29 Eylül 2020 Salı

Enerji dolu bir pazar - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



Yazan: Janet Preus Pandemi nedeniyle tekstil endüstrisinin pek çok segmentinin yeniden işlenmesinin ortasında, bir pazar segmenti yaptığı işin temellerine odaklanmayı başardı: e-tekstiller ve şimdi de iletken elyaf ve iplikler. Bu teknoloji artık sadece ilginç bir deney değil, uygulanabilir ve büyüyen bir uygulama yelpazesi yarattı. Grand View Research, "Küresel e-tekstil pazarının, uzman giyilebilir bilgi işlem tasarımcıları tarafından giyilebilir teknoloji ve akıllı giysilerdeki teknolojik çoğalma ve yenilikler nedeniyle yüksek büyüme potansiyeline sahip olması bekleniyor." sağlık, wellness, medikal ve fitness alanlarında önemi. IDTechEx, e-tekstiller hakkındaki kapsamlı raporlamasını 2020-2026 görünümüyle güncelledi. "E-tekstiller ve Akıllı Giysiler 2020-2030: Teknolojiler, Pazarlar ve Oyuncular" özetinde "E-tekstiller için büyük resim son derece ümit verici" diyor.
"E-tekstil ürünleri pek çok heyecan verici alanda araştırılıyor nişler, vücut hareketlerinin yakalanmasından milyarlarca dolarlık hastalıkların ve yan etkilerin önlenmesine, yol güvenliğinin iyileştirilmesine ve çok daha fazlasına kadar. … E-tekstiller için fikirler on yıllardır ortalıkta dolaşıyor, ancak son 30 yılda artan ticari odaklanma var. ... bu teknoloji alanı giderek daha fazla araştırıldıkça çeşitli sektörlerde yeni ürünler ortaya çıkıyor.
” Kanıtlar piyasa raporlarının ötesine geçiyor. Endüstri etkinliklerinde sunumların yaygınlaşması ve etkinliklerin sayısındaki artış, doğası gereği sanal olsa da, bu pazar segmentinin gücünü göstermektedir. Uluslararası Endüstriyel Kumaşlar Birliği (IFAI), Kasım ayının başlarında düzenlediği İleri Tekstiller (AT) Konferansı'nda, özellikle e-tekstiller hakkında veya doğrudan bu pazarla ilgili çeşitli sunumlarla akıllı kumaşlara odaklanıyor.
Baskı tahtası ve elektronik montaj endüstrilerine hizmet veren bir ticaret birliği olan IPC, Ekim ayı başında sanal bir E-Tekstil Zirvesi düzenleyecek ve Tekstil Enstitüsü de Kasım ayı başlarında e-tekstiller üzerine sanal bir konferans düzenleyecek. Web sitesinde, Ekim ayı ortalarında düzenlenecek Wear Konferansı "giyilebilir ürünler aracılığıyla tekstil ve teknolojinin kaynaşmasını keşfedecek". "E-tekstili, gücü ve bağlanabilirliği anlama" ve diğer ilgili konular üzerine içerikler sunacak.
Tekstil alt tabakalarına fonksiyonel elyaf entegrasyonu hedef olmuştur, ancak engeller devam etmektedir. Bunlar, e-tekstillerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi ile ilgili konuları ele almanın karmaşıklığını temsil eden çok disiplinli alanlardaki uzmanlar tarafından IFAI’nin AT Konferansında bir panelde özellikle tartışılacaktır. Bu arada, yeni uygulamaların keşfi büyüyor.
Bir endüstri olarak, teknik tekstiller geleneksel olarak modaya ve sanata çok fazla ilgi göstermemiş, e-tekstiller, elyaflar ve iplikler gibi gelişmiş teknolojiler, "giyilebilir ürünler" akıllı telefona gönderilen sağlık verilerini toplayan sensörlerle donatılmış ayakkabı ve gömleklerle yüksek teknolojili, özel son ürünlerden tüketici perakende arenasına geçiş yapan her türden. Www.advancedtextilessource.
com adresinde "sensörler", "giyilebilir ürünler" veya "akıllı kumaş" araması yaptığınızda gömleklerden çoraplara, araba iç mekanlarına kadar bu teknolojinin bir biçimini kullanarak her şeyi bulacaksınız. Artık iletken kumaşlar, elyaflar ve iplikler fizibilitelerini kanıtladığına göre, araştırmacılar ve tasarımcılar uygulamalar listesine eklemeye devam ediyor - çoğu tıp alanında. Hollandalı tasarımcı ve araştırmacı Jessica Smarsch, işbirlikçileri Christian Dils, Fraunhofer IZM; Paula de Andrés, POL Stüdyosu; ve Gaia Liesdek, Knitwear Lab, Connextyle gömleğini yaratmak için, başlangıçta vücudun üst kısmını tamamen kullanmayan felçli hastalar için tasarlandı.
Gömlek, verileri toplar ve egzersizlerinin ve iyileşmelerinin kalitesi ve ilerlemesi hakkında geri bildirim sağlar. TexPCBs adı verilen yeni bir tekstil teknolojisini kullanarak, hastalara aynı zamanda yaratıcı modellerde görsel geri bildirim ve nasıl geliştikleri hakkında raporlar sağlayan bir uygulama ile eşleştirildi. U.
S. Ordu da bu alanla eşit derecede ilgileniyor ve tekstil ve diğer esnek malzemeler arasındaki çizgiyi elektronikle eşleştiren başka bir tür e-tekstil arayışında kendi araştırmasını yapıyor. Sadece bu yaz, U.
S. Savunma Bakanlığı, Ordu önderliğindeki bir esnek elektronik projesine 154 milyon dolar ödül verdi.
NextFlex Manufacturing Innovation Institute, ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ile ikinci işbirliği anlaşmasını imzaladı.
Hükümet program yönetimi ABD'nin sorumluluğunda olacak Ordu Savaş Yetenekleri Geliştirme Komutanlığı'nın Maryland'deki Ordu Araştırma Laboratuvarı.
NextFlex'in hükümet program yöneticisi ve laboratuvarda bir Ordu fizikçisi olan Dr. Eric Forsythe, "Esnek hibrit elektronikler, dijital katmanlı üretimi geleneksel elektronik bileşenlerle bir araya getiren elektronikler üretmenin yeni bir yoludur" dedi. Örnekler, sağlığı izleyen giyilebilir cihazların yanı sıra, iletişim ve gözetim ağlarında asker kimlik doğrulamasını sağlayan iletişim ve sensör platformlarını içerir.
Ayrıca, yolların, köprülerin ve binaların yapısal sağlığının izlenmesine ve yazılımdaki ilerlemelerin desteklenmesine yardımcı olabilirler. robotik. Yeni ürünler, gelişmiş teknolojiler ve ek pazarlara açılma zamanın bir işaretidir. Araştırmacılar, tasarımcılar, üreticiler ve kullanıcılar bu e-teknolojilerle daha rahat hale geldikçe, uygulamaların ve pazarların sayısının artmaya devam edeceğine inanmak için iyi nedenler var. Janet Preus, Advanced Textiles Source'un kıdemli editörüdür. Kendisine jlpreus@ifai.com adresinden ulaşılabilir.
.

Nylstar, Meryl Skinlife Force antiviral kumaşını tanıttı - Advanced Textiles Source



Nylstar, Meryl Skinlife Force antiviral kumaşını tanıttı İspanyol birinci sınıf poliamid 6.6 iplik ve kumaş üreticisi Nylstar, kokusuz olan Meryl Skinlife Force'u piyasaya sürdü. Gümüş iyon teknolojisine sahip antimikrobiyal, antibakteriyel ve antiviral kumaş.
Firmaya göre kumaşlar, 60 temperatureC sıcaklıkta yıkandıktan sonra 100 defadan fazla tekrar kullanılabilen maske, önlük ve diğer medikal ürünlerin geliştirilmesinde kullanılabilir. Şirket, virüslerin tamamen ortadan kaldırılmasını garanti ederken, kalıcı viroblok etkilerini koruduğunu söylüyor. Yüz maskeleri COVID-19 ile günlük hayatımızın bir parçası haline geldiğinden, şirket yüz maskelerinin çoğunun "kumaşın içindeki bakteri ve virüslerin büyümesini engellemeyen kumaşlarla yapıldığını ve bunların havaya ve çevremize yayıldığını belirtiyor. mikrofiber salıverme yoluyla. " Nylstar’ın yeni kumaşı, gümüş iyon teknolojisini mikrofiber sürekli filamentle mikrofiber dökmeyen yüksek mukavemetli mikrofiber filamentle birleştiriyor.
Şirket, elyafları İsviçreli yenilikçi HeiQ'nun gümüş iyon aktif prensibini kullanarak geliştirdi. Şirket, "Bu teknolojik yenilik, aynı zamanda, Nylstar’ın kumaş ve giyim endüstrisinin sürdürülebilir ve tam döngüsel bir ekonomi ile ilerlemesine yardımcı olmaya yönelik sürekli çabalarıyla uyumlu olarak, giysilerin daha da uzun süre dayanıklı olmasını sağlıyor" dedi. Yeni kumaş OEKOTEX Standard 100 tarafından onaylanmıştır ve U.
S. tarafından tescil edilmiştir. Çevre Koruma Ajansı (US EPA 85249-1). Daha fazla haber: Ahlstrom-Munksjö, TrustShield ™ Biyolojik tıbbi kumaşını ekledi Qmax World LLP, anti-viral tek tip kumaşlara öncülük ediyor PyroTex® antiviral elyaf üretildi Trisit, 3D örgü yüz maskeleri sunuyor Tekstil işbirlikçileri HeiQ Viroblock ile ceket yaratıyor × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

24 Eylül 2020 Perşembe

DSM, Tour de France için koruyucu bisiklet forması sundu - Advanced Textiles Source



DSM, Tour de France için koruyucu bisiklet forması sundu Fotoğraf: DSM Koruyucu Malzemeler Beslenme, sağlık ve sürdürülebilir yaşam alanında küresel bir bilim şirketi olan Royal DSM, www.etexti lecommunications.com adresindeki bir rapora göre, Dyneema® teknolojisinin Team Sunweb'in 2020 Tour de France'daki koruyucu bisiklet formalarında kullanıldığını bildirdi.
Ortakları Team Sunweb ve Craft Sportswear ile DSM, koruyucu bir iç katmanla birleştirildiğinde bisikletçilere 60 km / saate varan hızlarda etkili aşınma koruması sağlayan ve aynı zamanda açık yaraların şiddetini daha da yüksek hızlarda azaltan bir forma sağlamaya yardımcı oldu. . Profesyonel bisiklet, katılımcılarını önemli ölçüde tehlikeye atar; Son yıllarda, Tour de France aşama başına ortalama 1,5 çarpışma yaşarken, bir günlük klasiklerde çarpışmalar daha da sıktır.
Bisiklet formaları, neme izin verirken vücudun büyük bir kısmı için koruma sağlayarak binicileri destekleyebilir yüzeye taşıma ve düşük ısıl direnç sunar. Yeni forma, bisikletçilerin ihtiyaç duyduğu rahatlıktan veya düşük ağırlıktan ödün vermeden daha iyi aşınma direnci sunar. Daha fazla haber: IFAI Expo 2020, neredeyse 100. yılını kutluyor 401 Tech Bridge, 6 milyon dolarlık finansman turunu tamamladı IFAI Expo 2020'de sanal olacak Freudenberg, yüz maskeleri sağlamak için NC State ile ortak oldu Endüstri koalisyonu, KKD politikası hakkında açıklama yayınladı × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

15 Eylül 2020 Salı

Tasarımcı, araştırmacılarla birlikte "biyo-araştırma" oluşturmak için çalışır - Advanced Textiles Source



Tasarımcı "biyogarmentri" oluşturmak için araştırmacılarla birlikte çalışır "Biyolojik araştırma", sentetik biyoloji ve tasarım alanlarındaki araştırmaları birleştirerek modanın geleceğini keşfediyor. Fotoğraf: Roya Aghighi. U.
S.'ye göre Çevre Koruma Dairesi, ABD'deki tüketiciler her yıl üretilen kıyafet ve ayakkabıların yaklaşık yüzde 70'ini çöp sahasına gönderiyor. Tasarımcı Roya Aghighi'nin imzasını taşıyan Biyogariştirme Projesi, tekstil atıkları ve hava kirliliğinin çevresel etkisindeki büyük artışı ele almak için başlatıldı. Yaratıcısı, sentetik biyoloji ve tasarım alanlarını kullanarak daha sürdürülebilir moda için olanaklar yaratmaya çalışıyor. Çalışma, fotosentez yapabilen, biyolojik olarak parçalanabilen bir canlı tekstil yaratmayı içeriyor. Ekip, British Columbia Üniversitesi'ndeki (UBC) bir grup bilim insanının yardımıyla, farklı selüloz türleri ve protein bazlı lifler gibi doğal kumaşlar üzerinde fotosentetik canlı hücrelerin hayatta kalması için ilk konsept kanıtını yarattı. Sonuç yüzde 100 doğal ve biyolojik olarak parçalanabilen bir tekstildir, tamamen kompostlanabilir ve daha da önemlisi yaşarken malzeme fotosentez yoluyla havayı arındırmaya çalışacaktır.
Canlı fotosentetik tekstilin yaşam döngüsü, doğrudan nasıl bakıldığına bağlı olduğundan, iş, artık giysi kullananlarla olan ilişkiye meydan okuyor. Bu nedenle, kullanıcının biyo-değerlendirmeyi canlı tutmasına yardımcı olmak için biyo-değerlendirmeler özel bakım talimatlarıyla birlikte gelir. Çok disiplinli bir tasarımcı olarak Aghighi, Kanada'daki biyotasarım uygulamalarını etkinleştirmek için UBC'deki malzeme mühendisleri, bilim adamları ve biyologlarla işbirliği yapıyor.
Çok ülkeli bir araştırma grubu olan Material Experience'da tasarımcı olarak çalışıyor. Daha fazla haber: Solight Design, SEEUS95 kendinden yapışkanlı maskeyi piyasaya sürdü Dönüşen Dokunma projesi tamamen ciddi oyunlarla ilgilidir "Akıllı" yüz maskesi dili çevirir ve yazıya döker Bükümlü elastomerler yumuşak robotikte umut vaat ediyor UCI bilim adamları, insan hücrelerini kalamar benzeri şeffaflıkla tasarlıyor × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Solight Design, SEEUS95 kendinden yapışkanlı maskeyi piyasaya sürüyor - Advanced Textiles Source



Solight Design, SEEUS95 kendinden yapışkanlı maskeyi piyasaya sürdü Fotoğraf: SEEUS95. New York, NY merkezli Solight Design, güneş enerjisiyle çalışan ve origamiden ilham alan aydınlatmasıyla tanınan SEEUS95 şeffaf, kendiliğinden yapışan, kulak halkası içermeyen maske ile maske tasarım arenasına girdi. nonwoven polipropilen, dokuma veya örgü kumaşlarla yapılan maskelerden daha iyi koruma sağlayabilir. Maske, bambu, ipek, gümüş ve karbondan yapılmış doğal bir filtreye sahiptir ve yanık kurbanları için cilt gençleştirmede, kalça protezlerinde ve kozmetik uygulamalarda kullanılan doğal bir biyopolimer olan kitozandan yapılmış bir cilt terapi tabakası ekler. Yapımcılar maskenin sürdürülebilir, cilde nazik ve çevreye duyarlı malzemelerden yapıldığını söylüyorlar.
Örneğin bambu güçlüdür, doğal olarak antibakteriyeldir ve virüs taşıyan havadaki nemi emer. İpek lifi de güçlüdür ve virüsleri çeken bir elektrostatik yüke sahiptir. Nano-gümüşün bakteri türlerine karşı etkili olduğu gösterilmiştir ve aktif karbon doğal bir koku azaltıcıdır.
Video: SEEUS95. Maskenin silikon koruyucusu, tüplü maskeler ve yüzme gözlüklerine benzer şekilde buğu önleyici kaplamaya sahiptir ve bu da yoğunlaşmayı azaltmaya yardımcı olur. Maskenin bir saat boyunca yerinde kalarak terle cilde yapıştığı görülmüştür. Şirket, ellerin sabun ve su ile yıkanmasını ve maskenin üç dakika süreyle mikrodalgada dezenfekte edilmesini öneriyor, bu da yapışkanlığı canlandırıyor. Şirket, ABD'de bir N95 derecelendirmesi için çalıştığını
ve şu anda fon aradığını söylüyor (https://seeus-95.com/). Daha fazla haber: Tasarımcı, "biyogarmentri" oluşturmak için araştırmacılarla birlikte çalışır Dönüşen Dokunma projesi tamamen ciddi oyunlarla ilgilidir "Akıllı" yüz maskesi dili çevirir ve yazıya döker Bükümlü elastomerler yumuşak robotikte umut vaat ediyor UCI bilim adamları, insan hücrelerini kalamar benzeri şeffaflıkla tasarlıyor × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Elyaftan nihai ürüne - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



Marie O’Mahony tarafından Amaca yönelik algılama sunan liflere, mevcut pandemi ile daha kararlı bir vurgu yapılmıştır. Pek çok akıllı malzeme ve giyilebilir teknoloji gibi, pek çok heyecan verici gelişme olabilir, ancak aynı derecede ileriye dönük bir uygulama bulmak zor olabilir. Levi’s, H&M, Ganni ve Royal College of Art araştırmacılarından bazı yeni örnekler, yeniliğin elyaftan nihai ürüne nasıl taşınabileceğini gösteriyor.
Hennes & Mauritz AB veya daha çok bilinen adıyla H&M, hızlı moda giyimiyle tanınan çok uluslu bir İsveç şirketidir. Şirket, moda perakendeciliğinde yerel inovasyon yaratmayı amaçlayan bir platform olan inovasyon merkezi H&M Lab'ı kurdu. Hem müşteriler hem de yeni başlayanlar ile birlikte yaratma aracını kullanan laboratuvar, tüketici için olumlu etkilerle daha sürdürülebilir bir gelecek sunan ürün ve hizmetler geliştirmek için oluşturuldu.
H&M, kullanıcıya sevdiği biri tarafından dokunulduğu hissini vermek için algılama teknolojisini kullanan bir kot ceket olan "Giyilebilir Aşk" ı yaratmak için Berlin merkezli giyilebilir teknoloji şirketi Boltware ile işbirliği yaptı. Her ceketi, uygulama için ayrı bir kayıt kodu verilir. Kullanıcı daha sonra, uygulamanın "Aşk Listeleri" ni kullanarak arkadaşlarını ve sevdiklerini bağlantı kurmaya davet edebilecekleri bir profil oluşturur.
Arkadaşlar ve sevdikler, kullanıcıya dijital bir hatırlatıcı olarak göndermek üzere kendi kişisel dokunma modellerini oluşturmaya devam edebilir. o kişiyi düşünüyorlar. Fikir yeni değil, 1995'te Nicola Lefevre ve Swee Tiing Chua, ardından Londra Mimarlar Derneği'nden (AA) yüksek lisans öğrencileri, bir masajın modem aracılığıyla başka bir kişiye gönderilmesine izin veren bir Kör Randevu Vücut kıyafeti geliştirdiler. Tasarımları üretime geçmedi ve teknoloji o zamanlar onu ticarileştirmek için mevcut değildi.
Ama şimdi öyle. Bluetooth üzerinden Giyilebilir Aşk uygulaması kullanıldığında, algılama teknolojisinin artık bir modeme bağlanmasına gerek kalmıyor ve yaşadığımız zamanlar için insanlara, en önemlisi dokunarak bağlantı kurma fırsatı sunuyor. Modanın çevresel etkisi, izlenebilirlikte yeni gelişmelerin yanı sıra giyimle daha fazla tüketici etkileşimi yaratmaya yönelik yenilikçi tasarım yaklaşımlarını da beraberinde getiriyor.
Bu amaçla Levi's®, Danimarka'nın Ganni moda markasıyla işbirliği yaparak "Love Letters" adlı bir Kiralanabilir dönüştürülmüş kot giysilerin kapsül koleksiyonu. Yaklaşımlarında benzersiz olan şey, yamalar halinde yerleştirilmiş ve bir akıllı telefona bağlanan Yakın Alan İletişimi teknolojisinin kullanılması, giysinin geçmişi ve önceki kiracıların açığa çıkarılmasıdır, böylece bu, basitçe yükseltilmiş eski Levi's ve amaca uygun denim. Örnek olarak, bir Ganni x Levis'in yüksek dönüştürülmüş Levis 501 kotları, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir hafta veya iki hafta için 55 dolara 87 dolara kiralanabilirken, perakende fiyatı 375 dolardan veriliyor.
Aşınma belirtileri ve bir giysinin nasıl giyildiği, denim meraklıları tarafından uzun zamandır takdir edildi ve bu şekilde piyasaya sürülmesi akıllı bir ürün haline geldi. Nordic Swan etiketli çevre standartları, her bir giysi temizlenip yeniden kiralanmadan önce yetmiş iki saat süreyle saklandığında temizlik sürecinde karşılanır. Giysi, ürünün çevresel etkisinin her ayrıntısının göz önünde bulundurulması için bir RePack yeniden kullanılabilir pakette teslim edilir.
Horizon 2020 finansmanı (araştırma ve inovasyon için AB finansman programı) ile Queen Mary University of London, University of Manchester ve Royal College of Art'taki araştırmacılar, bant genişliğine 3 GHz ile 3 GHz arasında değişen grafen tabanlı esnek bir anten geliştiriyorlar. 9 GHz. İletken yama, vücut merkezli, biyomedikal ve giyilebilir uygulamalar için tasarlandığından, cildin yanında rahatlık için alt tabaka olarak pamuğu kullanır. Özellikle demans ve Alzheimer hastalığından muzdarip hastalar için akıllı giysi tasarımında kullanılması amaçlanmıştır.
Daha esnek bir anten, ister hareket halinde ister uzun süre hareketsiz bir konumda olsun vücuda daha kolay uyum sağlar. Aynı zamanda giysiye daha kolay dahil edilmesi bekleniyor, bu da genel olarak akıllı giysilerin üretiminde ve ölçeklendirilmesinde bir avantaj. Çevresel faktörlerin burada da oynayacağı bir rol var.
Grafen, ömürlerinin sonunda çıkarılması daha zor olan metallere bir alternatif sunuyor. Araştırmacılar, elektromanyetik mühendisliği malzeme bilimi ile birleştiren çok disiplinli bir yaklaşımı bir araya getiriyor. Burada belirtilen önemli eğilimlerden biri, sektördeki yenilikçilerin teknik yeniliğin ötesinde, geliştirmenin en erken aşamasından itibaren ürünün nihai kullanımına “nasıl ve neden” bakmalarıdır.
Bu, ilgili sorular sormayı gerektirir. İnsanları, özellikle de zorluklarla veya dezavantajlarla karşı karşıya olanları olumlu etkileme potansiyeli nedir ve çevresel sonuçlar nelerdir? Giyilebilir teknoloji sektörü ölçek ve daha dijitalleştirilmiş bir üretim sürecine ulaşmak için çabalarken, bu gelişmeler bazı çözümler de sağlayabilir. Her yerde bir galibiyet.
Marie O’Mahony bir endüstri danışmanı, yazar ve akademisyendir. Thames and Hudson tarafından yayınlanan gelişmiş ve akıllı tekstiller üzerine birkaç kitabın yazarı ve Londra Kraliyet Sanat Koleji'nde (RCA) Misafir Profesör ve Advanced Textiles Source'a düzenli olarak katkıda bulunuyor ..

3 Eylül 2020 Perşembe

Tekstil işbirlikçileri HeiQ Viroblock ile ceket yaratıyor - Advanced Textiles Source



Tekstil işbirlikçileri HeiQ Viroblock ile ceket yaratıyor Kirletici maddelerle karşılaşılanların yanı sıra giyen kişiyi de koruyarak normal yaşama devam etmek için bir çözüm sağlamak üzere yeni bir ceket tasarlandı. JUST5 ceket, kullanıcıyı çevredeki kirleticileri bozmaktan korumak için oldukça etkili bir bariyer oluşturur. Ceketin oluşturulması, her biri ceketin içindeki bir bileşene katkıda bulunan beş malzeme üreticisinin girişiminin sonucudur: 2A-NYGUARD NYSHIELD fermuarlar kendi kendini sterilize eder ve her dokunuştan sonra beş dakika içinde kullanılabilirliği geri kazanır.
Coats ProtectV dikiş ipliği, her dikişe anti-mikrobiyal ve anti-viral özellikler ekler. HeiQ Viroblock İsviçre antimikrobiyal kumaş teknolojisi, orijinal olarak Swiss Medic tarafından tıbbi bir cihaz olarak tescil edilen yüz maskelerini tedavi etmek için geliştirilmiştir. Aynı teknolojiyle işlenen solunum maskeleri, ABD tarafından yetkilendirilmiştir. EUA kapsamında FDA. İtalyan tekstil üreticisi SITIP çözgülü örme elastik kumaş, ceketin üzerindeki uzatılabilir manşetler için, potansiyel olarak kirli yüzeylere dokunulduğunda elleri koruyordu.
Çözgülü örme, bir ipliğin yırtıldıktan sonra merdivenden çıkmasını önleyen kumaş teknolojisidir. Windtex Vagotex nefes alabilen, su itici ve rüzgara dayanıklı bir kumaştır. HeiQ Group'un kurucu ortağı ve CEO'su Carlo Centonze, "Artık her marka bu tedarikçilerden parça alıp yüzde 100" virobloklu "giysilerini üretebilir.
" Coats Performance Materials Başkanı Ronan Cox, “Birlikte sektördeki işbirliğinin gücünü gösterdik. Uzmanlığımızı bir araya getirerek, günlük yaşamlarına normalliği geri getirmek ve aynı zamanda korunmak isteyen insanların karşılaştığı zorluklara bir çözüm geliştirdik. " Kaynak: Coats Daha fazla haber: Bioservo'nun kavramayı güçlendiren eldiveni destek kazanıyor Ford, 3D örgülü "akıllı" araba koltuğu kılıflarını araştırıyor Yüz maskelerindeki elektrospun nanoliflerin durumu Sensörler ayak ülserlerini önlemeye yardımcı olur Wolf-Gordon ağartıcı ile temizlenebilir tekstil ürünlerini piyasaya sürdü × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.