28 Mayıs 2022 Cumartesi

Akıllı stent kan akışı verilerini iletebilir



Stentler, daralan kan damarlarını açtıkları için damar sorunları olan kişiler için hayat kurtarıcı bir fark yaratabilir. Kan akışı verilerini uzaktan harici bir bilgisayara veya mobil cihaza iletme yeteneği ile bunun ötesine geçen deneysel yeni bir implant geliştiriliyor. Georgia Teknoloji Enstitüsü'ndeki (Georgia Tech) ekip, Yrd.
Prof. Woon-Hong Yeo tarafından yönetiliyor. "Bu elektronik sistem, arteriyel basınç, nabız ve akış dahil olmak üzere hemodinamik verileri harici bir veri toplama sistemine kablosuz olarak iletmek için tasarlanmıştır ve süper küçük ve incedir, bu yüzden onu içeride herhangi bir yere iletmek için bir kateter kullanabiliriz. beden," diyor Yeo.
Cihaz birden fazla biyouyumlu malzemeden yapılmıştır ve aerosol püskürtme baskılı yumuşak kapasitif sensörler ile anten görevi gören iletken döngüler içerir. Ancak, şarj edilmesi veya değiştirilmesi gereken bir pil içermez. Normal bir arter stentinde olduğu gibi, cihaz, uygun kan akışını sürdürmek için o damarı açık tuttuğu tehlikeli bir kan damarı içine cerrahi olarak yerleştirilebilir ve genişletilebilir.
Ek olarak, endüktif kuplaj olarak bilinen bir süreçte, harici olarak uygulanan manyetik alanlar, enerjiyi stente kablosuz olarak aktarmak ve geçici olarak çalıştırmak için kullanılır. Sensörleri daha sonra bir radyo sinyali şeklinde iletilen kan akışı okumalarını alır. Araştırma, kısa süre önce Science Advances'te yayınlanan bir makalede açıklanmıştır.
Kaynak: Georgia Tech ve newatlas.com.

Konseptten pazar başarısına



Medikal tekstillerde yenilik sıkıntısı yoktur, ancak bu harika fikirleri pazara sunmak kalıcı bir zorluk olmaya devam etmektedir. Dosyalanan patentler açısından, tıbbi teknoloji, teknoloji alanları arasında nispeten yavaş bir büyüme gösteriyor - Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne (WIPO) göre 2008-2018 döneminde yalnızca yüzde 6,5.
Avustralya'daki Melbourne Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre, tıbbi tekstillerle ilgili olanlar da dahil olmak üzere, dosyalanmış patentlerin yaklaşık yüzde 40'ı piyasaya sürülme ve seri üretim noktasına kadar ilerledi. Grand View Research'e göre 2020'de küresel tıbbi tekstil pazar büyüklüğü 24,70 milyar dolar olarak belirlendi ve 2021'den 2028'e kadar yüzde 4,
5'lik bir bileşik yıllık büyüme oranında (CAGR) genişlemesi bekleniyor. Fikirden tam ticarileştirmeye geçme motivasyonu orada. Aşağıda tartışılan örneklerde, pazara giden çok farklı iki yol neyin mümkün olduğunu göstermektedir.
Jordan Schindler, on yıl önce kurulan ve Charlotte, Kuzey Karolina'da ABD tekstil endüstrisinin kalbinde yer alan Nufabryx®'in CEO'su ve itici gücüdür.
2021'de şirket, Charlotte Business Journal. Şirketin patentli teknolojisi, cilde terapötik miktarlar sağlayan aktif bileşenleri depolar ve serbest bırakır. Şirketin piyasaya sürüldüğü sırada hem bu hem de Schindler'in ifade ettiği gibi 'sağlık giyimi' pazar sektörü yeniydi.
İkisi birlikte büyüdü ve aşırıya kaçmamış bir hızda görünüyor. IFAI'nin Expo'su gibi endüstri etkinliklerinde konuşan Schindler, teknoloji iddialarını abartmadan bilgisini gösterdi. Ek olarak, Nufabryx'in denizaşırı ülkelerde daha düşük maliyetler aramak yerine üssünü Kuzey Carolina'da tutma kararı, yakınlardaki yerleşik fabrikalarla güçlü ilişkiler kurarak şirketin istikrarlı büyümesini destekledi.
Bu şekilde, ürünü kullanılabilir hale getirebildiler. ülke çapında Target ve Walmart gibi mağazalarda. Şirket, topikal analjezik ile aşılanmış sırt sargısı ve boyun kolları, karite yağı ile nemlendirilmiş yoga pantolonları ve tozlukları ve melatonin ile aşılanmış bir pijama ve yatak takımı gibi ağrı kesici ürün gruplarını genişletmeyi planlıyor. Her yıl akademi, tıbbi ve sağlık tekstillerinde zengin bir araştırma üretir; ancak, pazara çok daha azı ulaşır.
Ticarileştirme departmanları ve kuluçka bölgeleri birçok üniversitede iyi yapılandırılmıştır, ancak bunların sonunda devam etmesi gereken mezunlar için sınırlı bir ömrü vardır. Yine de Dr Michelle Rae, doktorasını İskoçya'daki Heriot-Watt Üniversitesi'nde anti-embolizm çorapları (AES) üzerine yapmış olmasıyla bunun yapılabileceğinin kanıtıdır. Çalışmaları, piyasada mevcut AES tarafından başarıyla ele alınmayan sorunların çoğunu çözen yeni bir iplik kombinasyonunun keşfedilmesine yol açtı ve tek beden herkese uyan standardı terk ederek başka bir benzersiz satış pozisyonu oluşturdu. Rae bu gelişmeyi Ph.
D'den almıştır. 2000 yılında, en büyük zorluğun ürünü hayata geçirmek için gereken ücretsiz becerilere sahip bir uzman ekibi bulmak olduğunu kabul ettiği bir süreçte ticarileşmeye doğru ilerledi. Bu büyük bir soru: Gizlilik anlaşmaları hazırlamak ve patent başvurularını sağlamak için fikri mülkiyet uzmanlarını ve hukuk uzmanlarını görevlendirmek ve doğru makineye sahip doğru üreticiyle ortaklık kurmak.
Üreticilerin tahammül etmesi gerektiği için bu tek başına büyük bir engel olabilir. Ar-Ge sırasında örnekleme yapmak için önemli aksama süresi. Büyük bir marka için adı ve potansiyel sipariş miktarları kapıları açabilir, ancak start-up'lar aynı avantaja sahip değildir. Rae'nin ana hatlarını çizdiği yolculuk, açık veya tek bir yol olmadı.
Derecenin pratik çalışmasını tamamladıktan sonra, Edinburgh Üniversitesi'nde doktora derecesinin bulunduğu araştırma görevlisi oldu. ekip, çorapların geliştirilmesini ve hastaların değerlendirilmesini sağlayan Medical Research Council Confidence in Concept'ten (MRC CiC) finansman sağladı.
Ardından ticari fırsatları keşfetmek ve Dr. Heriot Watt Üniversitesi'nden Lisa MacIntyre, Ellis Developments'tan Framework Knitters ve Julian Ellis. Rae, "Ticarileştirme görevi tek başına yapılamayacak kadar büyük göründüğü için proje birkaç yıl durdu ve çoğu zaman olduğu gibi, finansman tükendi ve yaşam taahhütleri devraldı," diyor Rae.
Ancak proje ikinci bir rüzgar aldı. , "kendi bakımında ve ötesinde hastalara daha iyi bir ürün sunma konusundaki inancımı ve arzumu paylaşan yerel bir cerrahın tutkusuyla yeniden ateşlendi." Sonraki adımlar? Daha fazla test etme, numune alma, ölçek verimliliklerine ulaşma, prototipleme makinelerinden ticari düzeydeki örme makinelerine geçme ve nihayet bu iyileştirilmiş tıbbi ürünü Birleşik Krallık'taki hastanelere ulaştırma
ve uluslararası genişleme. Her iki durumda da en güçlü şekilde karşımıza çıkan şey, iyi ilişkiler ve tekstil endüstrisinin çok ötesine genişlemesi gerekebilecek bir ağ kurmanın önemidir. Lisansüstü düzeydeki üniversitelerin ekip oluşturma, proje yönetimi ve bütçe yönetimi gibi ihtiyaç duyulan iş becerilerine yönelik daha fazla kurs ve seminer oluşturması gerektiğine dair uzun süredir devam eden bir tartışma vardır.
Dr. Rae'nin dediği gibi, “fikir tek başına değildir. yeterli." Dr.
Marie O'Mahony bir endüstri danışmanı, yazar ve akademisyendir. Advanced Textiles Source'a düzenli olarak katkıda bulunuyor..

12 Mayıs 2022 Perşembe

Recover, Bangladeş'te üretim tesisi açtı



Geri dönüştürülmüş bir pamuk elyafı üreticisi olan Recover, Bangladeş'teki yeni tesisinin resmi açılışını duyurdu, şirketin üretim kapasitesini genişletti ve dünyanın en büyük çevre sorunlarından birini çözerek moda endüstrisini dönüştürme çabalarını hızlandırdı. Bangladeş tesisi, Recover'ın tescilli makinelerinin yanı sıra, Recover'ın daha düşük çevresel etkiyle elyaf karışımları sağlayan yenilikçi teknolojisi olan RColorBlend kurulumuyla tam donanımlı olarak geliyor. Dakka'da bulunan yeni üretim merkezi, Recover'ın alternatif bir yatırım yöneticisi olan STORY3 Capital ile yakın zamanda kurduğu ortaklık sayesinde büyüme ve ölçeklenebilirlik stratejisinin ayrılmaz bir parçası.
Bu yeni tesis, Recover'ın sürdürülebilir elyaflara yönelik artan küresel talebi desteklemesine yardımcı oluyor. , ve tekstil ve moda endüstrisinde döngüsellik. Tesisin hem tekstil atıkları ayırma hem de tekstil üretimine yakın stratejik konumu, ölçeklendirme hedefleri ile Recover'ı destekleyecek ve ulaşımın karbon etkisini azaltarak arz ve talebe yakın bir yere yerleştirecek. Asya, en büyük pamuk atığı üreten bölgelerden biridir ve Bangladeş'te bir varlık kurarak Recover, tamamen kapalı bir döngü çözümü sağlayabilir.
Recover CEO'su Alfredo Ferre, "Bangladeş'teki yeni tesis, Recover'ın iddialı genişleme planlarında sadece bir adım. İspanya ve Pakistan'daki mevcut tesislerimize ek olarak, bu yıl Vietnam'da yeni bir üretim merkezinin ve Bangladeş'te ikinci bir tesisin açılışını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. İspanya'daki operasyonlar da ürün geliştirmeye daha fazla yatırım ve küresel olarak kurulan stratejik ittifaklar ve iş ortakları ile genişletilecek.
”.

10 Mayıs 2022 Salı

Otomatik örgü, yardımcı giyilebilir cihazların üretimini kolaylaştırıyor



MIT'nin Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı'ndan (CSAIL) bilim adamları, yumuşak pnömatik aktüatörleri hesaplamalı olarak tasarlamak ve dijital olarak üretmek için ölçeklenebilir bir boru hattı geliştirdiler. "PneuAct", otonom olarak çalışan bir makine-örme işlemi kullanarak, tipik olarak manuel tasarım ve üretim gerektiren yumuşak robotik ile ilgili bir sorunu ele aldı. Bir insan tasarımcı, aktüatörün nasıl hareket edeceğini programlamak için yazılımdaki dikiş ve sensör tasarım modellerini belirler ve daha sonra baskıdan önce simüle edilebilir.
Tekstil parçası, ucuz bir şekilde sabitlenebilen örgü makinesi tarafından üretilir. Aktüatörü tamamlamak için kullanıma hazır kauçuk silikon tüp. Örme aktüatör, algılama için iletken ipliği entegre ederek aktüatörlerin dokunduklarını "hissetmelerini" sağlar. Ekip, yardımcı bir eldiven, yumuşak bir el, etkileşimli bir robot ve dört ayaklı bir pnömatik yürüyüş de dahil olmak üzere birkaç prototip tasarladı.
Örneğin, eldiven, parmak kas hareketini desteklemek için giyilebilir, bu da parmak kaslarının hareketini desteklemek için gereken kas aktivitesi miktarını en aza indirir. görevleri ve hareketleri tamamlayın. Bu, yaralanma, sınırlı hareket kabiliyeti veya parmaklarda başka travmalar yaşayanlar için potansiyel taşır. MIT CSAIL Ph.
D'den Yiyue Luo, "Günümüzün tekstil endüstrisinde çok yaygın bir üretim yöntemi olan dijital makine örgüsü, bir tasarımın tek seferde 'basılmasını' mümkün kılıyor ve bu da onu çok daha ölçeklenebilir kılıyor" diyor. öğrenci ve araştırma hakkında yeni bir makalenin baş yazarı. "Yumuşak pnömatik aktüatörler özünde uyumlu ve esnektir ve akıllı malzemelerle birleştiğinde birçok robotta ve yardımcı teknolojide gerekli bir güç haline geldiler ve tasarım aracımızla hızlı üretim, umarım kolaylık ve her yerde bulunabilirliği artırabilir.
" "Yazılım aracımız hızlı, kullanımı kolay ve kullanıcıların tasarımlarını doğru bir şekilde önizleyerek, yalnızca bir kez üretmeye ihtiyaç duyarak sanal olarak hızla yinelemelerine olanak tanıyor. Ancak bu süreç hala insanlardan biraz deneme yanılma gerektiriyor. Bir bilgisayar, zengin, algılamaya dayalı davranışa izin vermek için tekstillerin aktüatörlerde fiziksel olarak nasıl programlanması gerektiği konusunda akıl yürütebilir mi? Harvard Üniversitesi'nde malzeme bilimi ve makine mühendisliği alanında doktora sonrası araştırmacı olan ve makalenin başka bir yazarı olan Andrew Spielberg, bir sonraki sınır bu," diyor.
Luo, makaleyi Kui Wu, eski MIT CSAIL doktora öğrencisi, Spielberg, MIT postdoc Michael Foshey ve MIT profesörleri Tomas Palacios, Daniela Rus ve Wojciech Matusik ile birlikte yazdı. Bildiriyi Bilgi İşlem Sistemlerinde İnsan Faktörleri ACM Konferansında sundular..

Kalamardan ilham alan yalıtım malzemesi seri üretilebilir



Irvine, California Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, elleri ısıdan korumak için tasarlanmış yeni bir yalıtım malzemesi icat ettiler, ancak ekonomik olarak seri üretilebildiği için uyarlanabilir kumaşın potansiyel olarak bir dizi kullanım alanı olabilir. Kafadanbacaklı (kalamar) derisinden ilham alan Kimya ve Biyomoleküler Mühendisliği Bölümü'ndeki mühendisler, kompozit malzemenin içecek kaplarını, restoran taşıma çantalarını, koli kutularını ve hatta nakliye konteynırlarını izole edebileceğini gösterdi.
Yenilik, UCI doçenti Alon Gorodetsky'nin laboratuvarında geliştirilen kızılötesi yansıtıcı metalize bir polimer filmdir. Nature Sustainability'de yayınlanan bir makalede Gorodetsky ve ekibi, birbirinden tersine çevrilebilir şekilde ayrılabilen ve farklı gerilim seviyelerinde tekrar bir araya gelebilen yeniden yapılandırılabilir metal yapılar aracılığıyla ısıyı düzenleyen geniş alanlı bir kompozit malzeme açıklıyor. Gorodetsky, "Kompozit malzememizdeki metal adalar, malzeme gevşetildiğinde yan yanadır ve malzeme gerildiğinde ayrılarak kızılötesi ışığın veya ısı dağılımının yansımasını ve iletimini kontrol etmeye olanak tanır," dedi. Mekanizma, bir kalamarın derisindeki, görünür ışığın yansımasını ve iletimini değiştiren kromatofor genleşmesine ve büzülmesine benzer.” Kromatofor boyutundaki değişiklikler, mürekkep balıklarının iletişim kurmasına ve vücutlarını yırtıcılardan kaçmak ve avdan saklanmak için kamufle etmesine yardımcı olur. Gorodetsky, ekibinin bu yaklaşımı taklit ederek malzemelerinde "ayarlanabilir termoregülasyonu" etkinleştirdiğini ve bunun da gelişmiş enerji verimliliğine yol açabileceğini ve hassas parmakları sıcak yüzeylerden koruyabileceğini söyledi.
Bu projenin önemli bir atılımı, UCI araştırmacılarının, uygulamayla ilgili miktarlarda kompozit malzemelerinin uygun maliyetli bir üretim yöntemini geliştirmesiydi. Gorodetsky, "Bu malzeme için muazzam bir uygulama yelpazesi var" dedi. "Pandemi sırasında insanların evlerine teslim edilen tüm bozulabilir ürünleri bir düşünün.
Amazon veya başka bir şirketin gönderdiği, sıcaklık kontrollü olması gereken herhangi bir paket, kalamardan ilham alan uyarlanabilir kompozit malzememizden yapılmış bir astar kullanabilir. Artık bir seferde ondan büyük sayfalar yapabildiğimize göre, hayatımızın birçok yönüne fayda sağlayabilecek bir şeye sahibiz.”.

Akıllı cilt, insan cildinin algılama yeteneğini taklit eder



Araştırmacılar, doğal cildin algılama yeteneklerini taklit edebilecek akıllı bir cilt oluşturmak için çalıştılar, ancak bu zor oldu. Şimdi, British Columbia Üniversitesi'ndeki (UBC) bir bilim adamları ekibi, elektrik yükünü taşımak için iyonları kullanan esnek, biyouyumlu hidrojellerden yapılmış iyonik kaplamalarla başarı elde etti. Plastik ve metalden yapılmış akıllı derilerin aksine, hidrojeller, monte edildikleri protez kol veya robot ele daha doğal bir his veren doğal derinin yumuşaklığına sahiptir, dolayısıyla daha rahattırlar.
"Hidrojel sensörleri nasıl çalışır, basınç veya dokunma gibi uyaranlara tepki olarak voltaj ve akım üretirler - buna piezoiyonik etki diyoruz. Ancak bu voltajların tam olarak nasıl üretildiğini bilmiyorduk," diyor çalışmanın baş yazarı Yuta Dobashi. UBC araştırmacısı Dr.
John Madden'in gözetiminde çalışan Dobashi, farklı boyutlarda pozitif ve negatif iyonlara sahip tuzlar içeren hidrojel sensörler tasarladı. O ve UBC'nin fizik ve kimya bölümlerindeki işbirlikçileri, sensöre basınç uygulandığında iyonların nasıl hareket ettiğini tam olarak izlemek için manyetik alanlar uyguladılar. Araştırmacılar, bu yeni bilginin, hidrojellerin, insanların basıncı algılama şekline benzer şekilde çalıştığını doğruladığını söylüyorlar; bu, aynı zamanda, basınca tepki olarak hareket eden iyonlar aracılığıyla gerçekleşir.Bu, iyonik ciltler için potansiyel yeni uygulamalara ilham verir.
Dr. Madden, akıllı ciltler pazarının 2019'da 4,5 milyar dolar olarak tahmin edildiğini ve büyümeye devam ettiğini sözlerine ekledi.
“Akıllı ciltler giysilere entegre edilebilir veya doğrudan cilt üzerine yerleştirilebilir ve iyonik ciltler bu teknolojilerden biri. bu büyümeyi ilerletebilir.” Araştırma, Science'da yayınlandı ve güçlü manyetik alanlar ile iyonların nükleer spinleri arasındaki etkileşimi, hücre içindeki iyon hareketlerini izlemek için kullanan UBC kimyası Ph.D.
mezunu Yael Petel ve UBC fizik profesörü Carl Michal'ın katkılarını içeriyor. hidrojeller. Fransa'daki CY Cergy Paris Üniversitesi'nden Cédric Plesse, Giao Nguyen ve Frédéric Vidal, hidrojellerde yük ve voltajın nasıl üretildiğine dair yeni bir teori geliştirmeye yardımcı oldular..