28 Nisan 2020 Salı

Ortak çaba - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



ile Dara Syrkin 1910'da, Kuzey Çin'den geçen bir veba ile savaşmak için Lien-teh Wu adlı bir doktor çağrıldı. Hastalığın pire kaynaklı olmadığını, ancak hava yoluyla kasıldığını belirledi. Yakın tarihli bir Fast Company makalesi, bu bilim insanının tıp uzmanlarının ve genel halkın hastalığın yayılması konusundaki anlayışını değiştiren çalışmalarını anlatıyor.
Lien-the Wu, kullanıcının yüzüne sabitlenmiş bir etrafa sarılmış maske geliştirdi. İnhalasyonların filtrelenmesine yardımcı olmak için pamuk ve gazlı bez katmanlarından yapılmıştır. Tasarım, nispeten ucuz ve kolayca temin edilebilen malzemeler ve maske üretimini 1911'de çarpıcı bir şekilde artırdı.
1918 grip salgını başladığında, bilim adamları ve halkın çoğu arasında maskeler iyi biliniyordu. Bugün tekstil şirketleri COVID-19 pandemisine ve hastalıkların yayılmasını önlemek için maske ve diğer kişisel koruyucu ekipman (KKD) ihtiyacına cevap veriyor. Bazı şirketler uzmanlıklarını yeniden yönlendiriyor.
Diğerleri süreçleri ve alanları yeniden yapılandırıyor. Bazıları kaynakları meslektaşlarıyla paylaşıyor ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarla birlikte çalışıyor. Birçoğu da yanıtlarını iyi küresel ortaklar olmanın bir yolu olarak görüyor.
Teknoloji, sağlık ve tekstil şirketi Myant, ayda bir milyon maske yapmak amacıyla 80.000 metrekarelik üretim tesisini yeniden yapılandırdığını söyledi. Kanada tesisindeki örgü makineleri, cephe çalışanları için tasarlanmış yıkanabilir tekstil yüz maskeleri ve mahallelerinde önemli geziler yapan insanlar için durmaksızın çalışıyor. Myant, artan üretimi, dünyanın dört bir yanındaki topluluklara “yeni bir normal yaşam türü” kuran bir yanıt olarak görüyor.
ZF North America, emniyet kemeri ve hava yastığı sistemleri için maskeler ve önlükler oluşturmak üzere kes ve dik uzmanlığını yeniden yapılandırıyor. Maskeler, çorba mutfaklarındaki personel, bakım evleri ve diğer önemli kuruluşlar gibi cephe sağlık çalışanlarının ve toplumdaki enfeksiyon riski yüksek olan bireylerin korunmasına yardımcı olmak için CDC yönergelerini karşılamak üzere geliştirilmiştir. Şirket, ortağı Detroit Sewn'a Nisan 2020'nin sonuna kadar 100.000 maske teslim etmeyi bekliyor.
Detroit Sewn, tam hizmetli bir kes ve dikme üreticisi olmuştur, ancak son zamanlarda faaliyetlerini yalnızca maske ve önlük üretimine odaklanmak için yeniden yapılandırmıştır. Detroit Sewn, ZF Kuzey Amerika ve diğer üreticilere kumaş tedarik ediyor. Çözgülü örme makinesi üreticisi Karl Mayer, elastik kumaşlar için iki kılavuz çubuklu triko makinelerinin maskeler için bant üretimine dönüştürülebileceğini söylüyor.
Şirket, başına 15 milyon maskeye kadar yeterli bant üretilebileceğini tahmin ediyor. ve Avrupa makineleri Asya üretimini artırmak için çalıştırılabilir. Ayrıca koruyucu maskelerin yanı sıra yüksek hızlı üretimleri için talimatlar da geliştiriyor. Şirket, Karl Mayer'da geliştirilen maskelerin dikiş gerektirmeden tek parça olarak üretildiğini söylüyor.
Üreticiler, topluluklar boyunca koruma gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olmak için birbirleriyle ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla işbirliği yapmaktadır. Detroit Sewn Inc. evde dikilmiş maskeleri dağıtan Pontiac, Mich., Michigan Maske Bağış Merkezi oluşturmak için Glamorous Moms Vakfı ile ortaklık yapıyor. (Tekstil şirketleri, diğer malzemelerin tükendiğinde kumaş maskelerinin bir kriz yanıtı seçeneği olduğuna dikkat çekiyorlar. Kumaş maskelerinin N95 maskelerinin yerini alması amaçlanmamıştır.) Bazı üreticilerin kendi ihtiyaçları, yani emekleri vardır. Monterey Mills, 23 Mart 2020'de yıkanabilir, yeniden kullanılabilir bir yüz maskesi tanıttı, ancak şirket talebe yetişmekte zorlanıyor. Monterey Mills, günde en az 10.000 adet üretim kapasitesine sahip kesme ve dikme ortakları arıyor.
İhtiyaçlar kritik olduğunda bilgi paylaşımı önemlidir. Bu amaçla, dikilmiş ürünler endüstrisi organizasyonu SEAMS kalıp merkezini duyurdu. PPE üretmek için gereken birçok desen - ev yapımlarından onaylı tıbbi ürünlere - dikişlerde erişilebilir.
org / ppe-patterns. Araştırmacılar ve üreticiler, tüm dünyada devam eden ihtiyaçları karşılamak için maskeler ve diğer KKD'ler geliştirmeye ve yapmaya devam edecekler. Bu yeni virüs hakkında daha fazla bilindiği gibi, tekstil COVID-19 ile mücadelede yardımcı olmak için geliştirilmiş ürünlerle yanıt veriyor.
Bazı tekstil üreticileri yeniden kullanılabilir cerrahi olmayan maskelere özellikler ekliyor. Antimikrobiyal faydalar sağladığı bildirilen üç Kuzey Carolina şirketi, Nufabrx, CuTEC Copper ve Bossong Medical, yüzde 82 CuTEC Bakır elyafından üretilen TheraMask yeniden kullanılabilir maskeleri ve eldivenleri oluşturmak için işbirliği yapıyor. TheraMask web sitesi, alınan her sipariş için ilk müdahaleye, sağlık hizmetine veya temel hizmet kahramanına bir maske bağışlandığını söylüyor.
Dara Syrkin, St. Paul, MN merkezli serbest yazar ve editördür. Editörün notu: Bu, elbette, dünya çapında bize meydan okuyan birçok şirketin küçük bir temsilidir.
Gelecek haftalarda ve aylarda diğerlerinin çabalarıyla ilgili ek makaleler için bu siteyi ve specialitefabricsreview.com adresini ziyaret edin. işletmeler ve kuruluşlar. http: // www.
myantppe.ca www.zf.
com https://www.karlmayer.com www.
montereyinc.com https: //www.theramasks
com /..

Çok fonksiyonlu ışıldayan film, kızılötesine yakın ışığı görsel hale getirebilir - Advanced Textiles Source



Görünmez olan kızılötesi radyasyon, koronavirüs tespiti (termal görüntüleme kameraları ve biyosensörler yoluyla) dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılır. Koreli bir araştırma ekibi, www.phys ile ilgili bir raporda, kızılötesi radyasyonu görselleştiren ve uygulama aralığını genişleten bir teknoloji geliştirdi. Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (KIST), Dr. Kwon Seok-joon'un Nanofotonik Araştırma Merkezi'ndeki araştırma ekibinin, yakın kızılötesi ışığı dönüştüren dalga boyu dönüşümü ile yakın kızılötesi ışığı görselleştirebilen çok işlevli bir ışıldayan film geliştirdiğini duyurdu. Araştırma, KIST ekibi ve Kyung Hee Üniversitesi'nde uygulamalı kimya profesörü Ko Doo-hyun tarafından ortaklaşa yürütülmüştür. Görünmez kızılötesi veya ultraviyole ışığın görünür ışığa dönüştürülmesi, ışığın içerdiği verileri sezgisel olarak görmemizi ve böylece ekranlar veya görüntüleme cihazları için kızılötesi veya ultraviyole ışığın kullanılmasını sağlar. Son zamanlarda yüksek çözünürlüklü TV'ler için kullanılan kuantum noktaları, ultraviyole ışığı ekranlardaki görünür ışığa dönüştüren bir tür dalga boyu dönüştürme teknolojisi olarak görülebilir.
Ultraviyole ışık enerji açısından yüksektir, bu da görünür ışığa dönüşümünü nispeten kolaylaştırır ve yüksek dönüşüm verimliliği sağlar. Buna karşılık, kızılötesine yakın ışığın enerjisi düşüktür ve en az iki kızılötesine yakın foton absorbe edilir ve daha yüksek enerjili bir fotona dönüştürülür. Kızılötesine yakın ışığı görünür ışığa dönüştürmenin dönüşüm verimliliği son derece düşüktür ve kuantum noktalarını görünür ışığa dönüştürme verimliliğinin yaklaşık 1 / 100'ü ila 1 / 1000'i kadardır. - görünür alanlara dönüşüm, sensörler, ekranlar ve görüntüleme cihazları şeklinde çeşitli alanlarda daha geniş uygulamalar için daha gerçekçi. KIST'teki araştırma ekibi, yukarı dönüşüm nanopartikülleri ve metal yapılarla süslenmiş bir dizi kare oksitlenmiş silikon (silika) mikro boncuk yaptı. Bu yapılandırma hem kızılötesine yakın ışığın emilimini hem de görünür ışığın lüminesansını maksimuma çıkarır, böylece kızılötesine yakın görünebilen ışık dönüşümünün verimliliğini yaklaşık 1.000 kat artırır. Araştırma ekibi tarafından geliştirilen silika mikro boncukların kafes konfigürasyonu kolayca şeffaf bir filme aktarılabilir. Bu tür bir filmin dalga boyu dönüşümünden sonra korunan ışık yoğunluğu ile esnek, katlanabilir ve hatta yıkanabilir olduğu bulunmuştur. “Mevcut kızılötesi sensörler yalnızca bir tür veri toplayabilir, ancak bu teknoloji aynı anda çeşitli veri türlerini toplamak ve görselleştirmek için kullanılabilir,” diyor araştırmaya liderlik eden KIST'ten Dr.
Kwon Seok-joon. “Bu teknoloji, katlanabilirlik, yıkanabilirlik ve diğer filmlere aktarılabilirlik gibi işlemede çeşitli avantajlara sahip olduğundan, uygulaması çeşitli alanlara genişletilebilir ve katlanabilir cihazlar, giyilebilir sensörler ve esnek dalga boyu dönüşüm görüntüleme cihazları için kullanılabilir.” Dergi bilgisi: İleri Fonksiyonel Malzemeler.

ABD Hava Kuvvetleri, güneş enerjisiyle çalışan yapılar için Pvilion'a sözleşme imzaladı - Advanced Textiles Source



ABD Hava Kuvvetleri, güneş enerjisiyle çalışan yapılar için Pvilion'a sözleşme imzaladı Görüntü oluşturma: Pvilion.
Güneş enerjisiyle çalışan kumaş sağlayıcısı Pvilion, hızla konuşlandırılabilen, güneş enerjisiyle çalışan yapıların geliştirilmesine devam etmek için ABD Hava Kuvvetleri (USAF) tarafından Faz II Küçük İşletme Yenilik Araştırma (SBIR) sözleşmesi verildiğini duyurdu. ödül tabanlı bir program olan Small Business Innovation Research (SBIR) Programı, küçük işletmelerin teknolojik potansiyellerini keşfetmelerini sağlar ve ticarileştirilmesinden kazanç elde etmeleri için teşvik sağlar. USAF’in Hızlı Yardım Ofisi (RSO) ve AFWERX, deneyimi hızlandırmak, potansiyel başvuru sahiplerinin havuzunu genişletmek ve bürokratik yükü azaltmak amacıyla Küçük İşletme İnovasyon Araştırma sürecini kolaylaştırmak için ortaklık kurdu. RSO’nun amacı, ABD’nin işletilmesi ve sürdürülmesi için gerekli teknolojiyi hızlı bir şekilde tanımlayarak, uygulayarak ve ölçeklendirerek göreve hazır olmayı artırmaktır. Hava Kuvvetleri. Kriz anlarında, USAF'nin personel, ekipman ve operasyon merkezlerini desteklemek için ileri alanlara yapıları yerleştirebilmesi gerekir.
Bu yapıların hızlı bir şekilde kurulmaları kolay olduğundan çevik olmaları ve bağımsız olarak güçlendirilmelidir. Ayrıca, yapılar iklim kontrolü sağlayabilir. USAF, şirketin misyon, amaç hazırlığını en üst düzeye çıkarmak amacıyla maliyet, karmaşıklık, sürdürülebilirlik, gerekli el emeği ve enerji bağımsızlığı için sunduğu ürünleri olumlu bir şekilde değerlendirdi.
Şirkete göre, güneş teknolojisi geleneksel güneş seçeneklerinden önemli ölçüde daha hafif ve daha uyarlanabilir. Tamamen bir çadır, gölge gölgelik veya hangar gibi kurulmuş bir sisteme entegre edilmiştir. Tamamen entegre fotovoltaik kumaş paneller ile şirketin yapıları güç, barınak, aydınlatma ve iklim kontrolü sağlayarak çoklu yetenek kullanımına olanak tanır.
Pvilion’un sayısız ticari müşterisi, güneş enerjisi kumaş teknolojisini müzik festivalleri gibi etkinliklerde, geçici endüstriyel şantiyelerde ve parklarda, belediyelerde, üniversitelerde ve şirket kampüslerinde bulunan yapılarda kullanıyor. Pvilion’un güneş kumaş ürünleri sekiz yıldır piyasada bulunmaktadır. Daha fazla haber: OEKO-TEX® yüz maskeleri için ücretsiz sertifika sunar AATCC, pandemi yanıtına yardımcı olmak için ücretsiz test yöntemleri sunar Unifi müşterileri COVID-19 mücadelesinde endüstri çabalarına katılıyor AAPN Coronavirus Sourcing Center'ın görüşleri 10.000'i aşıyor Desen merkezi artık kullanılabilir x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

23 Nisan 2020 Perşembe

Ultra ince organik güneş pili geliştirildi - Advanced Textiles Source



Ultra ince organik güneş pili geliştirildi Fotoğraf: RIKEN. Bilim adamları, yeni bir Off Grid Energy Independence makalesine göre “hem dayanıklı hem de yüksek verimli bir ultra ince organik güneş pili” oluşturdular. Organik fotovoltaikler ayrıca geleneksel silikon bazlı filmlere daha çevre dostu ve daha az maliyetli alternatifler vaat ediyorlar.
RIKEN Öncü Araştırma Kümesi ve RIKEN Acil Durum Bilimi Merkezi'nden bilim adamları ekibi, uluslararası ortaklarla işbirliği yaptı ve esnek hücreyi oluşturmak için basit bir tavlama sonrası işlemi kullandı. Organik hücrenin atmosferik koşullarda 3.000 saat içinde yüzde 5'ten daha az bir oranda ayrıştığı ve aynı anda yüzde 13'lük bir enerji dönüşüm oranına sahip olduğu bildirilmektedir. (Makaleye göre, güneş pili performansının anahtar göstergesini silikon hücrelerde yüzde 25'e kadar olan oranla veya yüzde 17'ye kadar katı olabilen katı organik hücrelerle karşılaştırın.
) Ekip, Toray Industries tarafından geliştirilen bir yarı iletken donör katmanı kullandı. Bilim adamları ayrıca, termal stabiliteyi arttırdığı bildirilen fulleren olmayan bir akseptör kullandılar. Bildirilen makalede, 90 derecelik bir ilk tavlamadan sonra malzemeyi 150 santigrat dereceye kadar ısıtan basit bir tavlama işlemi denendi.
Bu adımın, oluşturulan kararlı arayüz nedeniyle cihazın dayanıklılığını arttırdığı düşünülüyor. katmanlar arasında. “Araştırmamız, ultra ince organik güneş pillerinin uzun süre boyunca yüksek güç sağlamak için istikrarlı bir şekilde kullanılabileceğini ve yüksek sıcaklık ve nem gibi ağır koşullarda bile kullanılabileceğini gösteriyor. Umarım bu araştırma, giysilere takılan sensörler gibi giyilebilir elektronik cihazlarda kullanılabilen uzun vadeli istikrarlı güç kaynağı cihazlarının geliştirilmesine katkıda bulunacağını umuyorum. ”Diyor araştırmanın yazarı Kenjiro Fukuda. Daha fazla haber: Akıllı tekstil, giyen kişi yaralanırsa acil servisleri uyarabilir Giyilebilir cihaz vücut ısısını kamufle eder Battelle, N95 maskelerini yeniden kullanmak için dekontaminasyon sistemini kullanıyor Shima Seiki, WHOLEGARMENT® maskesi için örgü verilerini yayınladı Mitsufuji, yeniden kullanılabilir Hamon AG maskesini piyasaya sürdü x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

2 Nisan 2020 Perşembe

kanalizasyon gerekli! - Özel Kumaş İncelemesi



Vertilux üreten yüz maskesi kitleri: kanalizasyon gerekli! Merkezi Miami, Fla'da bulunan Vertilux, en büyük kumaş, bileşen ve otomatik çözüm üreticileri ve distribütörleri pencere kaplama endüstrisi için. Son zamanlarda şirket, COVID-19'a karşı savaşın ve diğer insanlar için yüz maskesi kitleri üretmeye başlayın ve büyük miktarlarda dikme kabiliyetine sahip kuruluşlar. Nihayetinde, maskeler ilk müdahale edenlere veya herhangi bir organizasyona bağışlanacaktı güvenlik giysilerinde arz sıkıntısı nedeniyle onları almaya istekli. Vertilux'a göre, bol kumaş ve şerit var Daha fazla kit üretmek için − ancak kurum içinde sadece bir dikiş makinesi var, maskeleri toplu olarak üretmek için. Kesme makinelerini kullanarak, Aynı anda büyük bir kesim yükü, Vertilux kumaşı ve şeridi sağlıyor, zaten kesilmiş ve yüz maskelerine dikilmeye hazır. Dikiş makineleri olan gönüllülere ihtiyaç vardır.
Miami: Lütfen çevrimiçi sitenin bağlantısını paylaşın ve haberleri yayınlayın. Var Bu maskelerin umutsuz ihtiyacı olan birkaç yerel kurum. Bulunanlara Miami bölgesi dışında, Vertilux herkese ücretsiz nakliye ayarlayabilir 100'den fazla dikme kapasitesine sahip şirketler veya bekar kişiler 200, 300 veya 500 − daha iyi yapabiliyorsanız! Bu girişim hakkında daha fazla ayrıntı için şirketin web sitesini ziyaret edin: https://www.vertilux.com/en/news/vertilux-takes-action-producing-face-masks-for-our-frontline-heroes Yerel alıcılar için çevrimiçi mağazanın bağlantısı: https: // alışveriş.
vertilux.com/pages/covid-19-donations Video eğitimi: https: / /www.youtube.
com / watch? V = gepEhGUChY8 Son olarak, el yapımı yüz maskelerini kabul eden kurumları ve yerleri içerecek şekilde sürekli güncellenen bir belgeye bağlantı: https://docs.google.com/document/d/12a5YO0Z9RpHZk9Zkzl4NOj9CbjzhFfoKjPLFFC-21LU/mobilebasic Daha fazla haber: Indorama Ventures, 2025 yılına kadar yılda 50 milyar PET içecek şişesini geri dönüştürmeyi hedefliyor Bir pandemi sırasında özel kumaşlar işletmek için en iyi ipuçları Quad-C Textum Weaving'e yatırım yapıyor AtlasMasland, Universal Fibers® tarafından Thrive®'a olan bağlılığını genişletiyor Enduratex ™ eğitimsel vlog serisini başlattı: Vinyl 101 x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.