28 Mayıs 2020 Perşembe

FDA, AR Tech’in izolasyon ünitesi için onay veriyor - Advanced Textiles Source



FDA, AR Tech’in izolasyon ünitesi için onay veriyor A&R Tente Hasta Yalıtım Nakil Birimi FDA Acil Durum Kullanım Onayı aldı ve şu anda hazır. PITU sağlık çalışanlarını korur ve COVID-19 hastasının ziyaretçilerine izin verir. Fotoğraf: AR Teknik
AR Tech, Fontana, Kaliforniya, Hasta Yalıtım Nakil Birimi'nin (PITU) ABD tarafından
Gıda ve İlaç İdaresi tarafından kullanımı için acil onay aldı. PITU, COVID-19 enfeksiyonu doğrulanmış veya şüphesi olan hastaları geçici olarak izole etmek ve taşımak için tasarlanmıştır. FDA cevabı, “PITU'nun acil durum kullanımına yeterli, onaylanmış ve mevcut alternatifi yok” dedi. PITU, hastayı çevreleyen bir negatif basınç muhafazası kullanarak tıp uzmanlarını, hastaları ve ziyaret eden aile üyelerini solunum damlacıklarına ve enfeksiyonlara karşı korumak için tasarlanmıştır. Hastalar sağlık personeli tarafından tedavi edilebilir ve uygun şekilde yerleştirilmiş aile üyeleri bile bu hastaları ziyaret edebilir. RN, A&R Brandaları başkanı Carmen Weisbart, “PITU, pandemiye karşı verilen bu mücadelede bir oyun değiştiricidir, çünkü oldukça bulaşıcı hastalıklarla çalışmayı daha güvenli bir süreç haline getiren negatif bir basınç izolasyon muhafazasıdır. Başkan yardımcısı Bud Weisbart, “PITU'nun aileleri bu gibi zor zamanlarda bir araya getirmesini ve cephe tıbbi çalışanlarımızı korumasını istiyoruz” dedi. Arrowhead Tıp Merkezi Anesteziyoloji Başkanı Dr. Mark Comunale, 2015 yılında Ebola'nın patlak vermesinden sonra üniteyi geliştirmek için çalıştı ve AR Tech Dr. Dr. Comunale'nin iki yıl önce çabalarına katıldı. A&R Tarpaulins Inc., AR Tech ve AR Industries'in ana şirketidir ve tıp şirketleri, uçuş donanımı ve havacılık için yer desteği için ürün ve hizmetler sunmaktadır.
Daha fazla haber: Livinguard, koronavirüse karşı tedaviyi duyurdu Cifra, COVID 19'a karşı Çözgü Maskesi başlattı Yeni bio iplik, çığır açan olasılıklar gösteriyor Closca tek kullanımlık filtreli yıkanabilir maskeler sunar Toray, daha dayanıklı DWR'si Kudos XT'yi duyurdu x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

15 Mayıs 2020 Cuma

AMETEK denetim sistemleri kaliteli KKD'yi destekler - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



AMETEK denetim sistemleri kaliteli KKD'yi destekler Çevrimiçi yüzey inceleme çözümleri sağlayıcısı AMETEK Surface Vision, dokunmamış malzeme üreticilerinin kişisel koruyucu ekipman (PPE) üretimi için artan talepleri karşılamasına yardımcı oluyor. Yüksek performans asla sağlık sektöründen daha önemli değildir ve AMETEK Surface Vision, dokusuz kumaş endüstrisinde en güvenilir denetim sonuçlarını sunar COVID-19 salgını, koruyucu maskeler, önlükler, kapaklar ve ovma elbiseleri de dahil olmak üzere sağlık ve hijyen için yasal standartları karşılayan çok çeşitli tıbbi kıyafetlere olan talebi önemli ölçüde artırmıştır. Dokunmamış malzemeler havadaki partiküllere karşı koruma sağlarken kritik hava geçirgenliği sağladığından, bu özelliklerin kullanımının güvenli olmasını sağlamak için korunması gerekir. Surface Vision’ın muayene ve izleme çözümleri, tek kullanımlık ürünlerin üretimini desteklemek için gereken yüksek hızlı üretim hacimlerinde bile, bir dizi dokunmamış üretim sürecinde tipik malzeme kusurlarını tespit ederek gerekli kalite ve tutarlılığı sağlar. Surface Vision’ın SmartView® ve SmartAdvisor® sistemleri, dokunmamış malzeme hatalarını tanımlamak için gereken gerçek zamanlı algılama ve sınıflandırma gerçekleştirir. Web inceleme ve izleme yeteneklerini birleştiren kusurlar, birden fazla denetim açısı kullanan senkronize edilmiş yüksek çözünürlüklü renkli kamera teknolojileri ve LED aydınlatma dizilerinin bir kombinasyonu ile yakalanır.
Dokusuz kusurların gerçek zamanlı olarak algılanması, ürün kusurlarının otomatik olarak tanımlanması ve görselleştirilmesiyle sağlanır. kusurun kök nedenini teşhis etmek. Sistemler tamamen modüler bir tasarıma sahiptir, şu anda deneyimli olanlar gibi değişen müşteri gereksinimlerini karşılamak için gerektiğinde genişletilebilir veya yükseltilebilir. Daha fazla haber: Bally Ribbon küresel sağlık krizine tepki veriyor Polygiene’in global markalarla yeni ViralOff çiftleri OEKO-TEX® yüz maskesi sertifikası ücretsiz sunar LOOMIA “Dünya Değişen Fikri” ile tanındı Polyfab, Lenzing Profilen iş parçacığını dağıtır x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

14 Mayıs 2020 Perşembe

Production Club, Micrashell Body Suit'i sunuyor - Advanced Textiles Kaynak



Production Club, Micrashell Body Takımını sunar Los Angeles merkezli yaratıcı stüdyo Production Club, müzik ve gece hayatı endüstrileri için COVID-19 salgını ışığında bir çözüm sunuyor. Şirket son zamanlarda en son konsept olan Micrashell Protective Suit'in sonuçlarını yayınladı. Evde kalma kısıtlamaları hafifletildiğinden, sosyal olarak ilk kez girişimde bulunsanız bile güvenliğin sağlanmasına hala ihtiyaç vardır.
Production Club, daha güvenli sosyal etkileşim için Micrashell Body Suit'i başlatacak. Fotoğraf: Prodüksiyon Kulübü Grup ortamlarında insandan insana güvenli bir etkileşim sağlamak için tasarlanan bu kişisel koruyucu ekipman, vücudun üst yarısını hava geçirmez bir kask, çok fonksiyonlu yelek ve eldivenlerle tamamen kaplar. Şu anda patent beklemede olan koruyucu donanım, insanların özellikle eğlence mekanlarında etkileşim kurmak için toplandığı her yerde görünebilir.
Şirketin özel projeler başkanı Corey Johnson, “Canlı müzik ve etkinlik endüstrisinin geleceği güvencesiz olsa da, Production Club kendimiz ve müşterilerimiz için güvenli bir şekilde bir araya gelmemizi sağlayacak çözümler üzerinde çalışıyor. Takım elbise içi içecek ve vape besleme sistemi, monte edilmiş hoparlörler, akıllı telefon entegrasyonu, bilgisayar görüşlü güvenlik kamerası ve gizlilik güdümlü sesli iletişim cihazı gibi benzersiz işlevlere sahiptir. Hem berrak hem de sert kalkan dahil hibrid malzemelerden yapılmış kask, kullanıcıların yüz ifadelerinin kusursuz görüntülerini sağlar ve solunan havayı filtrelemek için N95 standardına dayanan bir filtreleme sistemi kullanır.
Akıllı kablosuz sesli iletişim sistemi ile entegre olan bu takım aynı zamanda kullanıcıların farklı harici kaynakların ses seviyelerini ayrı ayrı kontrol etmelerini ve kendi seslerini değiştirmelerini sağlar. Elbisenin gövdesi boyunca, kullanıcının ruh halini, ihtiyaçlarını, uyarılarını, mesajlarını, arzularını ve daha fazlasını belirtmek için birkaç RGBW ışığı özelleştirilebilir. Daha fazla haber: Kumaş için malzeme geliştirmek için kullanılan mikroalgler Çok fonksiyonlu ışıldayan film, kızılötesine yakın ışığı görsel hale getirebilir Bilim adamları uzayda mycelia evleri için potansiyel araştırıyor EXOlung, dalgıçlar için sınırsız hava beslemesi talep ediyor Mürekkepbalığı yumuşak malzeme türbinlerine ilham verir x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Polygiene’in global markalarla yeni ViralOff çiftleri - Advanced Textiles Source



Koku kontrolü ve taze kalma teknolojilerinde çözüm sağlayıcı olan Polygiene AB, şirketin işlenmiş kumaşlarda iki saat içinde virüslerin yüzde 99'undan fazlasını azalttığını söylediği ViralOff® teknolojisinin geliştirilmesini ve üretimini ilerletmeye devam ediyor. Polierji ortağı ve spor giyim markası Maloja, AB üretim tesislerini adapte edebildi ve ViralOff teknolojisini kullanan bir tüketici yüz maskesi sunabildi. Şirket, Yeniden Kullanılabilir Maske 2'nin piyasaya sürülmesiyle başlayan iki stile sahip olacak. 7 Nisan'da piyasaya sürülen ViralOff, yeni koronavirüsle savaşmak için erken adaptörlerle pazara geliyor. Uygulama, markalara tekstil ürünlerine uygulanabilen ve kumaşta virüs bulundurma potansiyel risklerini en aza indirmek için giysiler, teçhizat veya aksesuarlar için kullanılabilecek bir teknoloji sunmaktadır.
Ürün tipik olarak üretimin bitirme aşamasında ve Şirket, yıllar boyunca Influenza A, BirdFlu, Norovirus ve Corona'ya (SARS) karşı test edilmiştir ve her durumda yüzde 99'un üzerinde azalma seviyesine ulaşmıştır. Maloja maske tasarımı, baş ve boyun çevresinde rahat bir pozisyon için burun klipsi ve elastik bantlara sahip nefes alabilir polyester kumaştan yapılmış üç katmanlı yeniden kullanılabilir bir ağız burun maskesi içerir. Maske yüzü kapatır ve gözlük ve işitme cihazları ile giymek için uygundur.
Mayıs ayında Maloja'nın Yeniden Kullanılabilir Maske 3.0 ile ek bir teklifi olacak. Maloja'daki üretim müdürü Sven Kohler, “Bir spor giyim markası olduğumuzdan hemen hemen her gün fonksiyonel malzemelerle ve kaplamalarla uğraşıyoruz.
Yüz maskeleri geliştirmeye başladığımızda, aynı çabaların buna girmesi tamamen açıktı. fonksiyonel giysilerimiz için yaptığımız gibi ürün. Bu nedenle, üç katmanlı bir yapının yanı sıra ViralOff'un üst kısımda bitirdiğinden, ödün vermeden üstün bir işlev sunduğuna inanıyoruz. ” İspanya ve Kuzey Amerika'daki ilk müdahale ekiplerine giyim ve tekstil sağlayan İspanyol ortak General Tactic de bu hizmet çalışanları için ViralOff ile işlenmiş maskeler üretti ve üretti.
Ek Avrupa adaptörleri arasında, diğer Alman markası Everbasics, burun ve ağız için kapsama sağlayacak bir eşarp tasarımı başlattı. Polonya markası Lekko, teklifini şimdi ViralOff'u içerecek şekilde uyarladı ve koruma için birden fazla seçeneğe sahip. Diğerleri arasında Almanya'dan Spira Protekta ve U.
K. bir yüz maskesi ve boyun körüğü seçeneği başlatacak Screenworks. Polierji, Avrupa dışındaki markalarla da piyasaya sürüldü.
.

Yeni bio iplik, çığır açan olasılıklar gösteriyor - Advanced Textiles Source



Bordeaux / INSERM Üniversitesi'nde çalışan araştırmacılar, hücre montajlı hücre dışı matris veya CAM tabakalarından insan hücrelerinin ipliklerini oluşturdular. Www.materialstoday.
com'da bildirilen bulgular önemli bir başarıdır çünkü CAM doku mühendisliği dahil klinik uygulamalar için seri üretilebilir. Bununla birlikte, işlem karmaşıktır ve farklı şekiller oluşturmak için tabakaların kullanışlılığı sınırlıdır. Araştırmayı yöneten Bordeaux / INSERM Üniversitesi'nden Nicolas L'Heureux, “CAM tabakasını doğrudan kullanılabilen veya hafif farklı mekanik özelliklere sahip 'dişlere' bükülebilen 'şeritler' halinde keserek iplik üretiyoruz” diyor.
2-10 mm genişliğinde ve 3 m uzunluğa kadar olan iplikler, yara onarımı için basit sütürler oldukları için kullanılabilir veya neredeyse her şekle dokunabilir, örülebilir veya örülebilir. Farklı mekanik özelliklere ihtiyaç duyulması halinde daha kalın ve daha güçlü iplikler oluşturmak için çoklu iplikler birlikte bükülebilir. Araştırmacılar, iplik basitçe kurutulabilir, dondurularak saklanabilir ve gerektiğinde rehidre edilebilir. L’Heureux, “Tekstil montajı otomatikleştirilebildiğinden, doku üretimi sonuçta tabaka tabanlı bir yaklaşımdan çok daha hızlı, daha kolay ve daha ucuz olacak” diyor. “Yaklaşım çok yönlü olduğu için birçok uygulamaya hitap edebilir.” Örneğin, şu anda yaraları dikmek için veya kan damarı onarımı için vasküler greftler olarak kullanılan tıbbi tekstiller tipik olarak GORE-TEX® gibi kalıcı polimerlerden veya poliglikolik asit veya kollajen gibi biyolojik olarak bozunabilir malzemelerden yapılır.
Sentetik malzemeler tanınma eğilimindedir. vücudun bağışıklık sistemi tarafından, enflamatuar bir tepki ortaya çıkarırken, biyolojik olarak parçalanabilir malzemeler daha zorlu uygulamalar için gücü çok hızlı bir şekilde kaybedebilir. Doku mühendisliği, hücrelerin nüfusu veya yeniden büyümesi için iskeleler olarak sentetik biyomalzemelere bağımlıdır, ancak tamamen biyolojik bir alternatif oldukça arzu edilir olacaktır. L’Heureux “On yıllardır laboratuarda insan hücresi yetiştirebiliyoruz,” diyor. “Ekibim uzun zamandır normal insan hücrelerini gerçek dokular üretmek için çalışıyor. Doğru koşullarda, hücreler tarafından ince ama güçlü bir insan kollajeni (ve diğer önemli proteinler) tabakası birleştirilir. ” Örnek olarak, araştırmacılar dokuma “insan tekstilinden” klinik gereklilikleri aşan özelliklere sahip vasküler bir greft ürettiler.
Sentetik materyalin aksine, bu tamamen “biyo” materyaller bağışıklık tepkisi oluşturmadan vücut tarafından kolayca kabul edilebilir.