29 Temmuz 2022 Cuma

Advanced Textiles Association yeni logosunu tanıttı



Advanced Textiles Association (ATA), geçtiğimiz günlerde yeni logosunu tanıttı. ATA, 1 Haziran'da daha önce Industrial Fabrics Association International (IFAI) olarak bilinen derneğin resmi yeni adı oldu ve şimdi yeni görünümünü yayınladı. Amaç, IFAI'nin halihazırda hizmet verdiği pazarı oluşturan tekstiller, kumaşlar ve malzemeleri daha kapsayıcı bir isim ve kısaltma bulmaktı.
IFAI, IFAI'nin kendi amacına en iyi şekilde hizmet etmek için neler yapabileceğini ve olması gerektiğini “yeniden tasarlamak” için yola çıktı. hızla gelişen tekstil endüstrisinde çeşitli üyeler ve pazarlar. “Logoyu ve renkleri güncellerken tanınabilir bir şey yaratmak istedik. ATA Başkanı ve CEO'su Steve Schiffman, "IFAI'nin son birkaç yılda kaydettiği büyümeyi de ima etmeyi umduk" dedi.
"Benzer bir kırmızı, yeşil, mavi renk paleti içeren bu tasarımın markadan yararlandığını düşünüyoruz. IFAI'nin oluşturduğu eşitlik ve çemberin dışına çıkan ATA, ATA tarafından sunulan faydalar ve programlardaki büyümeyi temsil ediyor.” Yeni logo, yakında tüm dijital ve basılı ATA varlıklarındaki önceki IFAI logosunun yerini alacak. Daha fazla haber: US DOT, geleceğin denizcilik iş gücünü destekliyor Geosentetik Drenaj Malzemeleri: Uygulamalar, Tasarım, Kurulum ve Performans webinarı 10 Ağustos Giyim elyafları pazar büyüklüğünün 289$'a ulaşması bekleniyor.
2030 yılına kadar 28 milyar Party Time Rentals artık Premiere Events oldu Jake Ritchie, Herculite'e katıldı.

26 Temmuz 2022 Salı

Loomia Technologies, ısıtmalı el giysileri geliştiriyor



Culver City, California'daki Loomia Technologies, ticari eğlence pazarlarında ve askeri müşteriler için uygulanabilecek yüksek dokunsal, ısıtmalı el giysileri geliştirmek için Advanced Functional Fabrics of America (AFFOA) ile ortaklık kuruyor. AFFOA, bu ortak proje için Loomia'nın ısıtmalı eldiven ekinde kullanılacak teknolojiyi sağlayacağını, AFFOA'nın ise müşteri keşfine öncülük edeceğini, sistem mimarisi tasarımları sunacağını ve bir arayüz kontrol ünitesi üreteceğini bildiriyor.
Isıtmalı eldiven ek parçasına ek olarak, Loomia ayrıca ısıtmalı bir kılıf geliştirecektir. Her iki ürün de sert iklimlerde veya bu korumanın gerekli görüldüğü diğer alanlarda kullanıcılara termal konfor sağlayacaktır. Loomia'nın patentli e-tekstil teknolojisi, çok çeşitli kumaş ve yüzeylere yerleştirilebilen yumuşak, esnek bir devre teknolojisidir.
Teknoloji, aydınlatma, ısıtma ve algılama işlevleri sağlayabilir ve özelleştirilebilir bileşenlere ve hafif bir entegrasyona sahiptir. Loomia daha önce, yumuşak ürün ürünleri için temel teknolojiyi oluşturmak üzere Hyundai ve Analog Devices dahil olmak üzere bir dizi şirketle birlikte çalışmıştı. Loomia'nın kurucusu Madison Maxey, "Yumuşak, esnek devrelerimiz kullanıcılara soğuk ortamlarda yüksek el becerisi verebilir" diyor.
"Sıfırın altındaki sıcaklıklarda elleri kullanabilmek, yaşam ve ölüm arasındaki fark olabilir, bu yüzden biz' Elektronik tekstillerin böylesine önemli bir uygulamasında AFFOA ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz.” AFFOA, tekstil endüstrisini yeniden canlandırma ve ticari ve savunma uygulamaları için devrim niteliğinde yeni sistem yetenekleri sağlama misyonuna sahip, kar amacı gütmeyen bir kamu-özel ortaklığıdır. AFFOA, gelişmiş fonksiyonel elyafların gelişimini hızlandırmak için yeni kurulan şirketler, üniversiteler, üreticiler, ticari endüstri ve savunma ortakları dahil 140'tan fazla üyeyle bir Yapı İnovasyon Ağı (FIN) oluşturdu.
.

Balonun içinden çıkmak



Tekstil endüstrisinde büyümeyi teşvik etmeye çalışırken, yeteneklerimizin veya temel yetkinliklerimizin karşılayabileceği değer odaklı pazarları belirlemek önemlidir. Sektörle ilgili ilhamlarımız farklı kaynaklardan geliyor. Son zamanlarda, Advanced Textiles Source editörü Janet Preus tarafından bu sitede yayınlanan bir blog yazısı, "Buna tekstil mi diyorsun?" ve Pulitzer Ödüllü Yazar Edmund Yong'un yeni kitabı An Immense World, geleneksel olmayan bakış açıları sunuyor - değil sadece "kutunun dışında" düşünmek, ancak yepyeni kutular inşa etmek.
Firmamız AR Tech (A&R Tarpaulins Inc., DBA AR Industries, AR Tech, Fontana, Calif.), uzun yıllardır “esnek kompozitler” olarak düşündüğümüz malzemeleri kullanarak ürünlerle “yeni kutular” yarattı.
Bu malzemeler pazarlarımızı çeşitlendirme ve endüstrimiz tarafından geleneksel olarak ele alınmayan uygulamalara genişletme ihtiyacı nedeniyle seçildi. Ama bu nasıl başarılabilirdi? Yong kitabında, düşünmemizi sınırlayan ortamlarda veya "kabarcıklar"da yaşamaya atıfta bulunarak "Umwelt" kavramını tartışıyor, böylece "kabarcık" bizim için bildiğimiz tek şey oluyor ve biz de yanlışlıkla bunun böyle olduğunu düşünüyoruz. bilmemiz gereken her şey var. Ancak onun da belirttiği gibi, evrenimizde bildiğimiz her şeyi aşan ve merak ve hayal gücüyle başka bakış açılarının peşinden gidebileceğimiz çok şey var.
Yong'un bakış açılarını sektörümüze uygulamak ve her şeyden önce pazarlarımızı çeşitlendirme ve genişletme kabiliyetine izin vermek için, ürünlerimizin ve yeteneklerimizin neler yaratabileceğine dair daha geniş perspektiflere sahip bir yönetim kültürü ve bu kreasyonlarda ustalaşabilecek imalatçılar gereklidir. Başka bir deyişle, içinde yaşadığımız balondan kaçmak gerekiyor. Sektörümüzün pazar potansiyelini büyütmeye çalışırken, değer odaklı çalışmalarımızda faydalı olan malzemeleri belirlememiz gerekiyor.
 Ancak bu malzemeler genellikle sektörümüzde kullanılan malzemeler olarak düşündüğümüz geleneğe uymaz. ("Sen buna tekstil mi diyorsun?" blog yazısının temeli budur.) Carl ve Lisa Royce, Duarte, Calif merkezli şirketleri Studio Lilica'da, kuruldukları şirketlere ve topluluklara güzellik katmak için dünya çapında kullanılan hafif malzemeleri seçerek hafif formlar yarattılar. Bunu başarmak için malzemelerinin normal sınırlarının ötesine geçmek için benzersiz bir kalıp kırma yaklaşımı kullanılır. Şirketin web sitesine göre, fiberglas, akrilik, polikarbonat, alüminyum, bitmiş çelik, yüzde 80 tüketici sonrası geri dönüştürülmüş A sınıfı akustik malzeme kullanarak "bir sanatçının bakış açısından aydınlatma armatürleri, mobil heykeller ve akustik çözümler tasarlıyor ve üretiyor" ve doğal olarak aleve dayanıklı kumaş.
Colton, California merkezli ve CEO ve başkan Jeff Baldassari tarafından yönetilen ABD, Kauçuk ve Geri Dönüşüm, muhtemelen hiçbir şekilde bir tekstil veya kumaş şirketi olarak tanımlanmayacaktır; ancak, "esnek kompozitler" terimini kullanırsak, bu şirketin fabrikalar, spor salonları ve endüstriyel uygulamalardaki dolgu gereksinimlerini karşılamak için lastikleri kompozit esnek zemin paspaslarına nasıl dönüştürdüğünü açıklar.
Normların dışında düşünmenin bir başka kanıtı olarak, genel olarak ekonomimizi etkileyen işgücü kıtlığı ile karşı karşıya kaldığında, Baldassari, personeli için daha önce hapsedilmiş kişileri işe alma konusunda güçlü bir taahhütte bulunarak sorunu ele aldı ve böylece onlara bulamayabilecekleri yeni bir fırsat verdi. aksi halde olmuştur. AR Tech'te, mevcut ve potansiyel pazarlara hitap etmek için hem geleneksel hem de geleneksel olmayan malzemeleri kullanarak geleceğimizin neler olabileceğini belirlemek, kültürün bir parçası olmuştur. Bu malzemeler arasında cam, seramik veya fiberglas, bazılarında silikon, bazılarında paslanmaz çelik ve tamamı esnektir.
Bu nedenle, sadece geleneksel olarak tanımlanabilecek ürün ve hizmetleri değil, aynı zamanda ultra yüksek ve ultra düşük sıcaklık yalıtım ürünleri, akustik azaltıcı ürünler, hidrolik kaçak körük sistemleri, elektromanyetik, statik dağıtıcı ve iletken için benzersiz fırsatları da takip ettik. Ürün:% s. Bunlar ve diğerleri, "geleneksel" endüstri kavramlarına uymayabilir, ancak şirketin esnek kompozit malzemelerden ürünler üretmeye yönelik kültürel konseptine uyuyorlar. Geleneksel olmayan gereksinimleri karşılamak için geleneksel malzemeleri uygulama fikri şirketimize U.
S. Donanma, mayın süpürücüler için esnek Hawse Borularına ihtiyaç duyuyordu. Gereklilik, Hawse borularının içindeki elektronik ekipmana su girmemesini ve boruların en az 10 inç geri çekilmesini ve 12 fit uzunluğa kadar uzatılmasını sağlamak için inşa edilmesi kriterlerini içeriyordu.
Bunlar zahmetlidir. Gereksinimler. Çözüm, Kevlar iplik kullanılarak dikilmiş, yarda başına 18 ons, vinil kaplı malzemeden körükler oluşturmayı içeriyordu. Dikiş hatları daha sonra aynı 18 ons malzeme kullanılarak sıcak hava tabancalarıyla kapatıldı, Kevlar dikişin üzerini kapatmak için gereken ısıya dayanma kabiliyetine sahipti.
Sonuç, geri çekilen körüklerle gereksinimleri aştı. yedi inç ve 14 feet'e kadar uzatıldı. Kapsamlı testlerle, tertibattan su sızmadığından emin olunabilir. Burada örnekleri sunulan şirketler, merak ve hayal gücünü benimseyen bir iş zihniyeti ve bir endüstri balonunun ötesindeki pazarları takip etmeyi kabul etmeyi içeren bir kültürü göstermektedir.
Yaratıcı yaklaşımları uygulayabilecek personel de gereklidir. bu nitelikleri sürdürme taahhüdü. Bu, Preus'un kışkırtıcı sorusuna bir yanıt sunuyor, aynı zamanda sektör üyelerimizin bu cevaba nasıl uyum sağlayabileceklerine de yanıt veriyor. Bud Weisbart, genel merkezi Fontana, Kaliforniya'da bulunan A&R Tarpaulins Inc.
, DBA AR Industries, AR Tech'in başkan yardımcısı ve ortak sahibidir.

Biyonik giysiler, hareketliliği genişletmek için yapay zekayı entegre ediyor



Biyonik giyim markası CIONIC, hareketliliği geliştirmek için tasarlanan Neural Sleeve'i ortaya çıkarmak için İsviçreli endüstriyel tasarımcı Yves Béhar ve firmasının sigorta projesiyle işbirliği yaptı. FDA onaylı "biyonik" giyilebilir bacak, skleroz, felç veya serebral palsinin neden olabileceği gibi hareket farklılıklarıyla yaşayanlar için daha fazla bağımsızlık sağlamak için yapay zeka (AI) kullanır. CIONIC'in Kurucusu ve CEO'su Jeremiah Robison, ilk olarak kızına serebral palsi teşhisi konduğunda projeye başladı.
Misyonu daha sonra, dünya çapında engelli hareket kabiliyeti olan birçok insan için daha fazla bağımsızlık sağlamak oldu. CIONIC tarafından yayınlanan bir bildiride, "Birden fazla lokasyondaki deneme katılımcıları, ayak düşmesiyle ilgili iki temel önlemde güçlü bir gelişme gösterdi: topuk vuruşunda dorsifleksiyon (kullanıcıların yüzde 94'ü) ve salınım sırasında ayak bileği ters çevrilmesi (kullanıcıların yüzde 88'i). Özellikle, iki önlem birleştirildiğinde, katılımcılar için ortalama dokuz derecelik bir iyileşme oldu.
” Beş derecenin klinik olarak anlamlı olduğu düşünülmektedir. Neural Sleeve'i geliştirirken, Béhar ve CIONIC, kullanıcı deneyimine öncelik vererek, günlük giyim için takılması ve çıkarılması kolay ve tıbbi bir üründen ziyade bir spor ürünü öneren bir tasarım aradı. Hafif, nefes alabilen kumaşı ile birden fazla renk ve boyutta mevcut olan Neural Sleeve, atletik bir tayt gibi hissettirir, ancak CIONIC uygulamasıyla bir kez eşleştirildiğinde, kullanıcı taytın hareket kabiliyetini nasıl desteklediğini kontrol eder.
Béhar, "Ürünün kullanıcılar için yalnızca fiziksel olarak önemli bir iyileştirmeye sahip olması değil, aynı zamanda mobilite farkının getirdiği bazı duygusal yükleri ortadan kaldırması bizim için zorunluydu" diyor. “İnsan hareketini artırabilecek biyonik giysiler inşa etmek, düşünceli ve bütünsel bir yaklaşım gerektiriyor. Sonuç olarak, yalnızca tek bir çözüm değil, aynı zamanda herkes için insan hareketini analiz edebilen, tahmin edebilen ve artırabilen biyonik giysiler için bir platform oluşturuyoruz," diyor Robison.
Şirket ayrıca, Neural Sleeve'in zaman içinde hareketlilik üzerindeki etkisini anlamak için evde kullanılabilirlik denemeleri yaptı. Şirket, bildirildiğine göre birçok kullanıcı için mobilitenin iyileştirilmesinin yanı sıra orta ila şiddetli ağrı yaşayan kullanıcıların sayısı yüzde 60 oranında azaldı ve orta ila şiddetli anksiyete veya depresyon yaşayan kullanıcıların sayısı yüzde 75 oranında azaldı. Ürünün teslimatının 2023'ün başlarında yapılması bekleniyor.
.

13 Temmuz 2022 Çarşamba

Yeni yangın barınakları, vahşi itfaiyecileri daha iyi koruyabilir



North Carolina Eyalet Üniversitesi (NC State) araştırmacıları, orman yangınlarında mahsur kalan itfaiyecileri korumak için barınaklara yönelik dört yeni tasarımın, mevcut endüstri standardına kıyasla barınak içindeki hayatta kalma süresini artırabileceğini buldu. Bir orman yangınının mahsur kalan bir grup itfaiyeciyi veya ekipmanı süpürdüğü orman yangını yakma laboratuvar simülasyonlarında, barınakların içindeki sıcaklıklar daha uzun süre hayatta kalma sınırları içinde kaldı ve barınakların açılması daha uzun sürdü. Araştırmacılar, Kuzey Amerika'da yürütülen saha testlerinin yanı sıra laboratuvardan elde ettikleri bulguların yeni ve daha iyi sığınakların geliştirilmesini teşvik edebileceğini umuyorlar.
Ayrıca, bulguların sığınak tasarımı ve testi için yeni standartlar sağlayacağını umuyorlar. “Vahşi arazi itfaiyecileri için bir sığınak kurmak, yapmak istedikleri son şeydir; son çare, son savunma hattı," diyor çalışmanın ortak yazarı Roger Barker, NC State'de Burlington Seçkin Tekstil Teknolojisi Profesörü ve Tekstil Koruma ve Rahatlık Merkezi'nin (TPACC) direktörü. "'Yangına dayanıklı' diye bir şey olmasa da, yapmaya çalıştığımız şey daha fazla zaman satın almak.
Sığınaklarımızın başarısızlığa kadar geçen süreyi artırabileceğini gösterebildik - bu süre hayatta kalmak için kritik olabilir ” Endüstri standardı sığınakla ilgili bir sorun, alüminyum dış katmanın doğrudan alevle temas halinde eriyecek olmasıdır. Çalışmanın başyazarı Joseph, "Yangın yangınları sırasında gözlemlediğimiz barınakların arıza mekanizmaları ışığında, yapıya bir iç ısı engelleme bariyeri ve ek ısı yalıtımı ekleyerek daha iyi koruma sağlayan daha iyi barınaklar geliştirebileceğimizi düşündük" dedi. Roise, NC State'de ormancılık ve çevre kaynakları profesörü.
"Daha iyi bir barınak yapabileceğimizi biliyoruz." Bu hedefi akılda tutarak, araştırmacılar iki önde gelen prototip ve 5 pounddan daha hafif iki daha hafif versiyon tasarladılar. Yalıtım malzemeleri eklediler ve parçalanmalarını önlemek için farklı dikiş tasarımları denediler.
TPACC laboratuvarında araştırmacılar, tasarımları endüstri standardına göre PyroDome Türbülanslı Alevli Yangın Sığınağı Test Sistemi adı verilen bir test odasında test etti. Tüm prototipler, hayatta kalma sınırına 40 saniyeden daha kısa sürede ulaşan standarda kıyasla gelişmiş hayatta kalma metriklerine sahipti. Araştırmacılar ayrıca Kanada, Kaliforniya, Kuzey Karolina ve Güney Dakota'da kontrollü yanıklarda çeşitli koşullarda barınakların performansını test etti.
Ancak, saha testlerinin rüzgar nedeniyle istatistiksel olarak anlamlı sonuçlar çıkarmak için yeterince güvenilir olmadığını buldular. yakıt ve yangın koşulları. Barker'a göre, yeni bulgular, üreticilere ve bu sığınakları geliştiren insanlara, onları nasıl test edecekleri ve minimum performans gereksinimleri açısından yeni bir hedef verebilir. "Wildland yangın sığınaklarının prototiplerinin sahada ve tam ölçekli laboratuvar testleri" adlı çalışma, International Journal of Wildland Fire'da çevrimiçi olarak yayınlandı.
Barker ve Roise'a ek olarak, diğer yazarlar arasında eski bir araştırma görevlisi olan John Williams da yer alıyor. NC State'deki ormancılık ve çevre kaynakları ve TPACC'de araştırma görevlisi olan John Morton-Aslanis. Çalışma, DHS FEMA İtfaiyecilere Yardım Hibe Programı tarafından finanse edildi.

12 Temmuz 2022 Salı

Akıllı bir "onesi", bebeklerin hareketleri hakkında bilgi sağlar



Yeni bir yenilik, bebeklerin doğal ortamlarında spontane hareketlerini nicel olarak değerlendirmeyi mümkün kılıyor. Helsinki Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bebeklerin beş aylıktan itibaren spontane ve istemli hareketlerini doğru bir şekilde ölçen akıllı bir tulum veya "onesi" geliştirdiler. Spontan ve istemli hareketlerin değerlendirilmesi, bebeklerin nörolojik muayenesinin bir parçasıdır, ancak tipik olarak, doktorun veya fizyoterapistin muayenehanesinde niteliksel olarak değerlendirilir.
Bununla birlikte, bir bebeğin bu ortamdaki davranışı, evde görülenle tam olarak eşleşmeyebilir. "Akıllı tulum, bize bebeklerin laboratuvar dışındaki spontan ve istemli hareketlerini ölçme fırsatı veriyor. Çocuk, günün geri kalanında takım elbiseyle birlikte eve geri gönderilebilir.
Ertesi gün, sonuçların işleneceği hastaneye iade edilecek," diyor klinik nörofizyoloji profesörü Sampsa Vanhatalo. Helsinki Üniversitesi. Vanhatalo, yeni analiz yönteminin bebek hareketliliğini bir video kaydını izlemek kadar güvenilir bir şekilde ölçtüğünü ve bebeğin gerçek hareketlerini saniyenin bildiği fiziksel konumlarla sağladığını söylüyor. Bu hesaplama önlemleri daha sonra verilere uygulanacaktır.
"Bu ileriye dönük devrim niteliğinde bir adımdır. Ölçümler, tıbbi akıllı giysilerin şimdiye kadar yapamadığı bir şey olan beş aylıktan itibaren hareketlilikteki kesin değişimi tespit etmek için bir araç sağlıyor” diyor Vanhatalo. Akıllı tulumun topladığı veriler, bebeklerin nörolojik gelişimindeki anormalliklerin erken dönemde saptanması erken destek sağladığı için değerlidir.
7 aylık bebeklere uygulanan akıllı tulum ve ilgili analiz yöntemiyle ilgili çalışma, Scientific Reports'ta yayınlandı. Gelecekte, teknoloji daha büyük çocukları incelemek için de kullanılabilir. Kaynak: Helsinki Üniversitesi.

Yeni yangın barınakları itfaiyecileri daha iyi koruyabilir



North Carolina Eyalet Üniversitesi (NC State) araştırmacıları, orman yangınlarında mahsur kalan itfaiyecileri korumak için barınaklara yönelik dört yeni tasarımın, mevcut endüstri standardına kıyasla barınak içindeki hayatta kalma süresini artırabileceğini buldu. Bir orman yangınının mahsur kalan bir grup itfaiyeciyi veya ekipmanı süpürdüğü orman yangını yakma laboratuvar simülasyonlarında, barınakların içindeki sıcaklıklar daha uzun süre hayatta kalma sınırları içinde kaldı ve barınakların açılması daha uzun sürdü. Araştırmacılar, Kuzey Amerika'da yürütülen saha testlerinin yanı sıra laboratuvardan elde ettikleri bulguların yeni ve daha iyi sığınakların geliştirilmesini teşvik edebileceğini umuyorlar.
Ayrıca, bulguların sığınak tasarımı ve testi için yeni standartlar sağlayacağını umuyorlar. “Vahşi arazi itfaiyecileri için bir sığınak kurmak, yapmak istedikleri son şeydir; son çare, son savunma hattı," diyor çalışmanın ortak yazarı Roger Barker, NC State'de Burlington Seçkin Tekstil Teknolojisi Profesörü ve Tekstil Koruma ve Rahatlık Merkezi'nin (TPACC) direktörü. "'Yangına dayanıklı' diye bir şey olmasa da, yapmaya çalıştığımız şey daha fazla zaman satın almak.
Sığınaklarımızın başarısızlığa kadar geçen süreyi artırabileceğini gösterebildik – bu süre hayatta kalmak için kritik olabilir ” Endüstri standardı sığınakla ilgili bir sorun, alüminyum dış katmanın doğrudan alevle temas halinde eriyecek olmasıdır. Çalışmanın başyazarı Joseph, "Yangın yangınları sırasında gözlemlediğimiz barınakların arıza mekanizmaları ışığında, yapıya bir iç ısı engelleme bariyeri ve ek ısı yalıtımı ekleyerek daha iyi koruma sağlayan daha iyi barınaklar geliştirebileceğimizi düşündük" dedi. Roise, NC State'de ormancılık ve çevre kaynakları profesörü.
"Daha iyi bir barınak yapabileceğimizi biliyoruz." Bu hedefi akılda tutarak, araştırmacılar iki önde gelen prototip ve 5 pounddan daha hafif iki daha hafif versiyon tasarladılar. Yalıtım malzemeleri eklediler ve parçalanmalarını önlemek için farklı dikiş tasarımları denediler.
TPACC laboratuvarında araştırmacılar, tasarımları endüstri standardına göre PyroDome Türbülanslı Alevli Yangın Sığınağı Test Sistemi adı verilen bir test odasında test etti. Tüm prototipler, hayatta kalma sınırına 40 saniyeden daha kısa sürede ulaşan standarda kıyasla gelişmiş hayatta kalma metriklerine sahipti. Araştırmacılar ayrıca Kanada, Kaliforniya, Kuzey Karolina ve Güney Dakota'da kontrollü yanıklarda çeşitli koşullarda barınakların performansını test etti.
Ancak, saha testlerinin rüzgar nedeniyle istatistiksel olarak anlamlı sonuçlar çıkarmak için yeterince güvenilir olmadığını buldular. yakıt ve yangın koşulları. Barker'a göre, yeni bulgular üreticilere ve bu sığınakları geliştiren insanlara hem nasıl test edilecekleri hem de minimum performans gereksinimleri açısından yeni bir hedef verebilir. "Wildland yangın sığınaklarının prototiplerinin sahada ve tam ölçekli laboratuvar testleri" adlı çalışma, International Journal of Wildland Fire'da çevrimiçi olarak yayınlandı.
Barker ve Roise'a ek olarak, diğer yazarlar arasında eski bir araştırma görevlisi olan John Williams da yer alıyor. NC State'deki ormancılık ve çevre kaynakları ve TPACC'de araştırma görevlisi olan John Morton-Aslanis. Çalışma, DHS FEMA İtfaiyecilere Yardım Hibe Programı tarafından finanse edildi.

Yüksek teknolojili giyim şirketi siyah alg ve kenevir kullanıyor



Londra merkezli yüksek teknolojili giyim girişimi Vollebak, siyah alg ve kenevir gezegendeki en fütüristik malzemelerden ikisi olduğunu söylüyor. Şirket, oksijen ürettiğini, karbondioksiti temizlediğini ve hatta nükleer bir erimeden sonra toprağı ve havayı bile temizleyebildiğini söylediği tamamen bu malzemelerden yapılmış kapüşonlular ve eşofmanlar piyasaya sürdü. Gezegendeki en zararlı ancak görünmez maddelerden biri olan karbon siyahının yerini almaya hazırlanan siyah alg.
Bu, kalem veya arabadaki mürekkep gibi siyah şeyleri siyah yapmak için kullanılan petrolden elde edilen bir pigmenttir. bir arabada lastikler. Şirket, siyah algler kullanılarak siyah rengin üretilme şeklini yeniden keşfetmeye çalışıyor. Bu, güneş ışığı ve karbondioksit kullanan havuzlarda doğal olarak yetişir.
Şirketin kullandığı ikinci teknoloji, aslında çok eski bir geçmişe sahip, çok yanlış anlaşılan bir malzeme olan kenevirden geliyor. Pamuğun dört katı dayanıklılık ve sekiz katı çekme mukavemeti ile Mısırlılar, piramitleri inşa ederken kayaları taşımak için kullandılar. Vikingler yolculukları için kenevir iplerine, yelkenlerine ve ağlarına güveniyorlardı ve Çinli savaş ağaları zırhlarını ondan inşa ediyorlardı.
Çevre açısından bakıldığında, üretilen her ton kenevir, havadan 1,6 ton CO2'yi uzaklaştırır. Yabani otları öldürür, toprağı arındırır, hızlı büyür ve dünyanın hemen her yerinde gelişir.
Tarım için sıfır böcek ilacı ve çok az su gerektirir. Giysilere gelince, tek bir kenevir lifi 4 metreyi aşabilir, bu da onu inanılmaz derecede yumuşak ama güçlü kılar..

8 Temmuz 2022 Cuma

Tekstil bazlı filtre karbondioksiti temizleyebilir



North Carolina Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, pamuklu kumaşı ve doğanın kimyasal reaksiyonları hızlandırma araçlarından biri olan karbonik anhidraz adlı bir enzimi birleştiren önerilen yeni bir tekstil bazlı filtre kullanarak, hava ve gaz karışımlarından karbondioksiti umut verici oranlarda filtreleyebileceklerini keşfettiler. İlk laboratuvar testlerinden elde edilen bulgular, biyokütle, kömür veya doğal gaz santrallerinden kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını azaltabilecek olası yeni bir karbon yakalama teknolojisinin geliştirilmesinde ileriye doğru atılmış bir adımı temsil ediyor. Ve filtrenin boyutunun önemli ölçüde büyütülmesi gerekse de araştırmacılar, tasarımlarının önerilen diğer çözümlere kıyasla bu adımı daha kolay hale getireceğini düşünüyorlar.
NC State'de doktora sonrası araştırma görevlisi olan çalışmanın baş yazarı Jialong Shen, "Bu teknolojiyle karbondioksit emisyonlarını kaynağında durdurmak istiyoruz ve şu anda karbondioksit emisyonlarının ana kaynağı enerji santralleri" dedi. "Benzer hedefli araştırmalara kıyasla yöntemimizin ana avantajının, geleneksel tekstil üretim tesisleri kullanılarak yöntemimizin kolayca büyütülebilmesi olduğunu düşünüyoruz." Araştırma ekibinin önerilen tekstil bazlı kimyasal filtre tasarımının en önemli parçası, karbon dioksit ve suyun karbonatta bulunan bir bileşik olan bikarbonata dönüşeceği bir reaksiyonu hızlandırabilen doğal olarak oluşan karbonik anhidraz enzimidir.
Enzim insan vücudunda önemli bir rol oynar; karbondioksitin dışarı atılabilmesi için taşınmasına yardımcı olur. Shen, "Bu harika enzimi, sulu bir çözeltide karbondioksit alımını hızlandırmak için sürecimizde ödünç aldık" dedi. Filtreyi oluşturmak için araştırmacılar, enzimi iki katmanlı pamuklu bir kumaşa, kumaşı kitosan adı verilen ve yapıştırıcı gibi davranan bir malzeme içeren bir solüsyona batırarak bağladılar.
Kitosan, enzimi fiziksel olarak yakalar ve yapışmasına neden olur. kumaş. Araştırmacılar daha sonra, filtrelerinin karbon dioksiti karbon dioksit ve azottan oluşan bir hava karışımından ne kadar iyi ayıracağını görmek için bir dizi deney yaptılar ve enerji santrallerinin yaydığı seviyeleri simüle ettiler. Kumaşı bir borunun içine itilebilmesi için bir spiral haline getirdiler.
Gazı, su bazlı bir solüsyonla birlikte borunun içinden ittiler. Karbondioksit, çözeltideki su ve enzim ile reaksiyona girdiğinde bikarbonata dönüşerek filtreden ve tüpten aşağı damladı. Ardından, bikarbonat solüsyonunu yakalayıp dışarı yönlendirdiler.
Filtreden dakikada 4 litre hızla havayı ittiklerinde, tek yığın filtre ile karbondioksitin yüzde 52,3'ünü ve yüzde 81,7'sini çekebildiler. çift ​​yığın filtreli.
Bulgular umut verici olsa da, ticari enerji santrallerinde kullanılan daha hızlı hava akış hızlarına karşı filtreyi test etmeleri gerekiyor. Karşılaştırma için, tam ölçekli bir operasyonun dakikada 10 milyon litreden fazla baca gazı işlemesi gerekir. Araştırmacılar, daha büyük ölçekte test etmek ve teknolojilerini incelenen diğer karşılaştırılabilir teknolojilerle karşılaştırmak için ortak çalışanlarla birlikte çalışıyor.
Araştırmacılar, bazıları yalnızca karbondioksiti filtrelemek ve onu atmosfere geri salmak için kullanılan mevcut ticarileştirilmiş karbon yakalama teknolojilerinden daha az enerji gerektiren karbon yakalama için yeni teknolojilere ihtiyaç olduğunu söylüyor. Karbon yakalama sistemlerinin benimsenmeyi artırmaya yardımcı olmak için maliyeti düşürmeye yardımcı olabileceğini umuyorlar. "CO2 Yakalama için Kitosan Tutuşturma Kullanılarak Tekstil Yapılı Paketlemede Hareketsizleştirilmiş Karbonik Anhidraz" adlı çalışma, kısa süre önce ACS Sürdürülebilir Kimya ve Mühendislik dergisinde çevrimiçi olarak yayınlandı.
 Co. -yazarlar arasında doktorasını tamamlayan Yue Yuan da vardı. Somon'un takımında.
.