. Maske, arama yapmak ve kullanıcının sesini yükseltmek için de kullanılabilir, bu da özellikle yararlı olabilir, çünkü maskeler bazen hoparlörü duyma yeteneğine müdahale edebilir. Proje şu anda 28 milyondan fazla yen (260.000 $ 'dan fazla) arttığı Japon crowdfunding sitesi Fundinno için fon arıyor.
Maskeler Eylül ayında Japonya'da 5.000 adet sevk edilecek. Şirket dünya çapında büyümeyi hedefliyor. Daha fazla haber: Bükümlü elastomerler yumuşak robotikte umut veriyor UCI bilim adamları kalamar benzeri şeffaflık ile insan hücrelerini tasarlar Biyo-tasarımcılar evde yetiştirilen bir selüloz maskesi üretiyor Production Club, Micrashell Body Takımını sunar Kumaş için malzeme geliştirmek için kullanılan mikroalgler x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

14 Temmuz 2020 Salı

BMW interaktif tekstil iç mekanını tanıtıyor - Advanced Textiles Source



BMW interaktif tekstil iç mekanını tanıttı BMW kısa süre önce akıllı, interaktif kumaş iç mekana sahip bir kabin içeren konsept otomobilini tanıttı. Fotoğraf: BMW. Hollandalı özel tekstil üreticisi ByBorre, BMW'nin gelecekteki interaktif otomobil iç mekanı için kumaşlar geliştirdi.
Bu yıl Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) sunulduğu gibi, konsept otomobil kabin modülü otomobilin ifadesi olan BMW i Etkileşim Kolaylığı'nı bağışladı geleceğin hareketlilik deneyimi. Yeni bir araba kabini konsepti ile otonom sürüşün daha yaygın olduğu bir gelecek için tasarlanmış etkileşimli bir arayüz geliyor. BYBORRE, ham, sürdürülebilir iplikten özel renklere ve sanat eserlerine kadar özel tekstiller geliştirerek kesintisiz interaktif dokunma yüzeyi oluşturmak için BMW ile işbirliği yaptı.
Kabinin iç döşemesi dokunsal üç boyutlu örme yüzey arayüzüne dönüştürüldü. Gömülü akıllı malzemeler, yolcuya otomobilin iç kısmı üzerinde entegre, doğal olarak sezgisel ve etkileşimli bir kontrol ve talep deneyimi sunar. “Artık aracımızı aktif olarak kullanmamız gerekmiyorsa, bu sefer doğal olarak başka şeyler yaparak da kullanabileceğiz… iş, dinlenme, eğlence ve sosyalleşme olanakları açıyoruz.
Bireyin isteklerine bağlı olarak, otomobilin iç yüzeylerinin uyum sağlaması gerekecek, ”diyor ByBorre'un kurucusu Borre Akkersdijk. “Bu proje kapsamında ByBorre ve [örme makinesi üreticisi] Mayer & Cie. Sınırları zorladı.
Döşeme tekstilleri katmanlı teknoloji etkileşimlerine uygun hale getirilirken yeni renk geçişleri oluşturuldu. Otomobilin döşemesi tamamen interaktif, örgülerimiz otomobilin dokunsal arayüzü haline geldi ”diye ekledi. Daha fazla haber: Egzersiz hoodie spor salonunda mikroplardan korur Koronavirüse karşı etkili bulunan elektroseutik kumaşlar Üretilecek şeffaf cerrahi maskeler Giyilebilir hoparlör çalışırken veya bisiklet sürerken giyilebilir Kenzen’in vücut ısı sensörü sistemi çalışanların güvenliğini sağlamaya yardımcı olur x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

1 Temmuz 2020 Çarşamba

Egzersiz hoodie spor salonunda mikroplardan korur - Advanced Textiles Source



Egzersiz hoodie spor salonunda mikroplardan korur ProSane Wear, spor salonunda egzersiz yaparken veya koşu yaparken yüzü mikroplardan korumak için etkili bir yol sağlayan yeni bir egzersiz yüzü ve ter havlu kapüşonu geliştirdi. COVID-19 salgınının etkisi altında olan şirket, kapüşonun performans, stil ve hijyeni tek bir üründe birleştiren türünün ilk örneği olduğunu söylüyor. Erkekler için eşsiz mikrofiber havlu kapşon, mikrop veya bakteriyel çapraz kontaminasyonu en aza indirgemek için kullanışlılığın faydalarını etkili bir yolla eşleştirir. Şirketin tasarımcısı ve sözcüsü Jorge Miller, “Mikropların vücuda girdiği ana noktalar gözler, burun ve ağızdır” diyor. Geleneksel olarak, insanlar yüzdeki terlemeyi silmek için havlu, mendil, mendil, ter bilekliği, eğitim eldivenleri ve hatta çıplak ellerini kullanırlar. “Bu öğeler ekipmanı ve yüzeyleri silmek için uygun olsa da, yüzünde kullanmak, ellerle doğrudan yüzey teması gerektirdiklerinden ve normalde ceplerde, torbalarda, torbalarda ve açık kaplarda tutuldukları için çapraz kontaminasyonun ana nedenidir. mikroplar olabilir, ”diye ekledi Miller. Kapüşonun kendisi mikropları öldüren gelişmiş tekstil içermez, aksine kullanıcının kontamine yüzeylerle temasını en aza indirmesini önlemek için tasarlanmıştır. Emici kumaştan yapılan ürün, çabuk kuruyan premium yüzde 80 polyester / yüzde 20 poliamid karışımıdır ve nem tutmaz ve nefes alabilirlik özelliğine sahiptir. Ekstra iki inç uzunluğuyla, kullanıcının teri silmek için yüze ulaşmasını kolaylaştırır.
Daha fazla haber: Koronavirüse karşı etkili bulunan elektroseutik kumaşlar Üretilecek şeffaf cerrahi maskeler Giyilebilir hoparlör çalışırken veya bisiklet sürerken giyilebilir Kenzen’in vücut ısı sensörü sistemi işçi güvenliğini sağlamaya yardımcı olur Mühendisler askerler için "giyilebilir klima" tasarladı x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.