31 Ağustos 2020 Pazartesi

Bioservo’nun kavramayı güçlendiren eldiveni destek kazanıyor - Advanced Textiles Source



El tutuşunu güçlendirmek için Bioservo'nun teknolojisini kullanmanın olumlu etkilerini gösteren yeni bir çalışma yayınlandı. Son çalışma, multipl sklerozlu (MS) veya felç geçirmiş kişiler için ev ortamında yardımlı robotik eldiven kullanılarak araştırıldı. Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir dizi çalışmanın en sonuncusu, Karolinska Enstitüsü Klinik Bilimler Bölümü ile Danderyd Hastanesi, Rehabilitasyon Tıbbı Bölümü, Stockholm, İsveç arasında bir işbirliği içinde gerçekleştirildi. Çeşitli günlük aktiviteler araştırıldı. Test edilen hastalar için en çarpıcı gelişme, sağlam bir kavrama ile bir nesneyi uzun süre tutma becerileriydi.
Bir MS hastası, "Avantajı, kaldırmak için sol elimi kullanabilmemdi. bir şeyler yukarı ve bir şeyler kapmak - önce tutup sonra kaldırın. Bunu daha önce yapamazdım. " Şirketin Ironhand sistemi, bir sırt çantasına veya kalça çantasına takılan bir eldiven ve güç paketinden oluşur.
Operatör, bir uzaktan kumanda veya bir uygulama aracılığıyla kuvveti, parmaklar arasındaki dengeyi, hassasiyeti, kilitlemeyi ve diğerlerini ayarlayabilir sistemi çalışma durumuna göre ayarlama ayarları Journal of NeuroEngineering and Rehabilitation'da daha önce yayınlanan bir makale, Bioservo Technologies kavrama güçlendirici eldiven ile evde rehabilitasyonun omurilik yaralanması olan kişiler için geliştirilmiş el fonksiyonuna yol açtığını gösteriyor. Çalışmadan elde edilen sonuç, robotik eldiven ile rehabilitasyonun kaba ve ince motor fonksiyonunun iyileştirilmesi ve sürdürülmesinde etkili olduğudur. PLoS ONE bilimsel dergisinde yayınlanan bir başka makale, eldivenin bir yardım veya bir eğitim aracı olarak yaşlanmayla ilişkili el işlevindeki bozulmaya karşı koymanın bir yolu olabileceğini gösteren ayrıntılı araştırma sonuçları.
Bioservo Technologies AB, giyilebilir kas güçlendirme sistemleri yapar. El için yumuşak dış iskelet teknolojisi, endüstriyel ortamlarda işçi güvenliğini ve refahını desteklemek için de kullanılır ..

25 Ağustos 2020 Salı

Sensörler ayak ülserlerini önlemeye yardımcı olur - Advanced Textiles Source



IDTechEx raporlarına göre çeşitli şirketler, diyabetik ayak ülserlerinin (DFU) önlenmesine yardımcı olmak için akıllı çoraplar ve tabanlıklar gibi teknolojiler geliştirdi. Bu cihazlarla, diyabetli kişiler, ister davranışlarını değiştirerek ister yaralanmaların erken tespiti yoluyla, ayaklarının bakımında daha aktif bir rol oynayabilir. Orpyx Medical Technologies Inc.
, Calgary, Alberta, Kanada, basınç seviyelerini gerçek zamanlı olarak izleyebilen bir tekstil basınç sensöründen oluşan SurroSense Rx ayakkabı ek parçasını geliştirdi. Bu, kullanıcıların ayaklarının zarar görmesini önlemek için yürüme davranışını değiştirmelerine yardımcı olur; bu, özellikle periferik nöropati nedeniyle azalmış hissi olanlar için yararlıdır. O zamandan beri, basıncı, sıcaklığı ve etkinliği izlemek için sensörler içeren ve akıllı telefon aracılığıyla gerçek zamanlı görsel-işitsel uyarılar ve boşaltma talimatları sağlayan Orpyx® SI Sensory özel tabanlık ile güncellendi.
Rastgele kontrollü deneme, DFU'da% 86 azalma gösterdi Orpyx SI teknolojisi günde 4.5+ saat takıldığında tekrarlama. Siren'in akıllı çorapları, yaralanmanın erken belirtilerini tespit etmek için gün boyunca sıcaklık değişikliklerini izlemek için entegre sensörlere sahiptir.
Bunun nedeni, yaralanmanın erken belirtilerinden biri olan iltihaplanmaya cilt sıcaklığında bir artış eşlik etmesidir. Şirketin merkezi San Francisco, Calif'dedir. New York, N.
Y. merkezli Bonbouton ayrıca sıcaklık değişimlerini izleyen akıllı tabanlıklara da sahip. Ürünleri, kullanıcının ayakları arasındaki sıcaklık farklarını algılar; büyük bir fark, yüksek sıcaklıkla birlikte ayaktaki kan akışının azaldığını gösterir.
İskemi DFU'ların başka bir nedeni olduğundan bu endişe kaynağıdır. Basınç ülserlerinin çoğu tamamen önlenebilir. IDTechEx raporu, yukarıdaki teknolojilerin hastaları yıllarca kötü sağlık durumundan ve sağlık hizmetleri sistemlerinden yılda milyarlarca dolar kurtarma potansiyeline sahip olduğunu söylüyor.
Ek olarak, DFU'ların önlenmesinin, örneğin hastalıkların önlenmesi gibi önemli zincirleme etkileri olabilir. alt ekstremite amputasyonları. Travmatik olmayan alt ekstremite amputasyonlarının yüzde 85'inden fazlası bir DFU'dan önce gelir. Nottingham, U.
K. merkezli, akıllı bir tekstil geliştiricisi olan Footfalls & Heartbeats, yürüyen veya koşan bir kişinin yürüyüş şeklini ölçebilen örme bir ayakkabı saya yarattı. Şirketin kurucusu Simon McMaster, ayakkabıların bir Santoni X makinesinde yapıldığını ve ayakkabı başına 12 dakikadan daha kısa sürede örüldüğünü söylüyor. McMaster, "Gömülü elektronik cihazlar yok, sadece basıncı ölçen ve ardından bu doğru vücut üzerindeki hareketi tercih edilen bir kullanıcı arayüzüne ileten örme tekstil sensörleri" diyor McMaster. Footfalls & Heartbeats ayrıca, çoraplara yerleştirilmiş optik sensörler aracılığıyla ayaklardaki basıncı ve kan akışını ölçen akıllı çoraplar konusunda İngiltere, Nottingham Üniversitesi ile yakın bir şekilde çalıştı. Şirket, kumaşın kendisini sensör haline getirmek için tekstil içindeki nano ölçekli etkileşimleri kullanan, tellere veya minyatür elektroniklere olan ihtiyacı ortadan kaldıran akıllı kumaş üretimi için bir süreç geliştirdi. GÖRÜNTÜ: Ayak sesleri ayakkabısı CAPTION: Akıllı bir tekstil geliştiricisi olan Footfalls & Heartbeats, kullanıcının yürüyüşünü ölçebilen örme bir ayakkabı saya yarattı.
Fotoğraf: Footfalls & Heartbeats. ETİKETLER: bası yaraları, bası yaraları için çoraplar, bası yaraları için ayakkabılar, DFU önleme, bası yarası önleme diyabetik çoraplar, akıllı çoraplar.

Yüz maskelerindeki elektrospun nanolifler için durum - Advanced Textiles Source



Filtrasyon, iki yaşam gereksiniminin saflaştırılmasında ve arındırılmasında önemli bir rol oynar: su ve hava. İlgili sağlık sorunlarına ilişkin farkındalık arttıkça, hava kaynaklı kirlilik ve hastalıklardan korunma talebi de artmıştır. Dr.
Fabrice Karabulut, Revolution Fibers ile Ar-Ge ve Uygulama Bilimcisi, Auckland, N.Z., elektrospun (ES) nanoliflerin yüz maskelerinde aktif bir katman olarak kullanıldıklarında sağlayabilecekleri benzersiz ve geliştirilmiş yetenekler hakkında bir açıklama sunuyor.
Şirket, yaygın eriyik üflemeli (MB) filtrelerle karşılaştırıldığında, ES nanoliflerinin hava partiküllerine, bakterilere ve COVID-19 gibi virüslere karşı daha iyi koruma sağladığını söylüyor. MB filtreleri için filtreleme mekanizmaları büyük ölçüde elektrostatik birikime bağlıdır. Bu, elektrostatik yük kaybolduğunda, filtreleme veriminin düştüğü anlamına gelir.
Bu tür elektrostatik yükler, ortamdaki nem nedeniyle kaybedilebilir. Karabulut, MB N95 maskelerinin nem tutucu doğasının baş ağrısına neden olduğu ve virüsler ve bakteriler için uygun bir ortam yarattığı bildirildi. Çok yönlülüğü ve çok çeşitli polimerleri kullanma yeteneği nedeniyle, ES nanofiber üretim oranları, geleneksel MB işlemininkine yaklaşmaktadır.
Son zamanlarda su bazlı çözümleri içeren yeşil elektrospinlemeye ilgi olmuştur. [6] Yalnızca birkaç akademik grup ve Revolution Fibers, sulu çözelti elektrospinning'i ve yeşil elektrospun nanolifleri imal etmenin diğer yöntemlerini araştırdı. Elektrospinning ile üretilen NF kumaşlar, kısmen, nanoliflerin çaplarının geleneksel MB mikrofiberlerinkinden 10-100 kat daha küçük olması nedeniyle filtrasyonda kullanım için dikkat çekmiştir.
Nanofiberlerde daha yüksek yüzey alanı, büyük ölçüde yüzey etkileşimi nedeniyle daha iyi filtrasyon verimliliği sağlar. hava filtrelemede baskın itici güç. Ek olarak şirket, elektrospinning işleminin, işleme sırasında polimer kimyası, harmanlama ve nanofiller birleştirme yoluyla yüzey işlevselliğini ince ayar yapma fırsatları sunduğunu ve bu da partiküllerin filtrasyon yoluyla yakalanmasının çeşitli yollarına yanıt verdiğini söylüyor. Mevcut pandemi, maskelerin yeniden kullanılabilir olması ihtiyacını artırdı, ancak etkinliğini korudu.
MB ve ES NF filtrelerinin etanol ile temizlendiğinde (püskürtüldüğünde ve daldırıldığında) yeniden kullanılabilirliği üzerine bir çalışma yapıldı. Sonuçlar, MB filtrelerin, etanol temizlemesinden sonra filtrasyon verimliliğindeki büyük düşüş (~ yüzde 64'e) nedeniyle yalnızca tek kullanım için etkili olduğunu gösterdi. Bunun nedeni, temizlendiğinde MB filtresinin elektrostatik yükünün kaybolması ve performansın önemli ölçüde düşmesine yol açmasıdır.
MB filtreleri suya ve neme maruz kaldıklarında statik elektriği kaybeder ve filtreleme etkisini orijinal performansın neredeyse yarısına düşürür. Şirket, filtrasyon verimliliği tutarlı kaldığından (~ yüzde 97-99), ES nanofiber filtrelerin etanol ile temizlendikten sonra defalarca başarıyla yeniden kullanılabileceğini buldu. Kaynak bilgisi: "Eritilerek Şişirilmiş Elyaflar ve Elektrospun Nanofiberlerin Filtrasyon Ortamı olarak Karşılaştırılması", Dr.
Fabrice Karabulut, Revolution Fibers RD & Uygulama Bilimcisi, Auckland, Yeni Zelanda ..

Ford explorer 3D örgülü, "akıllı" araba koltuğu kılıfları - Advanced Textiles Source



Ford, 3D örgülü "akıllı" araba koltuğu kılıflarını araştırıyor Fotoğraf: Ford Motor Co. Ford Motor Co., 3D örgü ile dikişsiz koltuk kılıfları üretmek için teknolojiyi tanıtıyor ve müşterilerin kendi koltuk kılıflarını tasarlamaları ve yaz için daha fazla nefes alabilir malzemeler kullanmaları için bir yol arıyor.
Teknoloji ayrıca, ısıtmayı, kapılar ve pencereler için kontrolleri, kablosuz akıllı telefon şarjını ve sürücünün sağlığını izlemek için sensörleri entegre edebilen yerleşik bağlantı potansiyeli olan tekstillerin kullanılmasına da olanak tanır. Ford Avrupa iç tasarımcısı Anais Castinel, "3D örgü, tasarımın sınırlarını zorlayan ve yolculukları sürücü ve yolcular için daha rahat ve rahat hale getiren ilgi çekici olanaklar sunuyor." Diyor. Daha fazla tasarım esnekliği sunmanın yanı sıra, 3D örme makineleri dikişsiz kapaklar oluşturduğundan, 3D örme üretim adımlarını azaltır ve daha az atık oluşturur.
Makineler polyester, yün, ipek, karbon fiber gibi farklı iplikler kullanabilir ve hatta geri dönüştürülmüş malzemeler. Müşteriler, ön ve arka koltuklarda farklı kapaklar, çocuklar için tasarımlardan oluşan bir set veya evcil hayvanlar için yapılmış arka koltuk kılıfları seçeneğine sahip olabilir. Kişiselleştirme, renk kombinasyonları ve grafiklerin yanı sıra mevsimsel ve bölgeye özgü tasarımları içerebilir.
Teknoloji, geleneksel bir kılıftan daha yüksek hassasiyet ve kalite ile sonuçlanarak, 3B örme kılıfların koltuk şekline en iyi uyacak şekilde tasarlanmasını sağlar ve kırışıklıklar gibi kusurları azaltmak. Şirket, malzemeden yapılan iç mekanın herhangi bir kısmının 3D örme olma potansiyeline sahip olduğunu söylüyor. Daha fazla haber: Yüz maskelerindeki elektrospun nanoliflerin durumu Sensörler ayak ülserlerini önlemeye yardımcı olur Wolf-Gordon ağartıcı ile temizlenebilir tekstil ürünlerini piyasaya sürdü Akıllı masa örtüleri restoranlarda sosyal mesafeyi destekler Yeni IM ViroBac yapısı mikrobiyal tehditleri ele alıyor × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

19 Ağustos 2020 Çarşamba

Wolf-Gordon, ağartıcı ile temizlenebilir tekstil ürünlerini piyasaya sürdü - Advanced Textiles Source



Wolf-Gordon ağartıcı ile temizlenebilir tekstil ürünlerini piyasaya sürdü Fotoğraf: Wolf-Gordon New York City merkezli iç cephe kaplama tasarımcısı Wolf-Gordon, bir çamaşır suyu solüsyonu ile temizlik ve dezenfekte etmeye devam eden malzemelere yönelik artan talebi karşılamak için ürün tekliflerini geliştirdi. Şirketin yeni ağartıcı ile temizlenebilir seçenekleri, ticari tesislerde hastalıkları önlemeye ve enfeksiyonların çapraz kontaminasyon riskini azaltmaya yardımcı olabilecek diğer ürünlerine bir ektir. Pazarlama ve tasarım baş kreatif müdürü Marybeth Shaw, "Çamaşır suyuyla temizlenebilir ürünler giderek daha fazla talep görüyor," dedi. yıl.” Yeni döşemelik tekstil ürünleri Nakata ve Stroma, Wyzenbeek ölçeğinde sırasıyla 61k ve 51k çift sürtünme ile geri dönüştürülmüş içerik ve mükemmel dayanıklılığa sahiptir. Bir kumaşın ağartıcıyla temizlenebilir olarak kabul edilmesi için, seyreltilmiş ağartıcıya maruz kaldığında zayıflamaz veya solmaz.
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), bir kısım ev tipi çamaşır suyu (sodyum hipoklorit) 10 dezenfekte etmek için kısım su (1:10) kullanılmalıdır. Ağartıcı, çoğu boyayı bozacağından ve dokuma döşemelik için kullanılan iplerin çoğunu zayıflatacağından, çözelti ile boyanmış lifler kullanan tekstiller en iyi sonucu verir, çünkü renk pigmentleri yalnızca yüzeyde değil, lifin tamamına entegre edilir. Daha fazla haber: Akıllı masa örtüleri restoranlarda sosyal mesafeyi destekler Yeni IM ViroBac yapısı mikrobiyal tehditleri ele alıyor "WovenSkin", akıllı teknolojiyle dokumayı ön plana çıkarıyor H&V, cerrahi olmayan tıbbi önlükler için yeni bir malzeme geliştiriyor BMW interaktif tekstil iç tasarımını tanıttı x Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

11 Ağustos 2020 Salı

Akıllı masa örtüleri restoranlarda sosyal mesafeyi destekler - Advanced Textiles Source



Akıllı masa örtüleri restoranlarda sosyal mesafeyi destekler Mevcut hijyen düzenlemeleri, restoran operatörlerinin misafirler arasında yeterli mesafeyi sağlamasını gerektirmektedir. Akıllı masa örtüleri, çoğu zaman karmaşık olan bu oturma yönetimine yakında yardımcı olabilir. Ek olarak, sensör teknolojisi sayesinde restoran ziyaretçileri, siparişlerini bir sunucuyla temas kurmadan doğrudan kumaşa verebiliyordu.
DITF, bir restoranda sosyal mesafeye yardımcı olmak için akıllı kumaştan bir masa örtüsünün işlevsel bir modelini geliştirdi. Fotoğraf: DITF. Alman Tekstil ve Elyaf Araştırma Enstitüleri Denkendorf (DITF), yalnızca akıllı olmakla kalmayıp aynı zamanda yerleşik sensörlere sahip olmasına rağmen tekstil gibi hissettiren masa örtüleri üzerinde araştırmalar yürütüyor.
Dijitalleşme ilerlemesine rağmen, nispeten az sayıda akıllı tekstil kullanılıyor . Bu sadece bu ürünlerin mevcut yüksek maliyetlerinden değil, aynı zamanda esneklik, hoş bir "el" ve kolay yıkama gibi kumaşlarda genellikle bilinen özelliklere sahip olmadıklarından da kaynaklanmaktadır. Bu nedenle DITF, Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen ve hem enerji tedarikinden hem de veri işlemeden ayrılacak bir araştırma projesinin bir parçası olarak bir tekstil sensör teknolojisi geliştiriyor.
Ölçülen değerler iletilecek kablosuz olarak. Masa örtüleri, masaya entegre elektronik ile etkileşim halindedir. Merkezi işlevler arasında koltuk doluluğunun algılanması, bir menüden sipariş verilmesi ve bir etkinlik ve oyun uygulaması yer alır.
Örneğin, etkileşimli oyunlar bir ürün reklam kampanyası olarak sunulabilir ve bu sayede örneğin tekstile bir zil işlevi verilir. Bu amaçla özel olarak geliştirilmiş sarma iplikleri kullanılmaktadır. İlk işlevsel modeller, yaklaşımı ve dokunuşu algılamak ve göstermek için elektroniği kullanan nakış teknolojisi ile oluşturuldu.
Araştırma sonuçlarının bir üretim ölçeğinde sektöre aktarılmasını sağlamak için araştırma ekibi çeşitli etki değişkenlerini araştırıyor. sensör iplik yapısı veya nakış deseni gibi. Teknoloji için gelecekteki projeler, akıllı evdeki jaluzileri kontrol edebilecek ve böylece oturma alanını parlamayan hale getirebilecek aydınlatmayı ölçen desenler içerebilir. "Ölçülen değerlerin kısa mesafeler için tekstil yüzeylerine entegre edilmiş sargı iplikleri aracılığıyla kablosuz iletimi" araştırma projesi, ortak endüstriyel araştırmanın (IGF) teşvik programı çerçevesinde Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. < br> Daha fazla haber: Yeni IM ViroBac yapısı mikrobiyal tehditleri ele alıyor "WovenSkin", akıllı teknolojiyle dokumaya devam ediyor H&V, cerrahi olmayan tıbbi önlükler için yeni bir malzeme geliştiriyor BMW interaktif tekstil iç tasarımını tanıttı Antrenman kapüşonlu sweatshirt, spor salonunda mikroplardan korur x Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Yeni IM ViroBac kumaşı mikrobiyal tehditleri ele alıyor - Advanced Textiles Source



Yeni IM ViroBac yapısı mikrobiyal tehditleri ele alıyor Inner Mettle (IM), toplu taşıma, tıbbi tesisler ve ağırlama gibi ticari bir ortamda çok sayıda duruma uygulanabilen yüzey teması yoluyla viral ve bakteriyel bulaşma riskini azaltmak için geliştirdiği en son ürünü IM ViroBac kumaşını piyasaya sürüyor. Fotoğraf: İç Mettle. Şirketin genel müdürü Inam Saleem, "Koltuklar, yatak takımları ve perdeler gibi yüksek temas yüzeylerinin tümü, temas halinde risk miktarını azaltarak bir kontaminasyon kaynağı yerine daha koruyucu bir rol oynayabilir" dedi.
Şirket, ürünü insan koronavirüs ailesinin bir suşuna karşı test etmek için bağımsız bir EPA ve FDA tarafından düzenlenen laboratuvarı görevlendirdi. İnsan Coronavirus (229E suşu) dahil olmak üzere dokunma sırasında mikrobiyal tehditleri 30 dakika içinde yüzde 97,5 oranında azalttığı kanıtlanmıştır.
Inner Mettle bunun SARS-CoV-2 (COVID- ile karıştırılmaması gerektiğini vurgulamaktadır. 19), herkese açık test için mevcut değildir. Saleem, "Dokunma kontaminasyonu birincil bulaşma şekli olmaya devam ediyor, özellikle kentsel bir ortamda patojenleri içermek için kapsamlı bir yaklaşıma sahip olmak, ilerleyen bir öncelik olacak" dedi. Yumuşak kumaş, eldivenler ve maskeler dahil olmak üzere tüketici ürünleri üretmek için de kullanılabilir.
Inner Mettle, sosyo-ekonomik ve çevresel etkileri göz önünde bulundurarak üstün işlevsel faydalar sağlayan üst düzey giysiler geliştirmek için Birleşik Krallık'ta kuruldu. Daha fazla haber: Akıllı masa örtüleri restoranlarda sosyal mesafeyi destekler "WovenSkin", akıllı teknolojiyle dokumaya devam ediyor H&V, cerrahi olmayan tıbbi önlükler için yeni bir malzeme geliştiriyor BMW interaktif tekstil iç tasarımını tanıttı Antrenman kapüşonlu sweatshirt, spor salonunda mikroplardan korur x Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

6 Ağustos 2020 Perşembe

"Akıllı" yüz maskesi dili çevirir ve yazıya döker - Advanced Textiles Source



"Akıllı" yüz maskesi, dili çevirir ve yazıya döker C-Mask, kullanıcının söylediği şeyi başka bir dile çevirmek için başka herhangi bir maskenin üzerine takılabilir. Fotoğraf: Donut Robotics. Günümüzde maske takmanın dünya çapında günlük yaşamın bir parçası olması nedeniyle, tasarımcılar ve yenilikçiler çeşitli endişelere hitap eden gelişmiş yüz kaplamaları sağlamaya çalıştılar.
Bazıları şeffaf hale getirildi; diğerleri bertaraf sorunlarının giderilmesi için biyolojik olarak bozunur malzemelerden yapılır. Ancak yenilikler arasında, şu ana kadar İnternet'e bağlanan bir maske yoktu. Japon girişim şirketi Donut Robotics'in İnternet bağlantılı "C-Mask" i konuşmaları kaydedebilir, bunları bluetooth aracılığıyla metin mesajlarına dönüştürebilir ve Japoncayı sekiz dile çevirebilir: İngilizce, Çince, Fransızca, Korece, Tayca, Bahasa, İspanyolca ve Vietnamca. < br> Herhangi bir standart yüz maskesinin üzerine yerleştirildiğinde, C-Mask, özel bir uygulama aracılığıyla bluetooth üzerinden bir akıllı telefona veya tablete bağlanabilir. Maske, arama yapmak ve kullanıcının sesini yükseltmek için de kullanılabilir, bu da özellikle yararlı olabilir, çünkü maskeler bazen hoparlörü duyma yeteneğine müdahale edebilir. Proje şu anda 28 milyondan fazla yen (260.000 $ 'dan fazla) arttığı Japon crowdfunding sitesi Fundinno için fon arıyor.
Maskeler Eylül ayında Japonya'da 5.000 adet sevk edilecek. Şirket dünya çapında büyümeyi hedefliyor. Daha fazla haber: Bükümlü elastomerler yumuşak robotikte umut veriyor UCI bilim adamları, insan hücrelerini kalamar benzeri şeffaflıkla tasarlıyor Biyo-tasarımcılar evde yetiştirilen bir selüloz maske üretiyor Production Club, Micrashell Body Takımını sunar Kumaş için malzeme geliştirmek için kullanılan mikroalgler x Kapat Lütfen giriş yapın veya üye olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu birincil irtibat kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.